Recept Omáčka z mražené zeleniny Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dobré, rychlé, levné.

Postup

Na rozpálený olej dáme cibuli, kterou osmahneme do zpěnění, přidáme mouku a uděláme zásmažku, poté zalijeme studenou vodou, přidáme zeleninu a masox.

Vaříme do změknutí zeleniny. Ochutíme jogurtem, citrónem a troškou cukru, přisolíme podle chuti…

Recept je z kategorií: Omáčky Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.11.11 vloženo
  • 8552x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1/2 sáčku mražené zeleniny (podle chuti)
  • 1/2 cibule
  • mouka 2-3 lžíce
  • olej
  • bílý jogurt
  • masox (zeleninový)
  • citron, cukr, sůl
  • voda 3/4 l

Doporučená příloha

  • knedlík, brambor, kuskus

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka z mražené zeleniny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Anitta
521 příspěvků 12.11.11 00:37

Ja vam to prelozim :-D "Neco mi uniklo ? " :-D
Rekla bych, ze ta omacka neni zas tak spatna, pouze to chce jiny postup, nedelat jisku, stejne je tezka do zaludku, samozrejme vynechat masox :mrgreen: Ja se recepty vetsinou inspiruju, malokdy je dodrzim stoprocentne, jako treba misto cilantra pouziju petrzel :mrgreen: :-D

 
Eja
3811 příspěvků 11.11.11 22:23

Di :potlesk:

 
Eja
3811 příspěvků 11.11.11 22:22

Mrtvuš, huš…Ale přiměla jsi mě ještě jednou pročíst diskusi- hledala jsem co by to mohlo znamenat..Terie, bešamel je trochu ještě jinde, promiň. Tohle je cibulová jíška a do ní se dají ostatní suroviny.

 
di
2451 příspěvků 11.11.11 22:20

Mrtvuš, jen tipuju: Have I missed something/anything? - Něco jsem prošvihla, něco mi ušlo? Studijní literatura k tématu: Škvorecký J., Příběh inženýra lidských duší, díl I. a II., Sixty-Eight Publishers, Toronto, 1977, resp. Atlantis, Brno, 1992. ;-)

 
mrtvola
1394 příspěvků 11.11.11 22:07

Recept nekomentuji, ale může mi prosím někdo vysvětlit, co znamená Anittin výrok: „Misla jsem něco?“

 
Eja
3811 příspěvků 11.11.11 19:34

Terezo, možnost 2. není úplná - nevařte a tím pádem nekomentujte, by to mělo znít celé :-)
Anitto, souhlasím s Tebou. Ale - je tu jedno ale. Ano, mé oblíbené, rychlé, levné - nakrájím si čerstvou mrkev, hodím ji na máslo, trochu ji tam proženu, zaliji trochu horkou vodou, za chvíli přidám brambory na kostky, osolím, opepřím, otymiánuji, těsně před dokončením přidám trošku kysané smetany, do hotového ještě kousíček másla. Nebo nedám tymián a dám na závěr čerstvý kopr a trochu citronové šťávy. Toté místo mrkve čerstvé fazolky. Kapustičky. Prostě podle sezony. Ale nedám to na Labu jako recept !
Já až tak nezpochybňuji, že z pytlíku mražené zeleniny nelze udělat rychlé jídlo. Dá. Jistě. Můžeme polemizovat o tom, jak. Kari a jogurt a zelenina skvěle ladí.Kopr a jogurt… estragon a máslo…jakoukoli kostkou dosáhneme unifikovanou chuť. A to je to, co mi vadí. V ceně „masoxové kostky“ jsou bylinky jakékoli, i čerstvé.
A znovu - přece knedlík, brambor a kuskus jsou trochu o něčem jiném. Jo, svíčkovou s hodně hustou a aromatickou omáčkou budu klidně servírovat s málo kořeněnými a nemastnými bramboráčky. Ale zcela jistě ne s kuskusem. A tento recept ja trošku taková falešná svíčková, samozřejmě záleží na výběru zeleninové směsi.
Glamo, :potlesk:

 
Anitta
521 příspěvků 11.11.11 18:39

Zebulon a co je podle tebe labuznicke jidlo? :-? Labuzit se da na vsem, co nam chutna, bych tak rekla, jako nedavno - rozmatlany rohlik v mliku, pro me fuj, pro nekoho lahudka. :wink:
Kdyz muzu pochvalit, proc neni na miste pohanit, ze jo systemaci…..? :mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 11.11.11 16:55

Bento, vzdyt rikam, asi mate jinak pripravenou zeleninu na cinu a americka cina je nejspis jina, nez co se vari u vas, stejne jako tex-mex vs. mexicke. atd… slovenskou ani ceskou cinu neznam. :wink: Tady mame mrazenou zeleninu vybornou, jeste jsem ji rozblebtanou nikdy nemela. :-D
A kdyz se tak znovu koukam na tenhle recept, nemusi to byt tak zle. Ty fazolky na smetane s rajcatky, ktere jsem misto toho uvarila jsem musela pro jednoho clena rodiny rozmixovat, vznikla vynikajici omacka, to same by se dalo udelat s touhle (o masoxu se nebudu vyjadrovat) :mrgreen:
Vymena nazoru je fajn, hadani je nanic… :wink:

 
glama  11.11.11 15:22

Už se to tu několikrát zmínilo…

Zaveďte novou kategorii, něco na způsob Úklid lednice…Pro ty, co neradi vaří…Z nouze ctnost…Zdeňkovi vstup zakázán..a tam přesunujte tyhle „rádobytakyrecepty“ ala Mimibazar..
Bydlenky se sem budou hrnout pro receptíky pro manži i mimísky..náv­štěvnost poroste… Kdo by se chtěl taky patlat s vařením, když to jde takhle rychle a jednoduše, ne? ;-).
Ať žije fušerství…! :-(

 
zébulon  11.11.11 14:58

Dobre, tak jeste jednou. Vidim znacny rozdil v tom, kdyz kritizuji uroven vyroby pokrmu, ktery navic byl v prvni fazi oznacen jako „pro deti“, a v tom, kdyz kritizuji zpusobem „mrazenou zeleninu nejim, je hnusna“. To jsem nenapsala a ani nenapisu. Znovu musim zopakovat, ze jsem si myslela, ze ukolem serveru nazvaneho LABUZNIK bude sbirat zajimave, nevsedni recepty, pozvedavat uroven pristupu k vareni a jidlu a otvirat nove cesty pro nas vsechny, co se o vareni zajimame.

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 11.11.11 14:50

V tom případě:

  1. Recept vyzkoušejte, vyfoťte a patřičně ohodnoťte a sdílejte své dojmy.
  2. Recept nevařte.

Já bych zase nepozřela například hovězí jazyk a pajšl, ale nechodím pod recepty vypisovat svou znechucenost.

Tereza

 
zébulon  11.11.11 13:00

Anitto, uprimne, z ceho jsi byla nadsena??? Podle me je to opet nejaka provokace. Hodit mrazenou zeleninu do vody s moukou? Ja tomu proste nerozumim. Chapu, ze kazdy vari, jak umi, ale tohle je proste blaf.

 
Bento
794 příspěvků 11.11.11 04:25

esmeralda, Ja nemam osobne nic proti zmrazenej zelenine, a vzdy mame hrasok v mrazaku .
Ale tym ze ako typicka Australska domacnost kde je „Cina“ bezna poziven, a viem ako ma chutit a ako ma vyzerat, ako sa robi.
Takze Anitta stojim si za tym :-x , z mrazenej zeleniny sa „naozajstna Cina“ vyrobit neda.
PS:
Slovenska mazlava -masna „Cina“ bude z toho absolutne perfektna :wink:

 
esmeralda
4813 příspěvků 11.11.11 02:48

Bento, také jsem zkoušela a bylo to takové rozpatlané a to není „Čína“.
S jinou zmrazenou zeleninou mám ale jen ty nejlepší zkušenosti.

 
Anitta
521 příspěvků 10.11.11 22:58

Tak vazeni, ja jsem se sice do omacky nepustila, nejprve nadsena, pak se mi zdalo, ze by to byla chuda pribuzna svickove :mrgreen: tak jsem uvarila fazolove lusky na smetane se susenymi rajcatky v olivovem oleji, nekde je tady recept… strasne mi to chutna :-D
Ale v Americku - jak rika Drobek, :-D mame asi lepsi mrazenou zeleninu, jeste jsem nemela problem ji jakkoliv pripravit. A cinu Bento, na tu pouzivam zasadne mrazenou zeleninu a je perfekt :wink: :-D Zasada - nesmi se nechat pred pripravou rozmrznout! Nevidim problem, proc by se vase smes na svickovou nedala osmazit :-D

 
Bento
794 příspěvků 10.11.11 22:42

:twisted: eja , ja sa do teba obujem :wink:
hmmm, suhlasim u nas sa casto vari „cina“ ta sa zo zmrazenej zeleniny neda spravit.

 
Eja
3811 příspěvků 10.11.11 19:58

Omlouvám se, už dlouho nepřispívám recepty, a ani komentáři. Ale tohle mi nedalo. Zmražených směsí je neúrekom ( hezčí české slovo neznám), od směsi pod svíčkovou,přes nejrůznější typu"mochovských směsí" až k exotickým mixům. Minimálně polovinu z nich si v této verzi nepředstavím ani ve snu.Dovolila bych si protestovat proti „levné“, pokud dobře koupím kvalitní zeleninu, bude to z čerstvé jistě levnější - a nebude to nevímkolikrát „povolené“, tedy bez chuti. Souhlas se Zebulonem. Naprosto. A hlavně - knedlík, brambory a kuskus jako příloha ke stejně upravené zelenině? To snad ne. Když už se budu držet receptu - ke knedlíku propasírovat, k bramborům takto a ke kuskusu zcela jistě nezahuštěné moukou.
P.S. Mimochodem - směs pod svíčkovou. NIKDY. Z prostého důvodu - zmraženou směs podle mne nelze orestovat to fáze ideálního základu pod svíčkovou, z jednoduchého důvodu - obsah vody.
Klidně se do mne obujte, čekám to. :-)

 
zébulon  10.11.11 11:52

Zajimave, jak rozsahlou debatu dokazou vyvolat recepty, ktere sem podle meho vubec nepatri. Jestli tohle chcete davat detem, to z nich tedy labuzniky nevychovate.

 
Anitta
521 příspěvků 10.11.11 00:46

Misla jsem neco? :-D

 
casino
4466 příspěvků 10.11.11 00:23

:-) No sláva :-)
Netrvalo to ani 6 hodin a nakonec jsme se dobrali k tomu, že pokud to bude „Omáčka ze zeleniny“ (s alternativou použití mražené zeleniny) tak to není nic objevného… …no a je to vlastně kandidát k přepsání (Mullerova snad promine :-)

 
glama  09.11.11 23:56

Mrazák mám asi dva měsíce…a vždycky jsem si říkala, jak by to bylo fajn, mít takovou železnou zásobu v mrazáku…pros­tě..kdyby náhodou.. Stejně nemám.. :-)
Mně nevadí mražená zelenina..mně vadí recept, který je " z mražené zeleniny" Těžko vysvětlovat… Možno nahradit čerstvou zeleninou?
Logičtější mi přijde nahradit, v případě nutnosti, čerstvou zeleninu mraženou, ne naopak..
:mrgreen:

 
Terie
66 příspěvků 09.11.11 23:55

Já tedy v kuchyni občas používám kvalitní Zeleninový bujon Alnatura a tak potřebnou averzi ke kostkám jako ostatní Labužníci nemám. Tuto omáčku (alias bešamel s mraženou zeleninou) mám ráda.

 
Anitta
521 příspěvků 09.11.11 23:41

Proc nepouzivat cerstvou zeleninu..... no nekdy dojdou zasoby a neni cas, nebo chut nakupovat a nebo je venku chumelenice, hromy blesky… :mrgreen: … ja myslim, ze je to dobry napad :-D

 
Anitta
521 příspěvků 09.11.11 23:20

A tak ji nejspis dnes udelam, az na ten masox, ten tam nebude ze dvou duvodu, tady ho nemame a je to msg… :mrgreen: :-D

 
Bento
794 příspěvků 09.11.11 23:01

Anglictina :?: cim dlhsie ju pouzivam tym je zlozitejsia :oops: Vzdy ked vidim taketo slovo tak sa hrabem vo vysvetlovacom slovniku. Lenze v ktorom 8-o klasickom alebo modernom :-?
 http://www.urbandictionary.com/define.php?…

 
casino
4466 příspěvků 09.11.11 22:09

jolana, není případnější: flákač, povaleč :?: (tedy, google to tak řikááá :think:

 
jolana
5064 příspěvků 09.11.11 22:03

Esme, Slob=spinavec..sa vravi v cechach spindira..cize spindir .. :mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 09.11.11 21:34

Při vší úctě ke všem názorům, nevím, co je špatného na mražené zelenině. Osobně mohu vyjmenovat desítky důvodů, proč ji někdo používá. Nebudu se „chytře“ rozepisovat, ale pokud to někoho zajímá, ráda se o tyto důvody a zkušenosti podělím.

 
esmeralda
4813 příspěvků 09.11.11 21:32

Di, revoluční přístup Jamie(ho) Oliver(a) k vaření (celé jídlo o třech i více chodech za 30 minut) jsem si celé nahrála a postupně sledovala.
Ono to zase tak revoluční není, když vezmeš v úvahu že má za sebou štáb který podá, přidrží atd…
Jamie používá hodně polotovarů a surovin první jakosti, takže udělat guláš ze svíčkové za půl hodiny není zase takový zázrak.
Navíc bych po něm nechtěla uklízet kuchyni. On je prostě…v angličtině Slob…nevím zda v českém jazyce existuje tak vlídné slovo.

Mraženou zeleninu též používám. Ne každý den ale asi dost často.
Vzhledem tomu že tu máme obchody podstatně dále než občané v ČR, mrazák se tu asi využívá více.
Mražená zelenina není méně hodnotná než zelenina tzv. čerstvá. Obzvláště když ta „čerstvá“ leží týden v obchodě.
Co bych dětem rozhodně nedávala je Masox nebo podobné chemikálie.

 
casino
4466 příspěvků 09.11.11 18:25

…ze zmražené zeleniny vařím zřídka (dalo by se to spočítat na prstech jedné stonožky) :mrgreen: a to ještě takřka výhradě špenátovou „omáčku“ :-)
Znám pár jedinců, kteří rozhodně nechutenstvím netrpí a na mražené nedají dopustit. Zelenina vždy po ruce, odeberou kolik právě potřebují, žádné čištění, rychlovka… a pro takový komfort není žádná cena vysoká.

No, pokud ten název není čirý buzzword, tak recept je spíše na zadělávanou zeleninu, než na máčku :wink:

 
Frantiska
927 příspěvků 09.11.11 17:03

nejsem si jista, ze mrazena mrkev, celer a spol jsou levnejsi mrazene

 
di
2451 příspěvků 09.11.11 15:51

Někteří s tímto přístupem napsali a vydali celkem dobře prodejné kuchařky: http://www.e-jamie.eu/…ut-v-kuchyni + http://www.nigella.com/…la-express-6
Ne, že bych s tím souhlasila, ale prodává se to prý dobře.

 
glama  09.11.11 15:42

Proč nepoužít čerstvou zeleninu??
Tolik práce!! Nakoupit různé druhy zeleniny, očistit, omýt, oloupat, omýt, nakrájet… Oč jednodušší je sáhnout do mrazáky a nasypat půl pytlíku… Šetříme čas, ne..? Dneska pytlík zeleniny, nejlépe s pytlíkem tatarky…zítra smažený rohlík…pozítří kečupová polévka..
Když to má být omáčka, asi něco jako bílá omáčka k vařenému masu - jako koprovka, rajská, křenová - potom chybí v přílohách to maso :-D

Ale dušenou zeleninu mám ráda, v omáčce moc..s jogurtem zajímavé, stejně ho už takhle používám všude možně..
Upravím a sama na sobě vyzkouším :-)

 
Bento
794 příspěvků 09.11.11 15:05

Ja nekomentujem recepty hlavne detske, ale my to trochu pripomina ked som ako mladas zacinal v afrike pred viac ako 30 rokmi a tam bola moda nekojit a pouzivat praskove mlieko a zalievat to podradnou vodou.
Preco nepouzit cerstvu zeleninu aka je v sezone , nakrajat na mensie kusky aby to bolo rychlo a bez tych vsetkych ochucovacov :?:

 
lielli
32 příspěvků 09.11.11 14:31

Prominte, ale do jidla pro deti rozhodne zadny “prefabrikovany“ bujon nepatri.

Označení „Pro děti“ odstraněno - admin

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz