Recept Omáčka se zázvorem a černými houbami - Pro Vlastibulku
Alis Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Mažu resty, plním sliby
Postup
Namočené houby pokrájím, jarní cibulku taky a připravím si všechny ingredience. Ve woku (nebo na pánvi) rozpálím olej, rychle osmahnu cibulku, přidám houby a všechny ingredience kromě máčeného škrobu, sójovky a wei-su. Povařím, trochu redukuji a na závěr přidám škrob. Zahustím do požadované hustoty, dochutím sójovkou, zakápnu pár kapkami octa a na úplný závěr přidám špetku wei-su. Stáhnu z plamene a po okraji kápnu pár kapiček oleje, aby se omáčka krásně leskla. Omáčka je vhodná např. k tomuto "masu v těstíčku":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=31209, popřípadě k jakékoli restované křupavé zelenině.
Recept je z kategorií: Omáčky
- 30.05.09 vloženo
- 4534x zobrazeno
Čas přípravy
- v cukuletu
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- hrst černých hub (Jidášovo ucho)
- 1 jarní cibulka
- větší kousek zázvoru nebo adekvátně sušeného
- 100 ml bílého vína
- 150 ml kuřecího vývaru
- 2 PL čínského dezertního vína
- 1 PL ústřicové omáčky
- 1 PL cukru
- 1 – 2 PL máčeného škrobu
- 1 PL oleje
- kapka octa dle chuti
- sójová omáčka dle chuti
- špetka wei-su
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Omáčka se zázvorem a černými houbami - Pro Vlastibulku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Omáčka se zázvorem a černými houbami - Pro Vlastibulku
Alis, ja davam usi snad i do majolky, takze take i do cuketove polevky kterou miluju a do meho pseudoborsce . Dala jsem do hrnce od zeli pres maso, repu i ucho vsechno a taknak se mi ty usi nelibily pak… uz to nedelam!
p.s. nechces ten krasny recept zeditovat a dopsat, ze ocet ryzovy , tmavy?
Nevím, fakt se mi to nikdy nestalo. Dokonce ani v čínské polévce a tam se určitě vařily déle, než při přípravě jiných čínských jídel - málokdy mám suroviny na pánvi déle jak tři minuty
To by ses divila jak zmeknou, kdyz se dyl vari. Jsem to asi 2× omylem udelala ze jsem nasypala vsecko dohromady a pak misto usi byly takovi mekkonove
Za rýžový ocet se přimlouvám, beru

Rýži vařím speciálně, většinou ji dusím v troubě, právě proto, aby byla sypká, rozhodně se mi dělí víc, než by se líbilo Číňanovi
A co se týče houbiček - neumím si představit, jak by mi mohly během tříminutové přípravy změknout. Upřímně, ještě nikdy mi v žádném podobném jídle nezměkly. Namáčím je většinou přes noc (do studené), když si vzpomenu pozdě, pak do horké půl hodinky předem
Za chválu děkuju, taky to máme moc rádi
P.S. Nejvyšší čas za Jidášova ucha zajít, ještě na poslední chvíli něco posbírat
Ocet prosim ryzovy, ne cesky utrejch! Ryzi povarim 5 minut ve vetsim mnozstvi vody, pak proplachnu a dam na parak do uterky . Zabalim, za 10 min rozbalim a je v nem nadherna, sypka ryze . Jidasovky namocim do varici vody tak na 20 min az jsou z nich sloni usi , nastriham na pozadovanou velikost a dam je do omacky az kdyz je hotova aby hezky krupaly ! nemaji byt mekke (buraky prece take nevarime)
Tenhle recept s masem v testicku je absolutni spicka, Alis !
2302 příspěvků 17.10.10 11:27
Alis, výborné!! Dnes je k obědu k čínskému masu, ještě dodělat nudle…