Recept Omeleta s křupavými těstovinami (po čínsku)

rnk Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Tato omeleta je inspirovaná osmaženými nudlemi známými z čínské kuchyně. Je to jídlo vhodné na večeři a při jeho přípravě využijete zbytky od oběda či z ledničky. Nejlepší je to s kouskem pečeného masa, ale je možno použít šunku i libovolnou uzeninu. Těstoviny mají být po osmažení krupavé, nikoliv měkké.

Postup

Na pánvi rozpálíme olej a v něm usmažíme těstoviny do křupava. Poté přidáme maso či klobásku nakrájené na kousky a jakmile se osmahnou zalijeme rozkvedlanými vejci. S pánví zatřeseme a stáhneme plamen. Nasekáme petrželku a přidáme na omeletu. Osolíme a opepříme. Variantně je možno přidat nadrobno nakrájený sýr nebo různou zeleninu. Prostě co zrovna máte a většinou v tak malém množství, že by to nestačilo na žádné samostatné jídlo. Ještě poznámka: dělal jsem to vždy z vaječných těstovin, ale předpokládám, že by to mělo jít i z bezvaječných. Ostatně číňani smaží rýžové nudle.

Recept je z kategorií: Omelety Těstoviny

Nahlásit recept

  • 21.10.13 vloženo
  • 1888x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • uvařené těstoviny (kolik máte - od 2 lžic po 1 hrnek)
  • 10 dkg pečeného masa (šunky či uzeniny)
  • 2 vejce
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • pár snítek petrželové natě

Doporučená příloha

  • Pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omeleta s křupavými těstovinami (po čínsku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omeleta s křupavými těstovinami (po čínsku)

Eja
3884 příspěvků 23.10.13 17:38

Tak už jsme tři… :mavam: Já bych ale s dovolením vynechala cokoli od masa, ve fázi osmažených nudlí bych přidala kousínek feferonky, pórek a mrkev na extratenké kroužky/nudličky, prohodila, prskla vejce a naopak velmi rychle dodělala do finálního tvaru trhance…zítra poreferuji.

rnk
31 příspěvků 22.10.13 20:21

Jak to tak vypadá, tak mimo nás dvou to nikdo nezná :-)

di
2453 příspěvků 22.10.13 19:08

Teda, do křupava osmažené zbylé těstoviny s vajíčky si dělám celkem často (no, teda tak často, jak často zbydou a není pro ně jiné využití), ale že bych to napsala jako recept, to mě nikdy nenapadlo, myslela jsem si, že je to celkem běžné i v jiných rodinách. No, asi ne.

rnk
31 příspěvků 22.10.13 18:53

To právě ne. Ty těstoviny nutno nejprve opražit a až poté co jsou dokřupava, zalít. Jinak by to byla jen obyčejná omeleta s těstovinami, to by nemělo cenu nikam psát.

tlustá bába
1212 příspěvků 22.10.13 18:40

Něco jako toto: http://www.labuznik.cz/…nove-placky/
Pravda, tady vejci zalito na pánvi.

rnk
31 příspěvků 21.10.13 23:54

To ne. Ta chuť je jiná. V čínské kuchyni je smažení běžná úprana těstovin. Divím se, že na to nepřišli taliáni. :-)
Mají sice Frittatina di pasta, ale tam jsou ty těstoviny neosmažené, měkké a smaží se to jen jako celek.

Příspěvek upraven 22.10.13 v 00:07

casino
4497 příspěvků 21.10.13 23:23
Hihi, takže přisušené šunkofleky?

No, ale já bych mělo kušovat :mrgreen:

Furt říkám, že tu chybí kategorie JVL (jakvyčistitledničku) :P

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz