Recept Omáčka na pizzu (základní)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Všechny suroviny umixujeme ponorným mixérem. 2. Přelijeme omáčku do hrnce se silným dnem. 3. Zvolna vaříme 45-60 minut. POZNÁMKA: S úspěchem můžete použít sekaná konzervovaná rajčata s bazalkou (Valfrutta), která můžete zakoupit např. v Globusu.

Recept je z kategorií: Pizzy

Nahlásit recept

  • 09.03.04 vloženo
  • 35518x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 650 g (0,5 litru) loupaných rajčat bez jader
  • 20 g drceného česneku
  • 50 g drobně krájené cibule
  • 150 g řapíkatého celeru i s lístky
  • 100 g strouhané mrkve
  • 2 lžičky čerstvé sekané bazalky
  • 30 g olivového oleje
  • sůl, pepř, cukr podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka na pizzu (základní)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omáčka na pizzu (základní)

dag
543 příspěvků 9.7.10 18:57
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Mánkova rada o zavaření je chválihodná. Potvrzuje to i nepřímo Steva. Není třeba pokaždé dělat základní „potěr“.
Já protože pěstuji cukety- letos díky Soni italské - přidávám místo strouhané mrkve strouhanou cuketu. A zavařuji takových dvacet malých skleniček.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.7.10 16:45
Re: Omáčka na pizzu (základní) - sveva,

děkuji, každý příspěvek a zkušenost vítám. Když budu mluvit za sebe mám ráda tuňákovou, ale jsou i chutnější, a náročnější ke kterým se také dopracuji. Zdravím.

sveva
751 příspěvků 9.7.10 16:25
Re: Omáčka na pizzu (základní) bedla

Dotaz nebyl pro mne, ale pridam muj nazor. Mozna nedorozumeni je ve slove omacka, coz je myslim spojeni vice ingredienci.
Tradicne na pizzu se tedy nedava omacka, ale jednoduse (tam kde je to v recepture) zaklad z rajcat bez dalsich pri:,–( (cerstva, pyre, rozdrcena a pod.). Dochuceni se doda az pridanim „oblohy“ a koreni. Kdyz si predstavite pizzaiola, ktery za vecer dela desitky a desitky pizz a kazdy druh musi mit urcitou odlisnou chut, zaklad musi byt neutralni.
Nevidim ale problem u domaci vyroby pripravit si nejakou omacku podle osobni chuti, jak to miluji vnoucata. Ten muj previt a vetsina deti v soucasnosti zboznuji pizzu s parkem a smazenymi bramburky!
Zdravim.

sveva
751 příspěvků 9.7.10 16:10
Re: Omáčka na pizzu (základní) casino

Myslela jsem si, ze nevis co se dava na pizzu dokud mi nedoslo na to klepnout. Priznam se, ze bych urcite udelala tutez chybu.
Zdravim

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.7.10 12:13
Re: Omáčka na pizzu (základní) - Soňo, zatím to ...

nikdo to neudělal … tak se ptám já. Protože všichni vnoučci mají rádi pizzu, jaký základ mám příště dát? Díky.

casino
4494 příspěvků 9.7.10 08:20
Re: Omáčka na pizzu (základní) - Danda :-)

NEJSEM SI JIST :)

babi
6360 příspěvků 9.7.10 04:10
Re: Omáčka na pizzu (základní)

ne, na to jsi prilis sympaticka a kdo by to take delal :) jenom se chci poucit.

noskovice
1322 příspěvků 9.7.10 04:00
Re: Omáčka na pizzu (základní)- barb,

Ty chceš, aby mne někdo ukřižoval! :D

babi
6360 příspěvků 9.7.10 03:48
Re: Omáčka na pizzu (základní) noskovice
noskovice
1322 příspěvků 9.7.10 03:47
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Jani, děkuji za důvěru. :)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.7.10 03:16
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Řekla bych, že lepší … než všechny ty chemické napodobeniny. Ale protože Soně musím věřit … bude i na špagetách. Díky.

dag
543 příspěvků 9.7.10 00:05
Re: Omáčka na pizzu (základní)

sterilovali

jolana
5068 příspěvků 8.7.10 23:55
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Bedlo,vdaka ze si to vytiahla,az bude cas konzervace na zimu sa zide :)

Casino, tak ten postup aj s bramborem co popisujes je carovny..:)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.7.10 23:45
Re: Omáčka na pizzu (základní) - casino :-)

sterilovali nebo sterilizovali? :-)

casino
4494 příspěvků 8.7.10 22:09
Re: Omáčka na pizzu (základní)

No, já měl to „štěstí“, že jsem se nachomýtl při „likvidaci“ úrody paradajok na Sugo pomodoro.
Za ranního kuropění dovezl zelinář plné camioncino rajčat, která už už „hořela“, ale ještě nebyla po smrti :-) Ve třech lidech jsme to pomleli, naplnili (s větvičkou bazalky) do litrovek s korunkovým uzávěrem a sterilizovali. Mlýnek byl na eletriku. Vařilo se v 200 l sudech. Lahve se musí proložit textilem aby se nepotloukly. Varem totiž tancují a není to žádný walz. Spíše něco mezi letkisem a bumbem :-))) Sterilizace je úspěšná, když na poslední vrstvě lahví položený brambor se stane poživatelným. Kdysi se to dělalo zároveň se sklizní přímo na poli. Mlýnek byl v tom případě na ruční pohon…

sveva
751 příspěvků 8.7.10 16:03
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Jak pise Noskovice na pizzu by to nebylo, ale zavarena z vlastnich rajcat (opravdu hodne zralych) se v zime hodi na testoviny, ale i na dusene maso. Navic je hotova poruce, jen prikapnout olivovy olej.
Zdravim.

noskovice
1322 příspěvků 8.7.10 15:49
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Tento recept je spíše omáčka na těstoviny, které se říká „pomarola“. Čím víc na jih, tím chutnější, protože rajčata z jihu nemají konkurenci. Myslím si, že je jedna z nejznámějších. V době zrání rajčat je to zde jak ve velkokombinátu. Všichni si dělají zásoby na celý rok. To je asi jako u nás s okurkami.
Na pizzu se nevaří omáčka, alespoň ne zde, ale to není problém. Hlavní je, že chutná.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.7.10 15:13
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Včera večer jsem pekla vnoučatům pizzu, ten mladší si vyžádal omáčku domácí, no a já našla tuto, je opravdu skvělá. Dala jsem na radu manka a zbytek zavařila. Sněhu dík.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Jú, nakoukla jsem až dneska. Omáčky je pro pět lidí, no, na pět kulatých pizz z kila mouky (viz Neapolská pizza). To je taky hodně, ale pro mojí rodinu tak akorát. Většinou jedna nebo skorojedna pizza zbude, o tu se rozdělíme druhý den ráno ;-) Přeju dobrou chuť … Viva Italia :-)

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Nebo zmrazit…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Omáčka na pizzu (základní) Anísek,

tak zavařit a máš na příště hotovo! :-)

anisek
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Omáčka na pizzu (základní)

Tak spravila som, je to fajn, ale je toho strasne vela!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz