Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jasmina Ben Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
tento chleba jsem poprve jedla v alzirsku a opravdu moc me chutna :) je velice jemny a kombinace s olivou je uzasna . Jinak se daji olivy zamenit i za susena rajcata - take je to vyborne - zkousela jsem .
Priprava je velice jednoducha . Smicham vsechny indegrience a vypracuji testo .Olivy rozkrajim na kousky - par si jich necham zvlast na ozdobu chlebiku . Olivy take vpracuji do testa a necham pod uterkou vykynout - minimalne 40 minut . Potom udelam bochnik dam na plech .Potru jemne olejem / nemusi byt / a ozdobim vrch olivama . Po 10 minutach dam do vyhrate trouby / cca 180°C / a pecu asi 30 az 35 minut .
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.8.15 18:41
Výborný chlebík - ke špízům z grilu a k živáňské zmizel raz-dva
Příště upeču klidně dva, zjistila jsem, že ho s chutí snědl i ten,
jenž olivy do této chvíle nestrčil do pusy, přitom dva krajíce tohoto
chlebíku do něj zapadly jak „němci do krytu“ (jak říkával dědeček
)
Dala jsem olivy tmavé…
Moc dobrý a jednoduchý recept
31.7.14 19:12
Dnes jako příloha k http://www.labuznik.cz/…at-narychlo/.
Nenáročná příprava, velice dobrý chleba, určitě budu opakovat
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na olivovy chlebik
To ano
sice to znam odtamtud ale tyhle
chlebiky se delaji jak pises tak i v italii a i zde ve francii kde bydlim.
Ale je proste jednoduchy a vyborny

1150 příspěvků 26.7.14 17:45
Jasmin, jak se kuchyně prolínají, velice podobná italská focaccia se dělá s olivama, já mám ráda černé, s rozmarýnem, nebo třeba s hroznovým vínem. Chutná nám k jídlům připravovaným venku na ohni a ne jen grilovaným