Recept Opatovická houbová omáčka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Opatovická houbová omáčka

Postup

Očištěné houby pokrájíme a dáme povařit do vody a mléka, osolíme, přidáme špetku (asi půl lžičky) provenskálského koření a vaříme podle chuti, jak má kdo rád houby měkké (já vařím dlouho, přes půl hodiny, ale jak kdo rád).
Po uvaření přilijeme smetanu a přidáme jíšku a ještě chíli povaříme.

Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami (přikláním se ke klasickému houskovému knedlíku)

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.12.07 vloženo
  • 5621x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Asi kilo čerstvých / mražených hub - nejlépe směs
  • 1/2 l smetany
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 l vody
  • sůl
  • provenskálské koření
  • Jíška na zahuštění

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík a sklenka bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.16 14:23

Pochutnali jsme si a se špaldovo-žitnými kynutými knedlíky byla opravdu výborná :)

Diskuse k receptu Opatovická houbová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Frantiska
927 příspěvků 07.03.10 19:59
Re: Opatovická houbová omáčka

ano taky tak roky delame zampionovou omacku, zadne duseni hub na oleji :) Pekne povarit do vody s kminem, soli a peprem a mozna podle chuti bobkovym listem. A pak do toho naleju smetanu s moukou a povarim :) babicka a mamka deji normalni maslovou jizku.

Omacka ma diky vareni zampionu uplne jinou chut :) me osobn eprijde mnohem chutnejsi a varim zampiony dlouho klidne i hodinu pomalym varem :) a mam pocit ze je to vic plne chuti nez kdyz se vari kratsi dobu

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opatovická houbová omáčka

Nevím, zda Opatovická, ale kromě té jíšky se tak většinou houbová omáčka dělá. Většinou ale je základem klasický bešamel.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz