Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gildor Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěné houby pokrájíme a dáme povařit do vody a mléka, osolíme, přidáme špetku (asi půl lžičky) provenskálského koření a vaříme podle chuti, jak má kdo rád houby měkké (já vařím dlouho, přes půl hodiny, ale jak kdo rád). Po uvaření přilijeme smetanu a přidáme jíšku a ještě chíli povaříme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami (přikláním se ke klasickému houskovému knedlíku)
Recept je z kategorií: Omáčky
Houskový knedlík a sklenka bílého vína
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.10.16 14:23
Pochutnali jsme si a se špaldovo-žitnými kynutými knedlíky byla opravdu
výborná
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Opatovická houbová omáčka
ano taky tak roky delame zampionovou omacku, zadne duseni hub na oleji
Pekne povarit do vody s kminem, soli a peprem a
mozna podle chuti bobkovym listem. A pak do toho naleju smetanu s moukou a
povarim
babicka a mamka deji normalni
maslovou jizku.
Omacka ma diky vareni zampionu uplne jinou chut
me osobn eprijde mnohem chutnejsi a varim
zampiony dlouho klidne i hodinu pomalym varem
a mam pocit ze je to vic plne chuti nez kdyz se
vari kratsi dobu
Nevím, zda Opatovická, ale kromě té jíšky se tak většinou houbová omáčka dělá. Většinou ale je základem klasický bešamel.