Recept Olivový chléb II

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Droždí zamícháme do mouky, velmi lehce osolíme (olivy jsou slané) a pomocí vlažné vody a kaše z oliv zaděláme vláčné těsto. Necháme vykynout. Během kynutí je možno jednou propracovat, ale není nutné.
Chléb pečeme v předehřáté troubě (180 st) buď v bochníčku nebo ve formě. Je možné také péci jako Italové - placku asi 4cm vysokou.

Recept je z kategorií: Domácí chléb


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.04.08 vloženo
  • 7483x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 500g špaldové mouky
  • 2 lžičky sušeného nebo necelé 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 7 PL kaše z rozmixovaných černých oliv
  • 250 - 300ml vlažné vody
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Olivový chléb II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mrtvola
1394 příspěvků 21.03.09 00:38
Re: Olivový chléb II.

Soňko, moc děkuju za vysvětlení. A ozvu se.
sigrid (= mrtvola)

 
Alis
2617 příspěvků 20.03.09 23:08
Re: Olivový chléb II, Zlato...

omlouám se, nevšimla jsem si tvého dotazu, klidně mě cituj, kdykoli a kdekoli :-)) Hezký den
 Alis

 
noskovice
1323 příspěvků 20.03.09 01:06
Re: Olivový chléb II. - sigrid,

oliva macinata, je mleta oliva. Drcena oliva je oliva pestata. To jen tak pro upresneni. Jinak si nechte chutnat!
Ahoj, Sona.

 
Lucisek01
6 příspěvků 19.03.09 23:08
Re: Olivový chléb II.

Měla jsem doma v temném koutě spíže už poměrně dlouho malou skleničku pasty z řeckých oliv a nevěděla jsem, co s ní podniknout. Tak jsem ji vrazila do tohoto chleba a teď můžu jen litovat, že těch skleniček nemám vícero. Bylo to mňam!!! Díky.

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Já také děkuji Zlato. Vyzkouším.
Dorou noc, L.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II

není zač. Z.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Díky za radu, zlatko, a hezký večer.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II... Lydinko, sigrid

v pekárně můžete upéct vlastně cokoliv, jen na to množství mouky… my dáváme 380 ml vlažné vody, 2 lžíce octa a 2 -3 lžíce oleje. Těsto je trochu řidší než při klasickém pečení v troubě. Ale nakonec i v chlebících je to tak, jak to každému chutná a vyhovuje. Hezký den.
Alis škoda, že se u nás olivový moc neujal, hezký nápad. Smíme Tě citovat?
I Tobě přeju hezký den. Zdraví Vás všechny Zlata

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Sigrid, díky, já to zkusím. Když nemám olivovou pastu, připravím si pastu z dýňových semínek :-)
Pěkný večer, L.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Lydinko, nemám s pekárnou žádnou zkušenost. Určitě by se dal zadělat, protože čím lépe je vypracovaný, tím je chutnější, ale co se pečení týče, poradila by Ti spíš asi zlata. Pa s

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Sigrid, myslíš, že by se dal péct v pekárně? Nebo snad jenom zadělat. Já miluji olivy. Pastu si dovážím z Řecka, z černých i zelených oliv, mažu na chleba .Teď už ale žádnou nemám :-( Ale snad si letos zase nějakou dovezu. Recept tisknu, díky.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Můžeš sehnat jak čisté, tak i s olejem. Já znám tapenádu ještě s dalšími věcmi (ančovičky ap.), ty olivy, co kupuju já, mají na láhvi většinou napsáno „oliva macinata“, což je snad drcená.

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Začínám chápat, Sigrid, autenticita a nostalgie, viď? Věřím, že to pak má úplně jinou příchuť :-) Sigrid, když mluvíš o mixovaných olivách, myslíš tím něco jako tapenádu? Jsou mixované s olejem nebo jen čisté? Díky za odpověď a hezký den!

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II. - alis

Když my máme rádi právě ten tmavý, alis. Připomíná mi to Sicílii, kde jsem se tím půl roku cpala ke každému jídlu. Kvůli tomu si i vozím už mixované olivy z Itálie ve velkém. Ta voda z oliv je dobrý nápad, ale když koupíš sklenici kašovitých, žádná tam není.

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Sigrid, dělávám olivový chléb také, možná s jiným těstem, ale to není podstatné. Jen přidám malý postřeh: když olivy nerozmixuješ na kaši, ale nadrobno nakrájíš, není těsto pak takové tmavé, naopak olivy tvoří krásnou mozaiku. A když část vody nahradíš lákem z oliv, je chléb ještě olivověji voňavější :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Chilli con carne Chilli con carne
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz