Recept Omáčka pesto
Sarah Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Bazalku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a najemno je posekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Spolu s bazalkou, piniovými oříšky, parmazánem a olivovým olejem jemně umixujeme.
Recept je z kategorií: Omáčky
- 22042x zobrazeno
Čas přípravy
- 25 min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce piniových oříšků
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 3-4 lžíce olivového oleje
Doporučená příloha
těstoviny
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Omáčka pesto
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Omáčka pesto
4812 příspěvků 3.12.13 06:31
Klozarko, jdu sice asi zase s křížkem po funuse, ale přesto.
I když preferuji pesto čerstvé, nevidím proč nezmrazit. Když má člověk přebytek, tak nic jiného nezbývá.
Zabloudila jsem opět k tomuto receptu, protože jsem dnes poprvé sklízela bazalku. Jak zelenou, tak purpurovou. Voní jí celý dům.
A dnes máme k obědu http://www.labuznik.cz/…testovinami/
27 příspěvků 7.4.13 14:51
Dobrý den, prosím dá se vyrobit pesto, aby šlo zavařit do skleniček, nebo zmrazit. Ráda bych pesto s medvědím česnekem, prosím také o recept. Děkuji a přeji pěkný den klozarka
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
moje chyba. Vůbec jsem si to neuvědomila. Vyslovuje se to ale stejně.
Počasí vyměním. Tady je dnes 36°C, zítrta má být 39. To je na mrtvici.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
jsi hodná, děkuju, ono je to o pohodlnosti a ani by se jazyky nemusely znát … cashew - kešu, ještě hlavu a je to. Dobrá lekce, díky a měj se krásně. A kolik, že je u vás °C? Tady má být - 20, pa.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Učené stránky praví: Ledvinovník neboli oříšek kešú.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
moc Tě zdravím, ale hlavou mi vrtá cože, je to za oříšky cashev? Nechce se mi teď nic googlit. Děkuji a zároveň přejeme vše nej nej celé rodině. Pa zdraví
Zlata s Vlastou
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento vynikající recept jsem dělala už po několikáté…tentokráte s malou změnou.
Místo piniových oříšků, které jsou tu nehorázně drahé a vždy je doma nemám, jsem přidala obyčejné cashew oříšky. Nezjistila jsem markantní rozdíl.
Není to můj nápad. Viděla jsem to v nějakém kuchařském programu.
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Bazalkové pesto MILUJI !
Manžel vždycky kouká, jaké množství ho
dokážu sníst
A na takové křupavé bagetě - mňam !!!
Ja do pesta davam pul na pul syr parmazan a pecorino. A s tim mixovanim pozor, abyste neprepalili jak syr, tak i bazalku. Oni to ti Janovaci delali puvodne v hmozdiri s trochou hrubé soli. Ja jsem to taky tak zkusila, ale chce to celkem svaly a vytrvalost. Abych ten syr „nerozzhavila“, davam ho do mixeru nastrouhany na jemno a az ke konci.
Zkusili jste si ho dat nekdy do rozriznutého rohliku, nebo housticky…? To je mnamka a treba to obohatit o uzeného lososa, jak pise esmeralda, jéje ja mam hlad!
137 příspěvků 25.1.09 03:43
vyborna je taky varianta s medvedim cesnekem a vlasskymi orechy. to se pak mixuje bez syra.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Letos se nám na zahrádce urodilo dosti bazalky abych mohla konečně realizovat tento recept.
Byla to nádhera, definitivně se to nedalo s kupovaným srovnat.
Můj šikovný partner (někdy si ho sama závidím
vyrobil domácí nudle.
Ještě do horkých jsme natrhali na kousky balíček uzeného lososa a zamíchali pesto.
Byl to ráj na zemi.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
… a radši se podepiš, hrdino.
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept je původem z Itálie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!