Recept Opatovická houbová omáčka

(Hodnoceno 1x) gildor Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Opatovická houbová omáčka

Postup

Očištěné houby pokrájíme a dáme povařit do vody a mléka, osolíme, přidáme špetku (asi půl lžičky) provenskálského koření a vaříme podle chuti, jak má kdo rád houby měkké (já vařím dlouho, přes půl hodiny, ale jak kdo rád). Po uvaření přilijeme smetanu a přidáme jíšku a ještě chíli povaříme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami (přikláním se ke klasickému houskovému knedlíku)

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 21.12.07 vloženo
  • 7462x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Asi kilo čerstvých / mražených hub - nejlépe směs
  • 1/2 l smetany
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 l vody
  • sůl
  • provenskálské koření
  • Jíška na zahuštění

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík a sklenka bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.16 14:23

Pochutnali jsme si a se špaldovo-žitnými kynutými knedlíky byla opravdu výborná :)

Diskuse k receptu Opatovická houbová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Opatovická houbová omáčka

Frantiska
927 příspěvků 7.3.10 19:59
Re: Opatovická houbová omáčka

ano taky tak roky delame zampionovou omacku, zadne duseni hub na oleji :) Pekne povarit do vody s kminem, soli a peprem a mozna podle chuti bobkovym listem. A pak do toho naleju smetanu s moukou a povarim :) babicka a mamka deji normalni maslovou jizku.

Omacka ma diky vareni zampionu uplne jinou chut :) me osobn eprijde mnohem chutnejsi a varim zampiony dlouho klidne i hodinu pomalym varem :) a mam pocit ze je to vic plne chuti nez kdyz se vari kratsi dobu

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opatovická houbová omáčka

Nevím, zda Opatovická, ale kromě té jíšky se tak většinou houbová omáčka dělá. Většinou ale je základem klasický bešamel.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jahodový pohár Jahodový pohár
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz