Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lisky dobre ocistete a nakrájejte je na stejné kousky. V hrnci rozehrejte olej a na nem opékejte lisky az se z nich vyparí vsechna voda. Vyjmete je a dejte stranou. Do hrnce dejte cibuli a slaninu a opékejte az je slanina lehce chrupavá. Lisky vratte zpet do hrnce, zalejte je vínem a smetanou a varte pár minut az se tekutina zredukuje na omácku. Dochutte solí, peprem a prípadne strouhaným muskátovým orískem. K omácce se hodí knedlík, rýze, brambory nebo pecivo. Lze ji také podávat k masum.
Recept je z kategorií: Houby
Uvedena v receptu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.6.15 15:28
Z letošních prvních lišek jsem uvařila modifikaci se špenátem a
sýrem .
Vynechala jsem víno a ke konci jsem nechala podusit spařené překrájené
špenátové listy. Úplně nakonec jsem vmíchala nastrouhaný čedar.
Použila jsem (mimo jiné) 220 g lišek, 200 ml 12% smetany, 130 g
špenátových listů a 50 g čedaru. Byly z toho 2 velké porce; podávala
jsem s těstovinami. Výtečný oběd .
1.11.12 19:05
Postup podle receptu, jen jsem přidala nasekaný česnek a úplně na konec čerstvý estragon. Měli jsme k tomu kuře a bagetu. Výborné!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 10 labužníkům2.8.12 14:38
To se mě líbí, zrovna včera manžel přinesl z lesa skoro samé lišky,
tak vím, co s nimi udělám. Moje maminka přidávala lišky i do kopračky,
prý lišky jsou hůře stravitelné, než jiné houby, ale jen kdyby jich bylo,
po každé se na ně „nenatrefí“.
Tak jsem ji dnes také uvařila, přesně dle receptu, až na to víno, které
jsem také nahradila, s bramborem - moc jsme si pochutnali, jó, já tam
ještě přidala kuličky pepře a nového koření.
Kdyby se někomu zdála omáčka růžová, tak to není uvařeno z
„růžovek“, ale opravdu z lišek, asi mám „blbej“ foťák.
2.8.12 14:20
Místo vína jsem použila lžíci kvalitního bílého vinného octa -
nemělo to chybu!!! Podávala jsem s rýží, všichni si přidávali.
I zapřisáhlí „masožravci“ si pochutnali a maso jim vůbec nechybělo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Omáčka z lišek