Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na masle osmažíme múku, zalejeme studeným mliekom, rozšlaháme, uvaríme bešamel. Do prevareného vmiešame uhorky a varíme iba chvílku. Osolíme, dochutíme citrónom, cukrom, koprovou vňaťou. Uhorky strúhame na slzičkovom strúhadle alebo ako na šalát. Pri šúpaní uhoriek ponecháme časť zelenej šupky- prúžky- kvôli farbe v omáčke. Recept mám od svokry -tchýně- ktorá pochádzala z moravsko-slovenského pohraničia, predpokladám, že v tých končinách sa varievala.
Recept je z kategorií: Omáčky zeleninové
knedlík, varené hovadzie
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Omáčka okurková (z čerstvých uhoriek)