Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. V kastrolu s tlustým dnem rozpustíme pomalu máslo a přidáme k němu cibuli. Podusíme za stálého míchání, ale nenecháme zežloutnout. Přisypeme mouku a mícháme další 2 minuty. Přilijeme ocet, důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Přikryjeme a velmi pomalu dusíme 15 minut. Nakonec přidáme vývar a opět pomalu vaříme za stálého míchání dalších 15 minut. Cibule by měla být rozvařená na hustší kaši. Ochutnáme a případně přikořeníme. Přidáme crème fraîche a za stálého míchání ohřejeme až téměř k varu. Znovu ochutnáme a případně přikořeníme. Podáváme teplé. Maršál Soubise (1715 - 1787), kterého omáčka proslavila, ji podával ke kachničkám. Může se ale stejně dobře podávat k vejcím natvrdo, k telecí pečeni nebo k zeleninovým pokrmům.
Recept je z kategorií: Omáčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Omáčka Soubise
pardon, oprava: galettes, nikoliv gallettes
No, já ji jedla nedávno jako náplň francouzských (lépe řečeno bretaňských palačinek z pohankové mouky - gallettes de sarrasin) a nemělo to chybu. Právě proto jsem hledala předpis. Gallettes byly dnes se šunkou, vejcem a sýrem (klasika), ale na příště to bude určitě náplň cibulová. To dnes nebylo vhodné, protože jako polévka byla klasická francouzská cibulačka. Děkuji za předpis, Nero, a pozdravuj páníčky.