Recept Omáčka pesto

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bazalku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a najemno je posekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Spolu s bazalkou, piniovými oříšky, parmazánem a olivovým olejem jemně umixujeme.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 19158x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 3-4 lžíce olivového oleje

Doporučená příloha

  • těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka pesto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 03.12.13 06:31

Klozarko, jdu sice asi zase s křížkem po funuse, ale přesto.

I když preferuji pesto čerstvé, nevidím proč nezmrazit. Když má člověk přebytek, tak nic jiného nezbývá.

Zabloudila jsem opět k tomuto receptu, protože jsem dnes poprvé sklízela bazalku. Jak zelenou, tak purpurovou. Voní jí celý dům.
A dnes máme k obědu http://www.labuznik.cz/…testovinami/

klozarka
27 příspěvků 07.04.13 14:51
pesto-zavařit nebo zmrazit

Dobrý den, prosím dá se vyrobit pesto, aby šlo zavařit do skleniček, nebo zmrazit. Ráda bych pesto s medvědím česnekem, prosím také o recept. Děkuji a přeji pěkný den klozarka

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto - Zlato,

moje chyba. Vůbec jsem si to neuvědomila. Vyslovuje se to ale stejně.

Počasí vyměním. Tady je dnes 36°C, zítrta má být 39. To je na mrtvici.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto Esme..,

jsi hodná, děkuju, ono je to o pohodlnosti a ani by se jazyky nemusely znát … cashew - kešu, ještě hlavu a je to. Dobrá lekce, díky a měj se krásně. A kolik, že je u vás °C? Tady má být - 20, pa.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto - Zlato, druhý pokus
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto - Zlato,

Učené stránky praví: Ledvinovník neboli oříšek kešú.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto ... Esme,

moc Tě zdravím, ale hlavou mi vrtá cože, je to za oříšky cashev? Nechce se mi teď nic googlit. Děkuji a zároveň přejeme vše nej nej celé rodině. Pa zdraví
Zlata s Vlastou

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto

Tento vynikající recept jsem dělala už po několikáté…tentokráte s malou změnou.
Místo piniových oříšků, které jsou tu nehorázně drahé a vždy je doma nemám, jsem přidala obyčejné cashew oříšky. Nezjistila jsem markantní rozdíl.
Není to můj nápad. Viděla jsem to v nějakém kuchařském programu.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto

Bazalkové pesto MILUJI ! :-))) Manžel vždycky kouká, jaké množství ho dokážu sníst :-D A na takové křupavé bagetě - mňam !!!

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto

Ja do pesta davam pul na pul syr parmazan a pecorino. A s tim mixovanim pozor, abyste neprepalili jak syr, tak i bazalku. Oni to ti Janovaci delali puvodne v hmozdiri s trochou hrubé soli. Ja jsem to taky tak zkusila, ale chce to celkem svaly a vytrvalost. Abych ten syr „nerozzhavila“, davam ho do mixeru nastrouhany na jemno a az ke konci.
Zkusili jste si ho dat nekdy do rozriznutého rohliku, nebo housticky…? To je mnamka a treba to obohatit o uzeného lososa, jak pise esmeralda, jéje ja mam hlad!

nudle
137 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto

vyborna je taky varianta s medvedim cesnekem a vlasskymi orechy. to se pak mixuje bez syra.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka pesto

Letos se nám na zahrádce urodilo dosti bazalky abych mohla konečně realizovat tento recept.
Byla to nádhera, definitivně se to nedalo s kupovaným srovnat.

Můj šikovný partner (někdy si ho sama závidím ;-)))) vyrobil domácí nudle.
Ještě do horkých jsme natrhali na kousky balíček uzeného lososa a zamíchali pesto.
Byl to ráj na zemi.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Nech si ty vykřičníky ...

… a radši se podepiš, hrdino.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Původ !!!!!!!!!!!

Recept je původem z Itálie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz