Recept Olivový chléb se slaninou

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Olivový chléb se slaninou

Postup

Olivy a slaninu nakrájejte na kosticky. Smíchejte mouku s práskem do peciva a postupne po troskách pridávejte vejce, olej a víno. Do testa zadelejte slaninu, olivy, sýr a testo dejte do vymazané formy. Pecte ve stredu trouby vyhráté na 180 st. C ca. 40 minut. Nechte zchládnout ve forme a vyklopte na mrízku. Tip: Tento chléb je vhodný zvlást ke grilovaným jídlum nebo jen se sklenicí vína. V léte bílé, v zime cervené. Slanina se dá nahradit sunkou.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 05.05.08 vloženo
  • 4356x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 20 zelených oliv, bez pecek
  • 20 cerných oliv, bez pecek
  • 100-150 g slaniny
  • 200 g jemné spaltové mouky
  • 10 g prásku do peciva
  • 3 vejce
  • 1 dl olivového oleje
  • 8 cl suchého bílého vína
  • 100 g strouhaného sýra gruyere, nebo jiného "suchého" sýra
  • tuk na vymazání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Olivový chléb se slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Olivový chléb se slaninou

anickav
2904 příspěvků 22.3.09 20:43
Re: Olivový chléb se slaninou.

Dala som 250 g obyčajnej polohrubej múky, 1 celé vrecúško prášku do pečiva, syr obyčajný eidam, miesto vína nálev z olív, s krásne chudou oravskou slaninou, atď…decká to nazvali slaným koláčom s olivami.
Báseň - míňalo sa na oslave rýchlosťou blesku!
A.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Olivový chléb se slaninou.

Olivový chlebík máme moc rádi. Na našich webovkách máme obdobný recept. Pekla jsem jej v sobotu, se zelenými a černými olivami, se sýrem feta nakrájeným na kostičky a do těsta jsem nastrouhala uzený eidam. Trochu mě překvapilo, že si velice pochutnával i náš kocour. Mňam, doporučuji vyzkoušet. Variantu podle své chuti si jistě sami brzy najdete. Mimochodem, bezmasá verze s černými olivami, sýrem feta a sušenými rajčaty měla velký úspěch u návštěvníků naší autogramiády na knižním veletrhu Svět knihy v Praze.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz