Recept Omáčka pekelně dobrá Veg

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omáčka pekelně dobrá

Úvod

Pro Muso, Andinu a spoustu dalších beskydských labužníků

Postup

Drobně pokrájenou cibuli osmahnu na oleji, přidám zázvor, prolisovaný česnek a cukr a nechám na mírném plameni zkaramelizovat. Přidám protlak, kečup a vařím za občasného míchání asi půl hodiny. Na závěr dochutím sójovkou, worchesterem, harrisou apod. Pozn. č.1 – (z)množství ingrediencí, které udávám, osobně nikdy nevařím, dělávám tak trojitou dávku. Pokud se nesní okamžitě, nevadí, v lednici vydrží opravdu dostatečně dlouhou dobu. Pozn. č.2 – původně byla tato omáčka určená ke smaženým křidýlkům marinovaným v kefiru, postupem doby se stala nepostradatelnou ke grilovanému masu, ke studeným mísám, k čerstvé zelenině.... Dokonce i k rohlíku je prý dobrá :-)

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 21.10.09 vloženo
  • 25594x zobrazeno

Ingredience

  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml kečupu
  • (přimlouvám se za dobrý, kvalitní, bez konzervantů, barviv a chemie, zapřísáhlí odpůrci znásobí dávku protlaku, ale omáčka bude jiná, bezesporu)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • 2 ČL cukru
  • sójovka
  • worchesterská omáčka
  • feferonka, pálivá harrisa apod.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 16.8.12 18:52

Alis díky, je vynikající. Použila jsem čerstvý zázvor a nemá to chybu! Děkuji za recept!

Diskuse k receptu Omáčka pekelně dobrá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omáčka pekelně dobrá

Alis
2617 příspěvků 23.4.11 21:40

Autorka promine, bez obav, RR :-)
Nevím, jak chutnala omáčka, kterou jsi ochutnal u Číňanů ty, u nás to bývá spíš něco na způsob této harisy
Rajčata v tom nebývají, pálivá bývá velmi. Tvůj výtvor se víc podobá zmiňovanému receptu, na který jsem vložila odkaz. :-)

Zdravím

Příspěvek upraven 23.04.11 v 21:44

RR
45 příspěvků 23.4.11 20:25

Včera jsem byl u Číňanů, avšak ouha. Marně pátrám, kde se vzal jejich věhlas. Jsou to stejní lemplové jako řada našich hospodských mágů. Jedno pozitivum z gastronomických orgií vzešlo. Nebýt skvělé pálivé omáčky, nedal se jejich „medový sos“ pozřít. Hledal jsem a tahle se jí trochu podobá. Tedy aspoň u této vznikl nápad. V originální nebyl cítit rajčatový tón, snad mi autorka promine.

Inu uchopil jsem:

1 pixlu Feferonový krém 140g od Rišňovský Halász (feferonky v soli)
1 cibuli velikosti vejce, hrubě nastrouhanou, orestovanou do sklovita na oleji,
semlevši po půl KL pepře, koriandru,
1 stroužek česneku v jedné Kl medu,
to vše na pánvi pohonivši, vznikl skvost a po dni uležení hotové gastroafrodisiakum.

Dík a příště (zejtra) zkusím s rajskejma

Příspěvek upraven 23.04.11 v 20:46

anickav
2904 příspěvků 23.10.09 03:37
Re: Omáčka pekelně dobrá

Ďakujem ti za receptík!

listafka
14 příspěvků 23.10.09 01:03
Re: Omáčka pekelně dobrá

allis - jej, vidím, že tohle zcela moje gusto, dííky

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.09 22:41
Re: Omáčka pekelně dobrá

Žiju v Americe a kečupů je tu strašidelný výběr, kupujem jeden jediný a ten nejlepší - Heinz. Je taky nejdražší, ale ta cena je vlastně hluboko pod kvalitou kterou dostávám.
Recept ukládám,

noskovice
1322 příspěvků 22.10.09 22:38
Re: Omáčka pekelně dobrá - Alenko,

omacky byly ctyri, tak se neflakej a pridej i tu posledni! :-)))
Ahoj, Sona

Alis
2617 příspěvků 22.10.09 20:28
Re: Omáčka pekelně dobrá, Mánku...

čteš velmi pozorně, máš můj obdiv :-)
Jak opravit, aby tvůj komentář měl nějaký smysl i do budoucna? Už to mám, jsem fakt dobrá!!! :-)))
A.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.09 17:31
Re: Omáčka pekelně dobrá - Alis,

množství ingrediencí nevaříš, nebo nevážíš? :)
Ale dík za recept!

gaburiatko
740 příspěvků 22.10.09 14:56
Re: Omáčka pekelně dobrá

Alis, podla mna kecup nie je nic zle, ak je kvalitny ako uvadzas. Ja kupujem Heinz, je bez konzervantov a farbiv a je fakt dobry. Moji rodicia frcia na kecupoch typu Lidl, Aro, Tesco. Ked to pri grilovani natlacim na tanier, tak vytekaju neidentifikovatelne riedke tekutiny este neidetifikovatelnejsej farby. Takze som sa nastvala a kupila im Heinz a odvtedy papaju len ten :).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Tatranské kuře Tatranské kuře
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz