Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V kastrolku za mírné teploty rozehřát máslo a smetanu. Sundat z ohně a přidat parmazán, sůl a pepř podle chuti. Míchat, až je omáčka hladká. Podává se s uvařenými fettucine, nebo tagliatelle podle návodu na balení. Posypat petrželkou.
Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Omáčka Alfredo - Salsa all"Alfredo
ale kam jinam mám pro informaci jít, když žiju v Americku?

Já vím, že je tady každá kuchyně tak pokroucená, že by to v zemi „původu“ nepoznali. Všimni si prosím uvozovek. Vždyť vlastně i v tom mém komentáři je, že to proslavili Američani a jak je slavná restaurace v Hollywoodu.
Drobku nedůvěřujte slepě Wikipedii. Existuje italská kuchyně a kuchyně italoameričanů. Podle Italů ten prokletý Alfredo, který si vymyslel recept, na kterém si vybudoval vlastní fámu, prostě oblafl americké turisty. V Itálii ten recept neznají. Nedovedete si představit kolik komentářů a článků napsali o tom, že američané považují za italskou kuchyni tu zpotvořenou poameričtěnými italoameričany. Píše Ital z Irska: tady dávají smetanu na carbonara, ale aspoň nedávají na těstoviny kuře jako v Americe. No mně ho naservírovali na české pizze. Konečně se blýská na lepší časy, hodně výborných italských kuchařů se o to snaží ve Státech, nakonec i v Praze. Je to běh na dlouhou trať.
Dlouhodobý zákazník líčil, že Di Leliovu restauraci proslavilo, když Mary Pickford a Douglas Fairbanks se zastavili a zamilovali do tohoto jídla na jejich líbánkách v roce 1927. Jako výraz vděku mu dali zlatou vidličku a lžíci spolu s fotografií z jejich pobytu v jeho restauraci. On hrdě vystavil fotografii na zdi. Pickford a Fairbanks pak servírovali toto jídlo pro své přátele aspolupracovníky, když se vrátili do Hollywoodu. Znalost o této novince se rychle rozšířila.
Alfredo di Lelio nakonec odešel v roce 1938 do důchodu a prodal restauraci, fotografie a vůbec všechno, dědečkovi Mario Mozzetti. On drží jméno restaurace, menu i tradiční receptury. Restaurace stále funguje, provozována na Mario Mozzetti. Když se pak Řím připravoval na velké náboženské slavnosti v roce 1959, někteří místní podnikatelé oslovili Alfredo di Lelio a nabídli mu postavit novou restauraci.
Už byl v důchodu, ale souhlasil, že přijde a bude vítat zákazníky. Když přišel náboženský svátek, staří zákazníci a pamětníci přišli, vyfotografovali je a fotografie jsou vystaveny na zdech „nové“ restaurace, která se nachází na náměstí Piazza Augusto Imperatore 30, pár bloků na sever od původního umístění.
Tato expanze pokračovala v roce 1977, kdy Alfredo II a Guido Bellanca otevřel novou „Alfredo's“ v Rockefellerově Centru v New Yorku. Stěny restaurace jsou vyzdobeny kresbami Al Hirschfeld - včetně záchodů. Další Alfredo je otevřena v Epcot u Walt Disneye World v Lake Buena Vista. Od září 2007, pobočka Epcot je uzavřena.
Fettuccine Alfredo je dnes všudypřítomné v italských restauracích ve Spojených státech. V Itálii a v Evropě, je jméno „Fettuccine Alfredo“ v podstatě neznámé, ale široce známé jako „Pasta in bianco (těstoviny v bílém)“ na jihu Itálie, kde je více obvyklé servírovat těstoviny s olejem, a " pasta al burro (s máslem) "na severu, kde je typičtější. Másla je obvykle méně než v americké verzi a smetana se používá zřídka.
Chcete-li Alfredo v tradičním italském způsobu, uvařte nudle jako obvykle, zatímco nastrouháte spoustu čerstvého parmazánu. Zceďte nudle, a vmíchejte máslo v teplé pánvi. Potom přidejte smetanu, strouhaný parmezán a další máslo. Promíchejte znovu před podáváním, přidejte sůl a pepř podle chuti. Můžete také přidat přísady jako petržel nebo muškátový oříšek. Pro složitější chuť zkaramelizujte cibuli a česnek v pánvi před přidáním mléčné složky. Pokud chcete přidat přísady, jako je zelenina a maso či uzenina, dejte je navrch těstovin před zalitím omáčkou. Můžete také zahustit tuto omáčku jíškou.
Zdroj: Vikipedia a kamarád majitel restaurace Tom.