Recept Omáčka Soubise

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. V kastrolu s tlustým dnem rozpustíme pomalu máslo a přidáme k němu cibuli. Podusíme za stálého míchání, ale nenecháme zežloutnout. Přisypeme mouku a mícháme další 2 minuty. Přilijeme ocet, důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Přikryjeme a velmi pomalu dusíme 15 minut. Nakonec přidáme vývar a opět pomalu vaříme za stálého míchání dalších 15 minut. Cibule by měla být rozvařená na hustší kaši. Ochutnáme a případně přikořeníme. Přidáme crème fraîche a za stálého míchání ohřejeme až téměř k varu. Znovu ochutnáme a případně přikořeníme. Podáváme teplé. Maršál Soubise (1715 - 1787), kterého omáčka proslavila, ji podával ke kachničkám. Může se ale stejně dobře podávat k vejcím natvrdo, k telecí pečeni nebo k zeleninovým pokrmům.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 17.05.07 vloženo
  • 3853x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g cibule
  • 60 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 0,1 l bílého vinného octa
  • 0,15 l hovězího vývaru
  • 3 - 4 PL "crème fraîche,":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5757
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka Soubise

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Jenofefa
1315 příspěvků 06.02.10 20:53
Re: Omáčka Soubise

pardon, oprava: galettes, nikoliv gallettes :oops:

Jenofefa
1315 příspěvků 06.02.10 20:40
Re: Omáčka Soubise

No, já ji jedla nedávno jako náplň francouzských (lépe řečeno bretaňských palačinek z pohankové mouky - gallettes de sarrasin) a nemělo to chybu. Právě proto jsem hledala předpis. Gallettes byly dnes se šunkou, vejcem a sýrem (klasika), ale na příště to bude určitě náplň cibulová. To dnes nebylo vhodné, protože jako polévka byla klasická francouzská cibulačka. Děkuji za předpis, Nero, a pozdravuj páníčky. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Květáková polévka Květáková polévka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz