Recept Omáčka Kung Pao

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omáčka Kung Pao

Postup

Na pánvi rozehrejte jen tolik oleje aby pánev byla olejem jen slabe pokrytá. Na pánev dejte cesnek a zázvor a restujte 1 minutu. Pridejte sambal a míchejte az se vse dobre spojí. Nyní pridejte sojovou omácku, cukr a ocet. Privedte k varu, pridejte maizenu rozmíchanou s vodou a slehejte az omácka zhoustne. Opeprete a prípadne osolte ale omácka je slaná. Podávejte teplé nebo zchladte na pokojovou teplotu, naplnte do vysterilizovaných sklenic, tesne uzavrete a uchovávejte v chladnicce.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 20.07.09 vloženo
  • 14926x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • 3 PL rozetreného cesneku
  • 2 PL jemne nastrouhaného zázvoru
  • 2 PL sambal oelek
  • 240 ml tmavé sojové omácky
  • 3 PL cukru
  • 120 ml rýzového octa
  • 1 PL maizeny s 1 PL vody
  • repkový olej na pánev
  • mletý cerný pepr
  • evt. sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka Kung Pao

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omáčka Kung Pao

casino
4491 příspěvků 10.9.09 04:56
Re: Omáčka Kung Pao.

PROSÍM, POJĎTE SE VYKECÁVAT JINAM

esmeralda
4813 příspěvků 9.9.09 18:41
Re: Omáčka Kung Pao - Ivo,

teď tomu rozumím. Na Taiwanu jsem nebyla a závidím.
Moje nejbližší spojení s Taiwanem je můj kadeřník přímo z Taipei. Šikovný chlapec.
Moji sousedé jsou Číňani z Honk Kongu, moc milí lidičkové, lepší sousedy si nemohu přát.
V pátek se jim narodila holčička, taková malá krásná panenka a já jsem moc šťastná že se jim tu daří dobře.

Casino, asi pocházíš z bohatší rodiny. U nás v Krkonoších jsme byli rádi že bylo v obchodech vůbec něco. A kdyby maminka neučila a neměla privilegium si zajít do masny o velké přestávce, zajisté by z nás byli vegetariáni.
Naše starost byla kde sehnat toaletní papír, vložky, nebo spodní kalhotky. Na sojovku nebo worčestr nebylo ani pomyšlení.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.9.09 07:01
Re: Omáčka Kung Pao. -Esme,

vím, záměrně užívám výrazu Čínská republika-R.O.C. Respektuji tím rodinu manželky mého synovce, která si před několika pokoleními Taiwan vybrala za svoji vlast, byť pochází z pevninské Číny. Doufám, že budu mít co nejdříve možnost opět Taiwan navštívit, a to u příležitosti přivítání nového člena naší česko-taiwanské rodiny. -:))
casino, Taiwanské Kung-pao postrádalo pro mne dosud nejdůležitější surovinu, což jsou arašídy. Bylo to prostě takové, no úplně jiné. Jak vidím, budu muset na synovce zapůsobit, aby honem zajistil důvod, abych toto prozkoumala na místě. Jinak se mi na Taiwanu moc líbilo. I s jinými domorodci jsme si měli co „říci“. Ať rukama, či oboustraně chabou Angličtinou nebo nedej bože Čínštinou. Výraz pro slanou omeletu s jiným akcentem znamená, že dotyčný jde na vojnu. Proto můj milovaný pravidelně každé ráno oznamoval servírce, že jde na vojnu, a to dvakrát. -:))

casino
4491 příspěvků 8.9.09 18:08
Re: Omáčka Kung Pao.

Už v 60. letech se to dělalo jak píše neživá :-)

esmeralda
4813 příspěvků 8.9.09 17:52
Re: Omáčka Kung Pao - Mrtvolo,

je to horší než si myslíš.
„Vorčestr“? Kde bychom sehnali vorčestr…
Asi jsem starší než bych si přála. :-(

Alis
2617 příspěvků 8.9.09 17:19
Re: Omáčka Kung Pao, mrtvolko...

huš chystat svatbu nebo ti namouduši vyklopím skleničku maggi do taštiček!!!!

mrtvola
1394 příspěvků 8.9.09 17:05
Re: Omáčka Kung Pao.

Esme, myslíš „Vorčestr“ + „Magi“, obojí od Vitany :-))))? Dnes bych řekla hnus fialový, ale tenkrát nám to chutnalo a připadali jsme is „světoví“.

casino
4491 příspěvků 8.9.09 15:59
Re: Omáčka Kung Pao.

Jsem jedno ucho :-)
Kdo o to opravdu stál, tak sojovku „sehnal“. Jako pravidelnému odběrateli Balkánského sýra mě v restauraci Sofia na Václaváku(tam jsme chodili raději jak do „Číny“ ve Vodičkově :o) časem zásobovali i sojovkou… Obvykle jsem ji pak řezal polévkovým kořením Vitana :-(((

esmeralda
4813 příspěvků 8.9.09 09:54
Re: Omáčka Kung Pao

Vidím že je tu málo Labužníků, kteří by si pamatovali jak se vlastně takové
Kung Pao vyrábělo za socialismu. Sojovou omáčku nikdo neznal.
Ale socialistický člověk si poradí a vyrobí si ji doma sám.

Když budete hodní tak sem přidám recept na pravé socialistické Kung Pao.

Tuto zázračnou „čínu“ jsem poprvé ochutnala u paní Hermínky, manželky redaktora jakéhosi ostravského plátku.

Ivo, jen tak mimochodem: Zkratka ROC (Republic of China) je vlastně odkaz na dnešní Taiwan.
Pro dnešní Čínu se používá zkratka PRC (People's Republic of China).

casino
4491 příspěvků 8.9.09 08:58
Re: Omáčka Kung Pao. iva, habana

Toto je jediné Kung Pao z mnoha zde uvedených, jak si je představuji. iva, rád bych věděl, zda toto se blíží tomu co jste měla možnost ochutnat v zemi původu. Souhlasím, že to co se tady většinou prezentuje jako Kung Pao je obyčejná ČÍNA, jak to nazývají číšníci :-(( Souhlasím, že nemá mít omáčku, jak zde uvedeno a pod tímto dojmem bych rád viděl Číňana který by si dovolil tuto, zajisté chutnou, omáčku nazvati „Kung Pao“
habana, vše nasvědčuje tomu, že s největší pravděpodobností šlo o „Čínskou kuchyni“ od D.Klímy z roku 1967 a možná by to chtělo poněkud upravit název :-)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.9.09 06:59
Re: Omáčka Kung Pao.

Země původu je v pořádku, název možná též. V Čínské republice - R.O.C. jsem jedla Kung Pao, které ani zdaleka nebylo podobné tomu, co se představuje v Čechách.
Tuto omáčku zkusím, zřejmě to bude ta, která mi tam moc chutnala k slaným omeletám nebo smažené ředkvi.

casino
4491 příspěvků 8.9.09 01:20
Re: Omáčka Kung Pao - dejwyd

…smím prosit o posouzení tohoto názvu a země původu?

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.7.09 02:51
Re: Omáčka Kung Pao.

Kuřecí prsíčka nakrájená na centimetrové kostičky jsem osmažila ve vyšší vrstvě oleje, scedila a připravila omáčku - zázvor pouze sušený a ocet 8% v polovičním množství, smíchala s masem a zahustila škrobem a je to mor, nesmím jít okolo kuchyně a je to výborné i studené. Spiser, díky za další velice dobrou omáčku :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz