Recept Omáčka z mražené zeleniny Veg
Mullerova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Dobré, rychlé, levné.
Postup
Na rozpálený olej dáme cibuli, kterou osmahneme do zpěnění, přidáme mouku a uděláme zásmažku, poté zalijeme studenou vodou, přidáme zeleninu a masox. Vaříme do změknutí zeleniny. Ochutíme jogurtem, citrónem a troškou cukru, přisolíme podle chuti...
Recept je z kategorií: Omáčky Zeleninová jídla
- 09.11.11 vloženo
- 15383x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 min
Počet porcí
- 3 porce
Ingredience
- 1/2 sáčku mražené zeleniny (podle chuti)
- 1/2 cibule
- mouka 2-3 lžíce
- olej
- bílý jogurt
- masox (zeleninový)
- citron, cukr, sůl
- voda 3/4 l
Doporučená příloha
knedlík, brambor, kuskus
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku15.4.21 16:32
Uvařil jsem omáčku dle návodu, pouze na závěr, jsem omáčku rozmixoval a propasíroval přes jemné sítko a na závěr namísto jogurtu jsem použil zakysanou smetanu.
Líbí se miDiskuse k receptu Omáčka z mražené zeleniny
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Omáčka z mražené zeleniny
521 příspěvků 12.11.11 00:37
Ja vam to prelozim
"Neco mi uniklo ? " 
Ja se recepty vetsinou inspiruju, malokdy je
dodrzim stoprocentne, jako treba misto cilantra pouziju petrzel

Rekla bych, ze ta omacka neni zas tak spatna, pouze to chce jiny postup, nedelat jisku, stejne je tezka do zaludku, samozrejme vynechat masox
Di
Mrtvuš, huš…Ale přiměla jsi mě ještě jednou pročíst diskusi- hledala jsem co by to mohlo znamenat..Terie, bešamel je trochu ještě jinde, promiň. Tohle je cibulová jíška a do ní se dají ostatní suroviny.
2453 příspěvků 11.11.11 22:20
Mrtvuš, jen tipuju: Have I missed something/anything? - Něco jsem prošvihla, něco mi ušlo? Studijní literatura k tématu: Škvorecký J., Příběh inženýra lidských duší, díl I. a II., Sixty-Eight Publishers, Toronto, 1977, resp. Atlantis, Brno, 1992.
Recept nekomentuji, ale může mi prosím někdo vysvětlit, co znamená Anittin výrok: „Misla jsem něco?“
Terezo, možnost 2. není úplná - nevařte a tím pádem nekomentujte, by to mělo znít celé

Anitto, souhlasím s Tebou. Ale - je tu jedno ale. Ano, mé oblíbené, rychlé, levné - nakrájím si čerstvou mrkev, hodím ji na máslo, trochu ji tam proženu, zaliji trochu horkou vodou, za chvíli přidám brambory na kostky, osolím, opepřím, otymiánuji, těsně před dokončením přidám trošku kysané smetany, do hotového ještě kousíček másla. Nebo nedám tymián a dám na závěr čerstvý kopr a trochu citronové šťávy. Toté místo mrkve čerstvé fazolky. Kapustičky. Prostě podle sezony. Ale nedám to na Labu jako recept !
Já až tak nezpochybňuji, že z pytlíku mražené zeleniny nelze udělat rychlé jídlo. Dá. Jistě. Můžeme polemizovat o tom, jak. Kari a jogurt a zelenina skvěle ladí.Kopr a jogurt… estragon a máslo…jakoukoli kostkou dosáhneme unifikovanou chuť. A to je to, co mi vadí. V ceně „masoxové kostky“ jsou bylinky jakékoli, i čerstvé.
A znovu - přece knedlík, brambor a kuskus jsou trochu o něčem jiném. Jo, svíčkovou s hodně hustou a aromatickou omáčkou budu klidně servírovat s málo kořeněnými a nemastnými bramboráčky. Ale zcela jistě ne s kuskusem. A tento recept ja trošku taková falešná svíčková, samozřejmě záleží na výběru zeleninové směsi.
Glamo,
521 příspěvků 11.11.11 18:39
Zebulon a co je podle tebe labuznicke jidlo?
Labuzit se da na vsem, co nam chutna, bych tak
rekla, jako nedavno - rozmatlany rohlik v mliku, pro me fuj, pro nekoho
lahudka. 

Kdyz muzu pochvalit, proc neni na miste pohanit, ze jo systemaci…..?
521 příspěvků 11.11.11 16:55
Bento, vzdyt rikam, asi mate jinak pripravenou zeleninu na cinu a americka cina je nejspis jina, nez co se vari u vas, stejne jako tex-mex vs. mexicke. atd… slovenskou ani ceskou cinu neznam.
Tady mame mrazenou zeleninu vybornou, jeste jsem
ji rozblebtanou nikdy nemela. 


A kdyz se tak znovu koukam na tenhle recept, nemusi to byt tak zle. Ty fazolky na smetane s rajcatky, ktere jsem misto toho uvarila jsem musela pro jednoho clena rodiny rozmixovat, vznikla vynikajici omacka, to same by se dalo udelat s touhle (o masoxu se nebudu vyjadrovat)
Vymena nazoru je fajn, hadani je nanic…
Už se to tu několikrát zmínilo…
Zaveďte novou kategorii, něco na způsob Úklid lednice…Pro ty, co neradi vaří…Z nouze ctnost…Zdeňkovi vstup zakázán..a tam přesunujte tyhle „rádobytakyrecepty“ ala Mimibazar..
.
Bydlenky se sem budou hrnout pro receptíky pro manži i mimísky..návštěvnost poroste… Kdo by se chtěl taky patlat s vařením, když to jde takhle rychle a jednoduše, ne?
Ať žije fušerství…!
Dobre, tak jeste jednou. Vidim znacny rozdil v tom, kdyz kritizuji uroven vyroby pokrmu, ktery navic byl v prvni fazi oznacen jako „pro deti“, a v tom, kdyz kritizuji zpusobem „mrazenou zeleninu nejim, je hnusna“. To jsem nenapsala a ani nenapisu. Znovu musim zopakovat, ze jsem si myslela, ze ukolem serveru nazvaneho LABUZNIK bude sbirat zajimave, nevsedni recepty, pozvedavat uroven pristupu k vareni a jidlu a otvirat nove cesty pro nas vsechny, co se o vareni zajimame.
V tom případě:
Já bych zase nepozřela například hovězí jazyk a pajšl, ale nechodím pod recepty vypisovat svou znechucenost.
Tereza
Anitto, uprimne, z ceho jsi byla nadsena??? Podle me je to opet nejaka provokace. Hodit mrazenou zeleninu do vody s moukou? Ja tomu proste nerozumim. Chapu, ze kazdy vari, jak umi, ale tohle je proste blaf.
esmeralda, Ja nemam osobne nic proti zmrazenej zelenine, a vzdy mame hrasok v mrazaku .
, z mrazenej zeleniny sa „naozajstna Cina“
vyrobit neda.
Ale tym ze ako typicka Australska domacnost kde je „Cina“ bezna poziven, a viem ako ma chutit a ako ma vyzerat, ako sa robi.
Takze Anitta stojim si za tym
PS:
Slovenska mazlava -masna „Cina“ bude z toho absolutne perfektna
4812 příspěvků 11.11.11 02:48
Bento, také jsem zkoušela a bylo to takové rozpatlané a to není „Čína“.
S jinou zmrazenou zeleninou mám ale jen ty nejlepší zkušenosti.
521 příspěvků 10.11.11 22:58
Tak vazeni, ja jsem se sice do omacky nepustila, nejprve nadsena, pak se mi zdalo, ze by to byla chuda pribuzna svickove
tak jsem uvarila fazolove lusky na smetane se
susenymi rajcatky v olivovem oleji, nekde je tady recept… strasne mi to
chutna 
mame asi lepsi mrazenou zeleninu, jeste jsem
nemela problem ji jakkoliv pripravit. A cinu Bento, na tu pouzivam zasadne
mrazenou zeleninu a je perfekt
Zasada - nesmi se nechat pred pripravou
rozmrznout! Nevidim problem, proc by se vase smes na svickovou nedala
osmazit 
Ale v Americku - jak rika Drobek,
hmmm, suhlasim u nas sa casto vari „cina“ ta sa zo zmrazenej zeleniny neda spravit.
Omlouvám se, už dlouho nepřispívám recepty, a ani komentáři. Ale tohle mi nedalo. Zmražených směsí je neúrekom ( hezčí české slovo neznám), od směsi pod svíčkovou,přes nejrůznější typu"mochovských směsí" až k exotickým mixům. Minimálně polovinu z nich si v této verzi nepředstavím ani ve snu.Dovolila bych si protestovat proti „levné“, pokud dobře koupím kvalitní zeleninu, bude to z čerstvé jistě levnější - a nebude to nevímkolikrát „povolené“, tedy bez chuti. Souhlas se Zebulonem. Naprosto. A hlavně - knedlík, brambory a kuskus jako příloha ke stejně upravené zelenině? To snad ne. Když už se budu držet receptu - ke knedlíku propasírovat, k bramborům takto a ke kuskusu zcela jistě nezahuštěné moukou.
P.S. Mimochodem - směs pod svíčkovou. NIKDY. Z prostého důvodu - zmraženou směs podle mne nelze orestovat to fáze ideálního základu pod svíčkovou, z jednoduchého důvodu - obsah vody.
Klidně se do mne obujte, čekám to.
Zajimave, jak rozsahlou debatu dokazou vyvolat recepty, ktere sem podle meho vubec nepatri. Jestli tohle chcete davat detem, to z nich tedy labuzniky nevychovate.
521 příspěvků 10.11.11 00:46
Misla jsem neco?
Netrvalo to ani 6 hodin a nakonec jsme se dobrali k tomu, že pokud to bude „Omáčka ze zeleniny“ (s alternativou použití mražené zeleniny) tak to není nic objevného… …no a je to vlastně kandidát k přepsání (Mullerova snad promine
Mrazák mám asi dva měsíce…a vždycky jsem si říkala, jak by to bylo fajn, mít takovou železnou zásobu v mrazáku…prostě..kdyby náhodou.. Stejně nemám..

Mně nevadí mražená zelenina..mně vadí recept, který je " z mražené zeleniny" Těžko vysvětlovat… Možno nahradit čerstvou zeleninou?
Logičtější mi přijde nahradit, v případě nutnosti, čerstvou zeleninu mraženou, ne naopak..
Já tedy v kuchyni občas používám kvalitní Zeleninový bujon Alnatura a tak potřebnou averzi ke kostkám jako ostatní Labužníci nemám. Tuto omáčku (alias bešamel s mraženou zeleninou) mám ráda.
521 příspěvků 9.11.11 23:41
Proc nepouzivat cerstvou zeleninu..... no nekdy dojdou zasoby a neni cas, nebo chut nakupovat a nebo je venku chumelenice, hromy blesky…
… ja myslim, ze je to dobry napad 
521 příspěvků 9.11.11 23:20
A tak ji nejspis dnes udelam, az na ten masox, ten tam nebude ze dvou duvodu, tady ho nemame a je to msg…

Anglictina
cim dlhsie ju pouzivam tym je zlozitejsia
Vzdy ked vidim taketo slovo tak sa hrabem vo
vysvetlovacom slovniku. Lenze v ktorom
klasickom alebo modernom 
http://www.urbandictionary.com/define.php?…
jolana, není případnější: flákač, povaleč
(tedy, google to tak řikááá 
5068 příspěvků 9.11.11 22:03
Esme, Slob=spinavec..sa vravi v cechach spindira..cize spindir ..
Při vší úctě ke všem názorům, nevím, co je špatného na mražené zelenině. Osobně mohu vyjmenovat desítky důvodů, proč ji někdo používá. Nebudu se „chytře“ rozepisovat, ale pokud to někoho zajímá, ráda se o tyto důvody a zkušenosti podělím.
4812 příspěvků 9.11.11 21:32
Di, revoluční přístup Jamie(ho) Oliver(a) k vaření (celé jídlo o třech i více chodech za 30 minut) jsem si celé nahrála a postupně sledovala.
Ono to zase tak revoluční není, když vezmeš v úvahu že má za sebou štáb který podá, přidrží atd…
Jamie používá hodně polotovarů a surovin první jakosti, takže udělat guláš ze svíčkové za půl hodiny není zase takový zázrak.
Navíc bych po něm nechtěla uklízet kuchyni. On je prostě…v angličtině Slob…nevím zda v českém jazyce existuje tak vlídné slovo.
Mraženou zeleninu též používám. Ne každý den ale asi dost často.
Vzhledem tomu že tu máme obchody podstatně dále než občané v ČR, mrazák se tu asi využívá více.
Mražená zelenina není méně hodnotná než zelenina tzv. čerstvá. Obzvláště když ta „čerstvá“ leží týden v obchodě.
Co bych dětem rozhodně nedávala je Masox nebo podobné chemikálie.
…ze zmražené zeleniny vařím zřídka (dalo by se to spočítat na prstech jedné stonožky)
a to ještě takřka výhradě špenátovou
„omáčku“ 
Znám pár jedinců, kteří rozhodně nechutenstvím netrpí a na mražené nedají dopustit. Zelenina vždy po ruce, odeberou kolik právě potřebují, žádné čištění, rychlovka… a pro takový komfort není žádná cena vysoká.
No, pokud ten název není čirý buzzword, tak recept je spíše na zadělávanou zeleninu, než na máčku
nejsem si jista, ze mrazena mrkev, celer a spol jsou levnejsi mrazene
2453 příspěvků 9.11.11 15:51
Někteří s tímto přístupem napsali a vydali celkem dobře prodejné kuchařky: http://www.e-jamie.eu/…ut-v-kuchyni + http://www.nigella.com/…la-express-6
Ne, že bych s tím souhlasila, ale prodává se to prý dobře.
Proč nepoužít čerstvou zeleninu??
Tolik práce!! Nakoupit různé druhy zeleniny, očistit, omýt, oloupat, omýt, nakrájet… Oč jednodušší je sáhnout do mrazáky a nasypat půl pytlíku… Šetříme čas, ne..? Dneska pytlík zeleniny, nejlépe s pytlíkem tatarky…zítra smažený rohlík…pozítří kečupová polévka..
Když to má být omáčka, asi něco jako bílá omáčka k vařenému masu - jako koprovka, rajská, křenová - potom chybí v přílohách to maso
Ale dušenou zeleninu mám ráda, v omáčce moc..s jogurtem zajímavé, stejně ho už takhle používám všude možně..
Upravím a sama na sobě vyzkouším
Ja nekomentujem recepty hlavne detske, ale my to trochu pripomina ked som ako mladas zacinal v afrike pred viac ako 30 rokmi a tam bola moda nekojit a pouzivat praskove mlieko a zalievat to podradnou vodou.
Preco nepouzit cerstvu zeleninu aka je v sezone , nakrajat na mensie kusky aby to bolo rychlo a bez tych vsetkych ochucovacov
Prominte, ale do jidla pro deti rozhodne zadny “prefabrikovany“ bujon nepatri.
Označení „Pro děti“ odstraněno - admin