Recept Omelety parmezanove

(Hodnoceno 2x) jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Omelety parmezanove

Postup

Do vyslahanych vajec pridame vodu , muku, sol, preslahame, pridame 2/3 postruhaneho syra a premiesame. Pecieme tenke omelety. Upecene omelety posypeme struhanym syrom a zavinieme a ihhned podavame. Tip: Pridavam niekedy sunku alebo huby + kto ma rad stipku cierneho korenia ( co je doma )...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 20.11.06 vloženo
  • 2963x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 4 vajcia
  • 2 lyzice vody
  • 2 lyzice hladkej muky
  • sol
  • 250 gr parmezanu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.12.16 20:03

Vejce rozšlehaná jen vidličkou, s vodou, moukou a sýrem, špetkou soli a černým pepřem.
Pánvička pouze vytřená máslovým olejem. Odměnou byly zlatavé, voňavé, křehce nadýchané omeletky.
Jol, díky za krásný recept :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 16.12.16 12:03

Na mnoha pracovištích zaměstnavatel vybavuje kuchyňky pro zaměstnance mikrovlnkou a rychlovarnou konvicí. Obyčejný vařič však chybí. I tak si lze při pauze na svačinu či oběd upéct teplou dobrou omeletu - v mikrovlnce.

Na jednu omeletu jsem vzala čtvrtinu množství ingrediencí. Měla jsem jen malý zbytek sýra Grana Padano a tak jsem do potřebného množství doplnila strouhaným ementálem. Místo vody jsem dala odpovídající množství mléka, sůl jsem nedávala. Pekla jsem v pekáčku s víkem (nádobí vhodné pro MW) o průměru 21 cm.

Kdo by chtěl také zkusit péct v MW a zatím si netroufá, přidávám podrobný postup s obrázky:

Nádobu vhodnou na použití v MW vymažeme máslem (stačí ho opravdu málo).

xxxxxxx http://data.labuznik.cz/…80/32532.jpg

Vše kromě sýra rozmixujeme tyčovým mixérem ideálně v úzké nádobě do napěnění - množství na jednu omeletu má opravdu malý objem. Pak ručně vmícháme část sýra. Vlijeme do nádoby a rovnoměrně rozestřeme.

xxxxxxx http://data.labuznik.cz/…80/32529.jpg

Nádobu přikryjeme víkem – jen jej volně položíme. Vložíme do mikrovlnky a v režimu mikrovln pečeme/vaříme při výkonu 800 W 1,5 minuty. (Mně tento čas stačil, aby omeleta byla již jemně ztuhlá, ale ne přepečená.) Vyjmeme a ještě v nádobě posypeme zbytkem sýra a příp. petrželkou.

xxxxxxx http://data.labuznik.cz/…80/32531.jpg

Pak přeložíme nebo srolujeme a servírujeme. Na obrázku níže je vidět, že omeleta, byť připravená v mikrovlnce, je dostatečně vláčná, aby se dala srolovat a nepraskala.

xxxxxxx http://data.labuznik.cz/…80/32530.jpg

K lehčí svačině nebo jen tak „na zakousnutí“ stačí jedna, k večeři bych dala dvě a jako přílohu doporučuji svěží zeleninový salát.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Omelety parmezanove

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omelety parmezanove

daduuja
1149 příspěvků 20.12.16 16:21

@birkana :-) člověk, který chce něco omezovat, tak se o to začne zajímat a bude mu srdečně jedno jestli já mám ráda drahé potraviny a zbytečná éčka, že pozdravuju @jirkabidlo :zed:

Abych tě vyvedla z omylu - první mikrovlnku jsem vlastnila před skoro 40 lety a od té doby ji používám, pochopitelně ne tu původní. A k palmovému tuku - etika je až na druhém místu.
A přelidněnost neřeším, mně stačí občas řešit omelety na Labu a ve finále to vyjde nastejno :-)

birkana
1694 příspěvků 19.12.16 10:29

@jirkabidlo patrně jen chce omezit zbytečné přídatné látky na nezbytně nutné minimum, což já chápu i bez „filosofování nad nesmrtelností chrousta“ :lol: :mavam:. Např. mně naprosto vyhovuje krom másla a doma škvařeného sádla obyčejný jednodruhový slunečnicový olej Vegetol Gold. Výjimečně používám olivový extra virgine na zálivky do salátů středomořského typu.

@daduuja, opravdu jsem chtěla ukázat, jak připravit omeletu bez klasického sporáku (vařiče). Jestli máš jiné řešení bez vařiče a mikrovlnky, docela by mne zajímalo. Člověk se pořád učí :kytka:. Pokud je někdo půl dopoledne venku při teplotách pod nulou, potěší jeho tělo a duši i teplá omeleta z MW. A bez depresí :dance: :twisted:.

Manželovi připravím vymazaný „kastrůlek“ s pokrájeným uzeným, do malé zavařovačky směs - těsto a do minikrabičky nastrouhaný sýr s bylinkami. Pak už ke svačině stačí maso „předpéct“ 1' a pokračovat, jak píšu v uvaření výše. Výsledek pak není placka z umělé hmoty (zde si nejsem jistá, zda tou „hmotou“ nazýváš konzistenci omelety nebo to, že je pečena v polypropylénovém nádobí - druhá možnost je pak pravdivá ;-) ).

Z tvého příspěvku mám dojem, že patříš k lidem, kteří považují mikrovlny za zdraví škodlivé. Ráda bych se mýlila. Svého času tyto úsměv vyvolávající názory mezi určitými vrstvami lidí kolovaly :nevim:. Palmový tuk vs. etika? Spíš bychom se měli/y zabývat otázkou přelidnění zeměkoule…

Doma v zimním období MW příliš nepoužívám; topíme v kachlovém sporáku a tak k ohřevu jídel používám troubu s do čtvrtiny otevřenou komínovou klapkou.

P. S. V mých omeletách je vlastní výpěstek pouze ta petržel, ostatní je koupené - vejce pocházejí dokonce z PL. Domácí nosnice jsou již zkonzumovány; chov bude obnoven na jaře :zed:.

daduuja
1149 příspěvků 18.12.16 19:20

@jirkabidlo :zed:

V dnešní době se nedá řídit cenou, i ty nejdražší potraviny nemusí být nejlepší, takže ne, nemám ráda drahé potraviny :-), éčka? a v čem nejsou? :-)
Kdybychom měli jíst jen to zdravé beze všech příměsí, tak asi žijeme z nirvány a ani to by nebylo ideální.
Oleje z Českého ráje mi chutnají, jsou lisované zastudena, rafinované bez chemie a to máslové aroma (mimochodem používané všemi výrobci) mi voní.
Narozdíl od Hery tyto oleje neobsahují palmový tuk, který mi vadí i z etického hlediska.

Ale, Jirko, mně u omelet nešlo ani nejde o tuk!!
Birkana vložila fotorecept zřejmě na základě z debaty zde - http://www.labuznik.cz/…ova-omeleta/#….

Zdá se mi totiž pitomost dělat vaječnou omeletu v MW a nechápu, co tím ušetřím nebo získám. Možná, pro pracujícího člověka, který má k dispozici kuchyňku a veze si z domova suroviny, aby si mohl udělat teplý pokrm, to má smysl?, hm, řešila bych to jinak, ale dobře :-)

Ale doma? Než rozkvrdlám v hrníčku vejce, tak mám rozpálenou pánvičku, dnes jsou pánve, které nepotřebují žádný tuk, i když těch pár kapek na vytření asi není podstatné? a omeletku mám hotovou během minuty. Omeletu, která vypadá a chutná jako omeleta z vajec a nemusím mít pocit, že jím placku z umělé hmoty :-)
Nechápu, svoje vlastní výpěstky, čerstvé, bez chemií a pak je strčit do mikrovlnky a zdůvodnit to dietou?
Vždyť tělo i duše z toho musí mít depresi :-)

birkana
1694 příspěvků 18.12.16 14:14

@jirkabidlo, Heru vůbec na smažení nepoužívej, čerstvé máslo jen na „rychlovku“. Jestli máš možnost, vezmi přepuštěné máslo (ghí). To se tak snadno nepřepaluje jako oleje a má nádherně oříškovou chuť. Pokud si jej připravíš sám doma, tak nebude mít ani žádná éčka :potlesk: :mavam:

jirkabidlo
4 příspěvky 18.12.16 13:59

@daduuja, Hera je také s máslovym aroma. Jen je tuhá a vyrobena z nějakého oleje. Co je lepší tekutý nebo tuhý olej se stejnou chemií. Tak asi bude lepší to přírodní máslo bez chemie. Asi máte ráda drahé potraviny a zbytečná ečka. I tak děkuji za odpověd. Jirka.

daduuja
1149 příspěvků 18.12.16 12:45

@jirkabidlo dost dobře jsem nepochopila, pokud používáš Heru, tak asi nemusíš řešit aroma u oleje :-)

jirkabidlo
4 příspěvky 18.12.16 10:24

@daduuja děkuji za odpoveď. Olej dochucený umělým máslovym aroma? To můžu dát Heru nebo asi poctive máslo. Když panvičku jen vymažu asi se to nepozná.

daduuja
1149 příspěvků 17.12.16 19:53

@jirkabidlo Manka olej máslová od firmy Fabio.

jirkabidlo
4 příspěvky 17.12.16 12:18

@birkana :palec: za odkaz

jirkabidlo
4 příspěvky 17.12.16 12:08

@daduuja prosím pekně, kde seženu máslový olej. Omelety mám rád ale smažím je na normálním oleji. Děkuji za odpověd. Jirka.

birkana
1694 příspěvků 17.12.16 08:21
Omelety v mikrovlnce

Další inspiraci a recepty s obrázky pro přípravu (nejen) omelet v mikrovlnce najdete (v ruském jazyce) na russianfood :think:.

Tímto děkuji a odpovídám zájemcům, kteří mi položili/y dotaz přes SZ :srdce: :kytka: :mavam:.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz