Recept Omeleta s křupavými těstovinami (po čínsku)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tato omeleta je inspirovaná osmaženými nudlemi známými z čínské kuchyně. Je to jídlo vhodné na večeři a při jeho přípravě využijete zbytky od oběda či z ledničky. Nejlepší je to s kouskem pečeného masa, ale je možno použít šunku i libovolnou uzeninu. Těstoviny mají být po osmažení krupavé, nikoliv měkké.

Postup

Na pánvi rozpálíme olej a v něm usmažíme těstoviny do křupava. Poté přidáme maso či klobásku nakrájené na kousky a jakmile se osmahnou zalijeme rozkvedlanými vejci. S pánví zatřeseme a stáhneme plamen. Nasekáme petrželku a přidáme na omeletu. Osolíme a opepříme. Variantně je možno přidat nadrobno nakrájený sýr nebo různou zeleninu. Prostě co zrovna máte a většinou v tak malém množství, že by to nestačilo na žádné samostatné jídlo. Ještě poznámka: dělal jsem to vždy z vaječných těstovin, ale předpokládám, že by to mělo jít i z bezvaječných. Ostatně číňani smaží rýžové nudle.

Recept je z kategorií: Omelety Těstoviny

Nahlásit recept

  • 21.10.13 vloženo
  • 1553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • uvařené těstoviny (kolik máte - od 2 lžic po 1 hrnek)
  • 10 dkg pečeného masa (šunky či uzeniny)
  • 2 vejce
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • pár snítek petrželové natě

Doporučená příloha

  • Pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omeleta s křupavými těstovinami (po čínsku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3854 příspěvků 23.10.13 17:38

Tak už jsme tři… :mavam: Já bych ale s dovolením vynechala cokoli od masa, ve fázi osmažených nudlí bych přidala kousínek feferonky, pórek a mrkev na extratenké kroužky/nudličky, prohodila, prskla vejce a naopak velmi rychle dodělala do finálního tvaru trhance…zítra poreferuji.

rnk
31 příspěvků 22.10.13 20:21

Jak to tak vypadá, tak mimo nás dvou to nikdo nezná :-)

di
2451 příspěvků 22.10.13 19:08

Teda, do křupava osmažené zbylé těstoviny s vajíčky si dělám celkem často (no, teda tak často, jak často zbydou a není pro ně jiné využití), ale že bych to napsala jako recept, to mě nikdy nenapadlo, myslela jsem si, že je to celkem běžné i v jiných rodinách. No, asi ne.

rnk
31 příspěvků 22.10.13 18:53

To právě ne. Ty těstoviny nutno nejprve opražit a až poté co jsou dokřupava, zalít. Jinak by to byla jen obyčejná omeleta s těstovinami, to by nemělo cenu nikam psát.

tlustá bába
1212 příspěvků 22.10.13 18:40

Něco jako toto: http://www.labuznik.cz/…nove-placky/
Pravda, tady vejci zalito na pánvi.

rnk
31 příspěvků 21.10.13 23:54

To ne. Ta chuť je jiná. V čínské kuchyni je smažení běžná úprana těstovin. Divím se, že na to nepřišli taliáni. :-)
Mají sice Frittatina di pasta, ale tam jsou ty těstoviny neosmažené, měkké a smaží se to jen jako celek.

Příspěvek upraven 22.10.13 v 00:07

casino
4488 příspěvků 21.10.13 23:23
Hihi, takže přisušené šunkofleky?

No, ale já bych mělo kušovat :mrgreen:

Furt říkám, že tu chybí kategorie JVL (jakvyčistitledničku) :P

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz