Recept Omáčka pesto

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bazalku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a najemno je posekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Spolu s bazalkou, piniovými oříšky, parmazánem a olivovým olejem jemně umixujeme.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 19521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 3-4 lžíce olivového oleje

Doporučená příloha

  • těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka pesto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omáčka pesto

esmeralda
4813 příspěvků 3.12.13 06:31

Klozarko, jdu sice asi zase s křížkem po funuse, ale přesto.

I když preferuji pesto čerstvé, nevidím proč nezmrazit. Když má člověk přebytek, tak nic jiného nezbývá.

Zabloudila jsem opět k tomuto receptu, protože jsem dnes poprvé sklízela bazalku. Jak zelenou, tak purpurovou. Voní jí celý dům.
A dnes máme k obědu http://www.labuznik.cz/…testovinami/

klozarka
27 příspěvků 7.4.13 14:51
pesto-zavařit nebo zmrazit

Dobrý den, prosím dá se vyrobit pesto, aby šlo zavařit do skleniček, nebo zmrazit. Ráda bych pesto s medvědím česnekem, prosím také o recept. Děkuji a přeji pěkný den klozarka

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto - Zlato,

moje chyba. Vůbec jsem si to neuvědomila. Vyslovuje se to ale stejně.

Počasí vyměním. Tady je dnes 36°C, zítrta má být 39. To je na mrtvici.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto Esme..,

jsi hodná, děkuju, ono je to o pohodlnosti a ani by se jazyky nemusely znát … cashew - kešu, ještě hlavu a je to. Dobrá lekce, díky a měj se krásně. A kolik, že je u vás °C? Tady má být - 20, pa.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto - Zlato, druhý pokus
esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto - Zlato,

Učené stránky praví: Ledvinovník neboli oříšek kešú.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto ... Esme,

moc Tě zdravím, ale hlavou mi vrtá cože, je to za oříšky cashev? Nechce se mi teď nic googlit. Děkuji a zároveň přejeme vše nej nej celé rodině. Pa zdraví
Zlata s Vlastou

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto

Tento vynikající recept jsem dělala už po několikáté…tentokráte s malou změnou.
Místo piniových oříšků, které jsou tu nehorázně drahé a vždy je doma nemám, jsem přidala obyčejné cashew oříšky. Nezjistila jsem markantní rozdíl.
Není to můj nápad. Viděla jsem to v nějakém kuchařském programu.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto

Bazalkové pesto MILUJI ! :-))) Manžel vždycky kouká, jaké množství ho dokážu sníst :-D A na takové křupavé bagetě - mňam !!!

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto

Ja do pesta davam pul na pul syr parmazan a pecorino. A s tim mixovanim pozor, abyste neprepalili jak syr, tak i bazalku. Oni to ti Janovaci delali puvodne v hmozdiri s trochou hrubé soli. Ja jsem to taky tak zkusila, ale chce to celkem svaly a vytrvalost. Abych ten syr „nerozzhavila“, davam ho do mixeru nastrouhany na jemno a az ke konci.
Zkusili jste si ho dat nekdy do rozriznutého rohliku, nebo housticky…? To je mnamka a treba to obohatit o uzeného lososa, jak pise esmeralda, jéje ja mam hlad!

nudle
137 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto

vyborna je taky varianta s medvedim cesnekem a vlasskymi orechy. to se pak mixuje bez syra.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka pesto

Letos se nám na zahrádce urodilo dosti bazalky abych mohla konečně realizovat tento recept.
Byla to nádhera, definitivně se to nedalo s kupovaným srovnat.

Můj šikovný partner (někdy si ho sama závidím ;-)))) vyrobil domácí nudle.
Ještě do horkých jsme natrhali na kousky balíček uzeného lososa a zamíchali pesto.
Byl to ráj na zemi.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Nech si ty vykřičníky ...

… a radši se podepiš, hrdino.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Původ !!!!!!!!!!!

Recept je původem z Itálie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz