Recept Omáčky ke kuskusu (couscousu)

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí omáčka: Přiveďte do varu 2 l vody. Očistěte kuře, potřete je solí a rozdělte na čtvrtky. Vařte je ve vodě spolu s černým pepřem, solí a jednou nastrouhanou cibulí. Nakonec přidejte nať koriandru rozetřenou s česnekem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, posypte červenou paprikou, přidejte rajčata umletá na mlýnku, nakonec pokropte olejem a vše dobře promíchejte. Když je kuře napůl vařené, přidejte směs do omáčky a vše dovařte do měkka. Bílá omáčka: Maso nakrájejte na kostky, přidejte nastrouhanou cibuli, pepř, skořici, cizrnu, máslo, olej a 1/4 litru vody. Poduste 15 minut za občasného míchání. Pak přidejte dostatečné množství horké vody a uvařte do měkka. Červená omáčka: Maso nakrájené na kostky vařte v 1,5 l osolené vody. Během vaření přidejte nastrouhanou cibuli a černý pepř. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kousky, posypte červenou paprikou, zalijte olejem, přidejte koriandrovou nať utřenou s česnekem, promíchejte a přidejte k omáčce. Uvařte vše do měkka. Doporučená příloha: kuskus

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 15.04.07 vloženo
  • 14621x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 3/4 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Kuřecí omáčka:
  • 1 kuře (asi 1,5 kg)
  • 1 kg cibule
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička čerstvé natě koriandru
  • několik stroužků česneku
  • 2 zralá rajčata
  • 1 šálek olivového oleje
  • Bílá omáčka:
  • 750 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 lžička bílého pepře
  • 250 g cizrny
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 šálku oleje
  • trochu skořice
  • sůl
  • Červená omáčka:
  • 750 g hovězího masa
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 kg cuket (nebo fazolí nebo vodnice nebo lilků nebo fazolových lusků)
  • 1 lžíce červené papriky
  • 80 g cizrny
  • 1 šálek oleje
  • 1 lžíce sušené natě koriandru nebo petržele
  • několik stroužků česneku

Doporučená příloha

  • viz text

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčky ke kuskusu (couscousu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Louis
129 příspěvků 04.04.10 23:47
Re: Omáčky ke kuskusu (couscousu)

Nero, jen pro informací těm „omáčkám“ se říká margár!

Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu - jau

Ano, je to totéž. Originální název této těstoviny je كسكسي . Francouzský ekvivalent couscous se používá v zemích Maghrebu, ale také ve Francii a pokud vím i v Itálii. Fonetickou transkripci Kuskus používají např. Němci a použil jsem ji i já. Má např. tu výhodu, že se dá skloňovat.

Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu - Muchacho

Kuskus je těstovina, takže není ze žádného masa. Často se skutečně podává ke skopovému masu a dušené zelenině. Má však mnoho jiných použití, např. v různých salátech, ale i s cukrem jako dezert.

jau
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu-Muchacho

Kuskusem je zde určitě míněna těstovina couscous :-))

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu

Podle mne je kuskus převážně až výlučně ze skopového masa.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Omáčky ke kuskusu

Kuskus mám ráda, něco z Tvé nabídky určitě vyzkouším. Díky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz