Recept Omáčka Alfredo

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omáčka Alfredo

Postup

­1. Chřest oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na špalíčky dlouhé 1 cm. Vaříme 10 min. v osolené vodě, poté slijeme. Žampiony nakrájíme, opeče­me na oleji a dusíme, až se tekutina odpaří. 2. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, přidáme k žampionům a opékáme ještě dalších 8 min. Poté vmícháme rajčata a chřest a pouze krátce prohřejeme. Podle chuti oso­líme a opepříme.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 04.11.02 vloženo
  • 16875x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g zeleného chřestu
  • sůl
  • 100 g žampionů
  • 3 lžíce oliv
  • 100 g řízků z krůtích prsou
  • 50 g sušených rajčat nakrájených na nudličky
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka Alfredo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

jakápak nejapná otázka? otázka byla správná a gratuluju k originálnímu řešení :-)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepíčku...

po připomínce Tinami mně to nedalo a tak jsem udělala výzkum. Tedy, zvedla jsem telefon a optala se dosti známého italského šéfkuchaře co a jak. Zde je to v mrňavé kostce : italská kuchyně je neoficelně rozdělěná na oblasti. Každá oblast používá to, co má lokálně dostupné a nejlepší. Zatím co jižní a střední Itálie vesměs nepoužívá másla a smetany, severní Itálie je používá (hory = krávy). Obě naše omáčky jsou tedy naprosto legitimní a jsou to sestry, i když každá vypadá úplně jinak. A tak se prosím Tě na mě nezlob za tu moji nejapnou otázku.

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepičku a babi,

jdu trochu přispět svým názorem do mlýna, ačkoli předem přiznávám, že moc nevím, o čem mluvím a nevím jaké ingredience obsahují správné těstoviny Alefredo. Nicméně, v jednom mém oblíbeném časopisu je gurmet rubrika, kterou, dle mého názoru, dělá docela fundovaný člověk, v mnohém s ním souhlasím. Ten v pojednání o pražských italskýh a rádoby italských restauracích psal, že Italové vlastně do těstovin nedávají smetanu. Dřív mi to nedošlo, ale když jsem si to přečetla, uvědomila jsem si, že jsem opravdu v Itálii neviděla na jídelních lístcích těstovitny se smetanou (tedy ne, že bych za dvě krátké návštěvy vymetla všechny hospody, co tam jsou). Takže, Alfredo si nedávám, nevím, jak jsou správně, ale je-li to vážně originál italský recept, troufám si věřit tomu, že správný (a nikoli levoboček) je asi ten recept od pepička. Což samozřejmě nic nemění na tom, že i recept babi je dobrý. Ostatně taky si občas ráda dávám ravioli se smatanovou omáčkou a kašlu na to, zda je to originál italské jídlo či nikoli.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ale...

každopádně dietnější!!!

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

máš pravdu, to je nějákej Alfredův levoboček …

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepíčku...

měla jsem za to, že Alfredo omáčka je ze smetany, másla a sýru.!?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz