Recept Omáčka vinná (šodó)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

I. Žloutky utřeme s cukrem, smícháme s vínem a za stálého šlehání přivedeme k varu. Zhoustlou směs ihned nalijeme do předem připraveného tuhého sněhu z bílků, promícháme a ihned podáváme. II. Všechny přísady včetně celých vajec smícháme v kotlíku a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Pak hned přelijeme omáčku do omáčníku, aby se šodó u stěn nádoby nesráželo. Čerpáno z České kuchařky (1983).

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 01.08.04 vloženo
  • 4893x zobrazeno

Ingredience

  • I.
  • 0,25 l bílého vína
  • 2 čerstvá vejce
  • 3 PL cukru
  • 1 ČL hladké mouky.
  • II.
  • 7 PL bílého vína
  • 1 PL cukru
  • 2 čerstvá vejce
  • kousek citronové kůry.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka vinná (šodó)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Chilli con carne Chilli con carne
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz