Recept Omáčky ke kuskusu (couscousu)

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí omáčka: Přiveďte do varu 2 l vody. Očistěte kuře, potřete je solí a rozdělte na čtvrtky. Vařte je ve vodě spolu s černým pepřem, solí a jednou nastrouhanou cibulí. Nakonec přidejte nať koriandru rozetřenou s česnekem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, posypte červenou paprikou, přidejte rajčata umletá na mlýnku, nakonec pokropte olejem a vše dobře promíchejte. Když je kuře napůl vařené, přidejte směs do omáčky a vše dovařte do měkka. Bílá omáčka: Maso nakrájejte na kostky, přidejte nastrouhanou cibuli, pepř, skořici, cizrnu, máslo, olej a 1/4 litru vody. Poduste 15 minut za občasného míchání. Pak přidejte dostatečné množství horké vody a uvařte do měkka. Červená omáčka: Maso nakrájené na kostky vařte v 1,5 l osolené vody. Během vaření přidejte nastrouhanou cibuli a černý pepř. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kousky, posypte červenou paprikou, zalijte olejem, přidejte koriandrovou nať utřenou s česnekem, promíchejte a přidejte k omáčce. Uvařte vše do měkka. Doporučená příloha: kuskus

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 15.04.07 vloženo
  • 15089x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Kuřecí omáčka:
  • 1 kuře (asi 1,5 kg)
  • 1 kg cibule
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička čerstvé natě koriandru
  • několik stroužků česneku
  • 2 zralá rajčata
  • 1 šálek olivového oleje
  • Bílá omáčka:
  • 750 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 lžička bílého pepře
  • 250 g cizrny
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 šálku oleje
  • trochu skořice
  • sůl
  • Červená omáčka:
  • 750 g hovězího masa
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 kg cuket (nebo fazolí nebo vodnice nebo lilků nebo fazolových lusků)
  • 1 lžíce červené papriky
  • 80 g cizrny
  • 1 šálek oleje
  • 1 lžíce sušené natě koriandru nebo petržele
  • několik stroužků česneku

Doporučená příloha

  • viz text

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčky ke kuskusu (couscousu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omáčky ke kuskusu (couscousu)

Louis
129 příspěvků 4.4.10 23:47
Re: Omáčky ke kuskusu (couscousu)

Nero, jen pro informací těm „omáčkám“ se říká margár!

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu - jau

Ano, je to totéž. Originální název této těstoviny je كسكسي . Francouzský ekvivalent couscous se používá v zemích Maghrebu, ale také ve Francii a pokud vím i v Itálii. Fonetickou transkripci Kuskus používají např. Němci a použil jsem ji i já. Má např. tu výhodu, že se dá skloňovat.

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu - Muchacho

Kuskus je těstovina, takže není ze žádného masa. Často se skutečně podává ke skopovému masu a dušené zelenině. Má však mnoho jiných použití, např. v různých salátech, ale i s cukrem jako dezert.

jau
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu-Muchacho

Kuskusem je zde určitě míněna těstovina couscous :-))

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu

Podle mne je kuskus převážně až výlučně ze skopového masa.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu

Kuskus mám ráda, něco z Tvé nabídky určitě vyzkouším. Díky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz