Recept Olomoucký těstovinový nákyp

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Olomoucký těstovinový nákyp

Postup

Těstoviny uvaříme al dente a scedíme. Dáme je do zapékací nebo ohnivzdorné misky a pokrájíme na ně tvarůžky a tavený sýr. okořeníme dle chuti bazalkou popřípadně ještě přisolíme. Můžeme přidat i kečup nebo čerstvá rajčata. Vše promícháme a dáme do mikrovlnky (Crisp - cca 5-7 min.). Vyndáme až jsou tvarůžky zcela rozteklé v těstovinách. Rychle sníme! :-) Jedna velká nevýhoda je, že s ochlazováním se tvarůžky začnou lepit, takže doporučuji použít zapékací misku, která se dobře myje.

Recept je z kategorií: Redukční dieta

Nahlásit recept

  • 07.02.06 vloženo
  • 9013x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min.

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 70 g bezvaječných těstovin
  • (nebo celozrných)
  • 50 g Olomouckých tvarůžků
  • 1 trojhránek taveného sýra
  • (Maratonec, Apetito - linie)
  • bazalka(nebo oblíbené koření),sůl
  • 1 500kJ bílk.:27,00g, sach.:52,95g tuky:4,00g cholesterol:1,00mg

Doporučená příloha

  • syrová zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.12.15 14:09

Neměla jsem tam dávat ten taveňák :(
Ten mi tam vyloženě vadil… (Ale může jít jen o moji sugesci.)
Sousta, kde nebyl ten tavený sýr ale byla super…
Takže příště ano, ale bez taveňáku… měla jsem poslechnout intuici: taveňáky moc nemusím (moc mi nechutnají), jedinou šanci u mě mají v pomazánce s česnekem :)
Jinak ale moc dobré, určitě jsem neměla naposledy…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Olomoucký těstovinový nákyp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Olomoucký těstovinový nákyp

Zuzka1973
2362 příspěvků 1.12.15 17:21

@birkana Jedlé je to… leč nefotogenické :D
Jsou to celozrnná kolínka, oblíbili jsme si je - jsou chuťově daleko lepší, než obyčejné „sekané potrubí“ :mavam:

birkana
1689 příspěvků 1.12.15 15:33

@Zuzka1973, když dělám zapékané „smradlavé“ toasty nastavím tvarůžky eidamem. Jiné sýry se neosvědčily :think:. Když se tak dívám na ty těstoviny, to musí být určitě „jedlé“… a navíc rychlovka :kytka:

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Olomoucký těstovinový nákyp

Další nevýhodou je ten odér v mikrovlnce:))! Ale jináč je to lahůdka!

Lenka-K
72 příspěvků 25.1.09 03:43
S rýží

Tvarůžky jsou opravdu vděčná dietní surovina!
Výborné (ale také hodně lepivé) jsou podobným způsobem upravené s rýží. Do teplé rýže přidám syrečky a pokud se neroztečou teplem rýže, dodělá se v mikrovlnce, lze okořenit mletou paprikou. Mňami :o))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz