Recept Omáčka pekelně dobrá Veg

(Hodnoceno 1x) Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Omáčka pekelně dobrá

Úvod

Pro Muso, Andinu a spoustu dalších beskydských labužníků

Postup

Drobně pokrájenou cibuli osmahnu na oleji, přidám zázvor, prolisovaný česnek a cukr a nechám na mírném plameni zkaramelizovat. Přidám protlak, kečup a vařím za občasného míchání asi půl hodiny. Na závěr dochutím sójovkou, worchesterem, harrisou apod. Pozn. č.1 – (z)množství ingrediencí, které udávám, osobně nikdy nevařím, dělávám tak trojitou dávku. Pokud se nesní okamžitě, nevadí, v lednici vydrží opravdu dostatečně dlouhou dobu. Pozn. č.2 – původně byla tato omáčka určená ke smaženým křidýlkům marinovaným v kefiru, postupem doby se stala nepostradatelnou ke grilovanému masu, ke studeným mísám, k čerstvé zelenině.... Dokonce i k rohlíku je prý dobrá :-)

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 21.10.09 vloženo
  • 30111x zobrazeno

Ingredience

  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml kečupu
  • (přimlouvám se za dobrý, kvalitní, bez konzervantů, barviv a chemie, zapřísáhlí odpůrci znásobí dávku protlaku, ale omáčka bude jiná, bezesporu)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • 2 ČL cukru
  • sójovka
  • worchesterská omáčka
  • feferonka, pálivá harrisa apod.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 16.8.12 18:52

Alis díky, je vynikající. Použila jsem čerstvý zázvor a nemá to chybu! Děkuji za recept!

Diskuse k receptu Omáčka pekelně dobrá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omáčka pekelně dobrá

Alis
2617 příspěvků 23.4.11 21:40

Autorka promine, bez obav, RR :-)
Nevím, jak chutnala omáčka, kterou jsi ochutnal u Číňanů ty, u nás to bývá spíš něco na způsob této harisy
Rajčata v tom nebývají, pálivá bývá velmi. Tvůj výtvor se víc podobá zmiňovanému receptu, na který jsem vložila odkaz. :-)

Zdravím

Příspěvek upraven 23.04.11 v 21:44

RR
45 příspěvků 23.4.11 20:25

Včera jsem byl u Číňanů, avšak ouha. Marně pátrám, kde se vzal jejich věhlas. Jsou to stejní lemplové jako řada našich hospodských mágů. Jedno pozitivum z gastronomických orgií vzešlo. Nebýt skvělé pálivé omáčky, nedal se jejich „medový sos“ pozřít. Hledal jsem a tahle se jí trochu podobá. Tedy aspoň u této vznikl nápad. V originální nebyl cítit rajčatový tón, snad mi autorka promine.

Inu uchopil jsem:

1 pixlu Feferonový krém 140g od Rišňovský Halász (feferonky v soli)
1 cibuli velikosti vejce, hrubě nastrouhanou, orestovanou do sklovita na oleji,
semlevši po půl KL pepře, koriandru,
1 stroužek česneku v jedné Kl medu,
to vše na pánvi pohonivši, vznikl skvost a po dni uležení hotové gastroafrodisiakum.

Dík a příště (zejtra) zkusím s rajskejma

Příspěvek upraven 23.04.11 v 20:46

anickav
2904 příspěvků 23.10.09 03:37
Re: Omáčka pekelně dobrá

Ďakujem ti za receptík!

listafka
14 příspěvků 23.10.09 01:03
Re: Omáčka pekelně dobrá

allis - jej, vidím, že tohle zcela moje gusto, dííky

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.09 22:41
Re: Omáčka pekelně dobrá

Žiju v Americe a kečupů je tu strašidelný výběr, kupujem jeden jediný a ten nejlepší - Heinz. Je taky nejdražší, ale ta cena je vlastně hluboko pod kvalitou kterou dostávám.
Recept ukládám,

noskovice
1322 příspěvků 22.10.09 22:38
Re: Omáčka pekelně dobrá - Alenko,

omacky byly ctyri, tak se neflakej a pridej i tu posledni! :-)))
Ahoj, Sona

Alis
2617 příspěvků 22.10.09 20:28
Re: Omáčka pekelně dobrá, Mánku...

čteš velmi pozorně, máš můj obdiv :-)
Jak opravit, aby tvůj komentář měl nějaký smysl i do budoucna? Už to mám, jsem fakt dobrá!!! :-)))
A.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.09 17:31
Re: Omáčka pekelně dobrá - Alis,

množství ingrediencí nevaříš, nebo nevážíš? :)
Ale dík za recept!

gaburiatko
740 příspěvků 22.10.09 14:56
Re: Omáčka pekelně dobrá

Alis, podla mna kecup nie je nic zle, ak je kvalitny ako uvadzas. Ja kupujem Heinz, je bez konzervantov a farbiv a je fakt dobry. Moji rodicia frcia na kecupoch typu Lidl, Aro, Tesco. Ked to pri grilovani natlacim na tanier, tak vytekaju neidentifikovatelne riedke tekutiny este neidetifikovatelnejsej farby. Takze som sa nastvala a kupila im Heinz a odvtedy papaju len ten :).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz