Recept Opatovická houbová omáčka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Opatovická houbová omáčka

Postup

Očištěné houby pokrájíme a dáme povařit do vody a mléka, osolíme, přidáme špetku (asi půl lžičky) provenskálského koření a vaříme podle chuti, jak má kdo rád houby měkké (já vařím dlouho, přes půl hodiny, ale jak kdo rád).
Po uvaření přilijeme smetanu a přidáme jíšku a ještě chíli povaříme.

Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami (přikláním se ke klasickému houskovému knedlíku)

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.12.07 vloženo
  • 5726x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Asi kilo čerstvých / mražených hub - nejlépe směs
  • 1/2 l smetany
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 l vody
  • sůl
  • provenskálské koření
  • Jíška na zahuštění

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík a sklenka bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.16 14:23

Pochutnali jsme si a se špaldovo-žitnými kynutými knedlíky byla opravdu výborná :)

Diskuse k receptu Opatovická houbová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 07.03.10 19:59
Re: Opatovická houbová omáčka

ano taky tak roky delame zampionovou omacku, zadne duseni hub na oleji :) Pekne povarit do vody s kminem, soli a peprem a mozna podle chuti bobkovym listem. A pak do toho naleju smetanu s moukou a povarim :) babicka a mamka deji normalni maslovou jizku.

Omacka ma diky vareni zampionu uplne jinou chut :) me osobn eprijde mnohem chutnejsi a varim zampiony dlouho klidne i hodinu pomalym varem :) a mam pocit ze je to vic plne chuti nez kdyz se vari kratsi dobu

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opatovická houbová omáčka

Nevím, zda Opatovická, ale kromě té jíšky se tak většinou houbová omáčka dělá. Většinou ale je základem klasický bešamel.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz