Recept Omáčka Alfredo - Salsa all"Alfredo

(Hodnoceno 1x) babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V kastrolku za mírné teploty rozehřát máslo a smetanu. Sundat z ohně a přidat parmazán, sůl a pepř podle chuti. Míchat, až je omáčka hladká. Podává se s uvařenými fettucine, nebo tagliatelle podle návodu na balení. Posypat petrželkou.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 22.04.02 vloženo
  • 18322x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5-10min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 90 g másla
  • 2/3 hrnku smetany
  • 90 g nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • posekaná petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

michalf 12.10.15 20:09

Vynikající

Diskuse k receptu Omáčka Alfredo - Salsa all"Alfredo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Omáčka Alfredo - Salsa all"Alfredo

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.3.12 00:20
Nojo,

ale kam jinam mám pro informaci jít, když žiju v Americku? 8)
Já vím, že je tady každá kuchyně tak pokroucená, že by to v zemi „původu“ nepoznali. Všimni si prosím uvozovek. Vždyť vlastně i v tom mém komentáři je, že to proslavili Američani a jak je slavná restaurace v Hollywoodu. :lol:

sveva
751 příspěvků 25.3.12 21:59

Drobku nedůvěřujte slepě Wikipedii. Existuje italská kuchyně a kuchyně italoameričanů. Podle Italů ten prokletý Alfredo, který si vymyslel recept, na kterém si vybudoval vlastní fámu, prostě oblafl americké turisty. V Itálii ten recept neznají. Nedovedete si představit kolik komentářů a článků napsali o tom, že američané považují za italskou kuchyni tu zpotvořenou poameričtěnými italoameričany. Píše Ital z Irska: tady dávají smetanu na carbonara, ale aspoň nedávají na těstoviny kuře jako v Americe. No mně ho naservírovali na české pizze. Konečně se blýská na lepší časy, hodně výborných italských kuchařů se o to snaží ve Státech, nakonec i v Praze. Je to běh na dlouhou trať.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.3.12 18:12
Trochu historie

Dlouhodobý zákazník líčil, že Di Leliovu restauraci proslavilo, když Mary Pickford a Douglas Fairbanks se zastavili a zamilovali do tohoto jídla na jejich líbánkách v roce 1927. Jako výraz vděku mu dali zlatou vidličku a lžíci spolu s fotografií z jejich pobytu v jeho restauraci. On hrdě vystavil fotografii na zdi. Pickford a Fairbanks pak servírovali toto jídlo pro své přátele aspolupracovníky, když se vrátili do Hollywoodu. Znalost o této novince se rychle rozšířila.
Alfredo di Lelio nakonec odešel v roce 1938 do důchodu a prodal restauraci, fotografie a vůbec všechno, dědečkovi Mario Mozzetti. On drží jméno restaurace, menu i tradiční receptury. Restaurace stále funguje, provozována na Mario Mozzetti. Když se pak Řím připravoval na velké náboženské slavnosti v roce 1959, někteří místní podnikatelé oslovili Alfredo di Lelio a nabídli mu postavit novou restauraci.
Už byl v důchodu, ale souhlasil, že přijde a bude vítat zákazníky. Když přišel náboženský svátek, staří zákazníci a pamětníci přišli, vyfotografovali je a fotografie jsou vystaveny na zdech „nové“ restaurace, která se nachází na náměstí Piazza Augusto Imperatore 30, pár bloků na sever od původního umístění.
Tato expanze pokračovala v roce 1977, kdy Alfredo II a Guido Bellanca otevřel novou „Alfredo's“ v Rockefellerově Centru v New Yorku. Stěny restaurace jsou vyzdobeny kresbami Al Hirschfeld - včetně záchodů. Další Alfredo je otevřena v Epcot u Walt Disneye World v Lake Buena Vista. Od září 2007, pobočka Epcot je uzavřena.
Fettuccine Alfredo je dnes všudypřítomné v italských restauracích ve Spojených státech. V Itálii a v Evropě, je jméno „Fettuccine Alfredo“ v podstatě neznámé, ale široce známé jako „Pasta in bianco (těstoviny v bílém)“ na jihu Itálie, kde je více obvyklé servírovat těstoviny s olejem, a " pasta al burro (s máslem) "na severu, kde je typičtější. Másla je obvykle méně než v americké verzi a smetana se používá zřídka.
Chcete-li Alfredo v tradičním italském způsobu, uvařte nudle jako obvykle, zatímco nastrouháte spoustu čerstvého parmazánu. Zceďte nudle, a vmíchejte máslo v teplé pánvi. Potom přidejte smetanu, strouhaný parmezán a další máslo. Promíchejte znovu před podáváním, přidejte sůl a pepř podle chuti. Můžete také přidat přísady jako petržel nebo muškátový oříšek. Pro složitější chuť zkaramelizujte cibuli a česnek v pánvi před přidáním mléčné složky. Pokud chcete přidat přísady, jako je zelenina a maso či uzenina, dejte je navrch těstovin před zalitím omáčkou. Můžete také zahustit tuto omáčku jíškou.
Zdroj: Vikipedia a kamarád majitel restaurace Tom.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kuře na kapustě

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz