Recept Omáčka se zázvorem a černými houbami - Pro Vlastibulku

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Mažu resty, plním sliby

Postup

Namočené houby pokrájím, jarní cibulku taky a připravím si všechny ingredience. Ve woku (nebo na pánvi) rozpálím olej, rychle osmahnu cibulku, přidám houby a všechny ingredience kromě máčeného škrobu, sójovky a wei-su. Povařím, trochu redukuji a na závěr přidám škrob. Zahustím do požadované hustoty, dochutím sójovkou, zakápnu pár kapkami octa a na úplný závěr přidám špetku wei-su. Stáhnu z plamene a po okraji kápnu pár kapiček oleje, aby se omáčka krásně leskla.

Omáčka je vhodná např. k tomuto masu v těstíčku, popřípadě k jakékoli restované křupavé zelenině.

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.05.09 vloženo
  • 3309x zobrazeno

Čas přípravy

  • v cukuletu

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • hrst černých hub (Jidášovo ucho)
  • 1 jarní cibulka
  • větší kousek zázvoru nebo adekvátně sušeného
  • 100 ml bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 PL čínského dezertního vína
  • 1 PL ústřicové omáčky
  • 1 PL cukru
  • 1 – 2 PL máčeného škrobu
  • 1 PL oleje
  • kapka octa dle chuti
  • sójová omáčka dle chuti
  • špetka wei-su

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka se zázvorem a černými houbami - Pro Vlastibulku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  05.12.10 10:52

Alis, ja davam usi snad i do majolky, takze take i do cuketove polevky kterou miluju a do meho pseudoborsce . Dala jsem do hrnce od zeli pres maso, repu i ucho vsechno a taknak se mi ty usi nelibily pak… uz to nedelam! :-)

p.s. nechces ten krasny recept zeditovat a dopsat, ze ocet ryzovy , tmavy?

 
Alis
2617 příspěvků 21.10.10 20:17

Nevím, fakt se mi to nikdy nestalo. Dokonce ani v čínské polévce a tam se určitě vařily déle, než při přípravě jiných čínských jídel - málokdy mám suroviny na pánvi déle jak tři minuty :-)

 
wydra  19.10.10 21:13

To by ses divila jak zmeknou, kdyz se dyl vari. Jsem to asi 2× omylem udelala ze jsem nasypala vsecko dohromady a pak misto usi byly takovi mekkonove :-)

 
Alis
2617 příspěvků 19.10.10 21:01

Za rýžový ocet se přimlouvám, beru :-)
Rýži vařím speciálně, většinou ji dusím v troubě, právě proto, aby byla sypká, rozhodně se mi dělí víc, než by se líbilo Číňanovi :-)
A co se týče houbiček - neumím si představit, jak by mi mohly během tříminutové přípravy změknout. Upřímně, ještě nikdy mi v žádném podobném jídle nezměkly. Namáčím je většinou přes noc (do studené), když si vzpomenu pozdě, pak do horké půl hodinky předem

Za chválu děkuju, taky to máme moc rádi :-)

P.S. Nejvyšší čas za Jidášova ucha zajít, ještě na poslední chvíli něco posbírat :-)

 
wydra  17.10.10 12:38

Ocet prosim ryzovy, ne cesky utrejch! Ryzi povarim 5 minut ve vetsim mnozstvi vody, pak proplachnu a dam na parak do uterky . Zabalim, za 10 min rozbalim a je v nem nadherna, sypka ryze . Jidasovky namocim do varici vody tak na 20 min az jsou z nich sloni usi , nastriham na pozadovanou velikost a dam je do omacky az kdyz je hotova aby hezky krupaly ! nemaji byt mekke (buraky prece take nevarime) :lol:

Tenhle recept s masem v testicku je absolutni spicka, Alis !

 
Sylvie
2302 příspěvků 17.10.10 11:27

Alis, výborné!! Dnes je k obědu k čínskému masu, ještě dodělat nudle…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz