Recept Omelety parmezanove

(Hodnoceno 2x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omelety parmezanove

Postup

Do vyslahanych vajec pridame vodu , muku, sol, preslahame, pridame 2/3 postruhaneho syra a premiesame. Pecieme tenke omelety. Upecene omelety posypeme struhanym syrom a zavinieme a ihhned podavame. Tip: Pridavam niekedy sunku alebo huby + kto ma rad stipku cierneho korenia ( co je doma )...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 20.11.06 vloženo
  • 2852x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 4 vajcia
  • 2 lyzice vody
  • 2 lyzice hladkej muky
  • sol
  • 250 gr parmezanu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.12.16 20:03

Vejce rozšlehaná jen vidličkou, s vodou, moukou a sýrem, špetkou soli a černým pepřem.
Pánvička pouze vytřená máslovým olejem. Odměnou byly zlatavé, voňavé, křehce nadýchané omeletky.
Jol, díky za krásný recept :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 16.12.16 12:03

Na mnoha pracovištích zaměstnavatel vybavuje kuchyňky pro zaměstnance mikrovlnkou a rychlovarnou konvicí. Obyčejný vařič však chybí. I tak si lze při pauze na svačinu či oběd upéct teplou dobrou omeletu - v mikrovlnce.

Na jednu omeletu jsem vzala čtvrtinu množství ingrediencí. Měla jsem jen malý zbytek sýra Grana Padano a tak jsem do potřebného množství doplnila strouhaným ementálem. Místo vody jsem dala odpovídající množství mléka, sůl jsem nedávala. Pekla jsem v pekáčku s víkem (nádobí vhodné pro MW) o průměru 21 cm.

Kdo by chtěl také zkusit péct v MW a zatím si netroufá, přidávám podrobný postup s obrázky:

Nádobu vhodnou na použití v MW vymažeme máslem (stačí ho opravdu málo).

xxxxxxx http://data.labuznik.cz/…80/32532.jpg

Vše kromě sýra rozmixujeme tyčovým mixérem ideálně v úzké nádobě do napěnění - množství na jednu omeletu má opravdu malý objem. Pak ručně vmícháme část sýra. Vlijeme do nádoby a rovnoměrně rozestřeme.

xxxxxxx http://data.labuznik.cz/…80/32529.jpg

Nádobu přikryjeme víkem – jen jej volně položíme. Vložíme do mikrovlnky a v režimu mikrovln pečeme/vaříme při výkonu 800 W 1,5 minuty. (Mně tento čas stačil, aby omeleta byla již jemně ztuhlá, ale ne přepečená.) Vyjmeme a ještě v nádobě posypeme zbytkem sýra a příp. petrželkou.

xxxxxxx http://data.labuznik.cz/…80/32531.jpg

Pak přeložíme nebo srolujeme a servírujeme. Na obrázku níže je vidět, že omeleta, byť připravená v mikrovlnce, je dostatečně vláčná, aby se dala srolovat a nepraskala.

xxxxxxx http://data.labuznik.cz/…80/32530.jpg

K lehčí svačině nebo jen tak „na zakousnutí“ stačí jedna, k večeři bych dala dvě a jako přílohu doporučuji svěží zeleninový salát.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Omelety parmezanove

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omelety parmezanove

daduuja
1145 příspěvků 20.12.16 16:21

@birkana :-) člověk, který chce něco omezovat, tak se o to začne zajímat a bude mu srdečně jedno jestli já mám ráda drahé potraviny a zbytečná éčka, že pozdravuju @jirkabidlo :zed:

Abych tě vyvedla z omylu - první mikrovlnku jsem vlastnila před skoro 40 lety a od té doby ji používám, pochopitelně ne tu původní. A k palmovému tuku - etika je až na druhém místu.
A přelidněnost neřeším, mně stačí občas řešit omelety na Labu a ve finále to vyjde nastejno :-)

birkana
1687 příspěvků 19.12.16 10:29

@jirkabidlo patrně jen chce omezit zbytečné přídatné látky na nezbytně nutné minimum, což já chápu i bez „filosofování nad nesmrtelností chrousta“ :lol: :mavam:. Např. mně naprosto vyhovuje krom másla a doma škvařeného sádla obyčejný jednodruhový slunečnicový olej Vegetol Gold. Výjimečně používám olivový extra virgine na zálivky do salátů středomořského typu.

@daduuja, opravdu jsem chtěla ukázat, jak připravit omeletu bez klasického sporáku (vařiče). Jestli máš jiné řešení bez vařiče a mikrovlnky, docela by mne zajímalo. Člověk se pořád učí :kytka:. Pokud je někdo půl dopoledne venku při teplotách pod nulou, potěší jeho tělo a duši i teplá omeleta z MW. A bez depresí :dance: :twisted:.

Manželovi připravím vymazaný „kastrůlek“ s pokrájeným uzeným, do malé zavařovačky směs - těsto a do minikrabičky nastrouhaný sýr s bylinkami. Pak už ke svačině stačí maso „předpéct“ 1' a pokračovat, jak píšu v uvaření výše. Výsledek pak není placka z umělé hmoty (zde si nejsem jistá, zda tou „hmotou“ nazýváš konzistenci omelety nebo to, že je pečena v polypropylénovém nádobí - druhá možnost je pak pravdivá ;-) ).

Z tvého příspěvku mám dojem, že patříš k lidem, kteří považují mikrovlny za zdraví škodlivé. Ráda bych se mýlila. Svého času tyto úsměv vyvolávající názory mezi určitými vrstvami lidí kolovaly :nevim:. Palmový tuk vs. etika? Spíš bychom se měli/y zabývat otázkou přelidnění zeměkoule…

Doma v zimním období MW příliš nepoužívám; topíme v kachlovém sporáku a tak k ohřevu jídel používám troubu s do čtvrtiny otevřenou komínovou klapkou.

P. S. V mých omeletách je vlastní výpěstek pouze ta petržel, ostatní je koupené - vejce pocházejí dokonce z PL. Domácí nosnice jsou již zkonzumovány; chov bude obnoven na jaře :zed:.

daduuja
1145 příspěvků 18.12.16 19:20

@jirkabidlo :zed:

V dnešní době se nedá řídit cenou, i ty nejdražší potraviny nemusí být nejlepší, takže ne, nemám ráda drahé potraviny :-), éčka? a v čem nejsou? :-)
Kdybychom měli jíst jen to zdravé beze všech příměsí, tak asi žijeme z nirvány a ani to by nebylo ideální.
Oleje z Českého ráje mi chutnají, jsou lisované zastudena, rafinované bez chemie a to máslové aroma (mimochodem používané všemi výrobci) mi voní.
Narozdíl od Hery tyto oleje neobsahují palmový tuk, který mi vadí i z etického hlediska.

Ale, Jirko, mně u omelet nešlo ani nejde o tuk!!
Birkana vložila fotorecept zřejmě na základě z debaty zde - http://www.labuznik.cz/…ova-omeleta/#….

Zdá se mi totiž pitomost dělat vaječnou omeletu v MW a nechápu, co tím ušetřím nebo získám. Možná, pro pracujícího člověka, který má k dispozici kuchyňku a veze si z domova suroviny, aby si mohl udělat teplý pokrm, to má smysl?, hm, řešila bych to jinak, ale dobře :-)

Ale doma? Než rozkvrdlám v hrníčku vejce, tak mám rozpálenou pánvičku, dnes jsou pánve, které nepotřebují žádný tuk, i když těch pár kapek na vytření asi není podstatné? a omeletku mám hotovou během minuty. Omeletu, která vypadá a chutná jako omeleta z vajec a nemusím mít pocit, že jím placku z umělé hmoty :-)
Nechápu, svoje vlastní výpěstky, čerstvé, bez chemií a pak je strčit do mikrovlnky a zdůvodnit to dietou?
Vždyť tělo i duše z toho musí mít depresi :-)

birkana
1687 příspěvků 18.12.16 14:14

@jirkabidlo, Heru vůbec na smažení nepoužívej, čerstvé máslo jen na „rychlovku“. Jestli máš možnost, vezmi přepuštěné máslo (ghí). To se tak snadno nepřepaluje jako oleje a má nádherně oříškovou chuť. Pokud si jej připravíš sám doma, tak nebude mít ani žádná éčka :potlesk: :mavam:

jirkabidlo
4 příspěvky 18.12.16 13:59

@daduuja, Hera je také s máslovym aroma. Jen je tuhá a vyrobena z nějakého oleje. Co je lepší tekutý nebo tuhý olej se stejnou chemií. Tak asi bude lepší to přírodní máslo bez chemie. Asi máte ráda drahé potraviny a zbytečná ečka. I tak děkuji za odpověd. Jirka.

daduuja
1145 příspěvků 18.12.16 12:45

@jirkabidlo dost dobře jsem nepochopila, pokud používáš Heru, tak asi nemusíš řešit aroma u oleje :-)

jirkabidlo
4 příspěvky 18.12.16 10:24

@daduuja děkuji za odpoveď. Olej dochucený umělým máslovym aroma? To můžu dát Heru nebo asi poctive máslo. Když panvičku jen vymažu asi se to nepozná.

daduuja
1145 příspěvků 17.12.16 19:53

@jirkabidlo Manka olej máslová od firmy Fabio.

jirkabidlo
4 příspěvky 17.12.16 12:18

@birkana :palec: za odkaz

jirkabidlo
4 příspěvky 17.12.16 12:08

@daduuja prosím pekně, kde seženu máslový olej. Omelety mám rád ale smažím je na normálním oleji. Děkuji za odpověd. Jirka.

birkana
1687 příspěvků 17.12.16 08:21
Omelety v mikrovlnce

Další inspiraci a recepty s obrázky pro přípravu (nejen) omelet v mikrovlnce najdete (v ruském jazyce) na russianfood :think:.

Tímto děkuji a odpovídám zájemcům, kteří mi položili/y dotaz přes SZ :srdce: :kytka: :mavam:.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz