Recept Olivový chléb II

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Droždí zamícháme do mouky, velmi lehce osolíme (olivy jsou slané) a pomocí vlažné vody a kaše z oliv zaděláme vláčné těsto. Necháme vykynout. Během kynutí je možno jednou propracovat, ale není nutné.
Chléb pečeme v předehřáté troubě (180 st) buď v bochníčku nebo ve formě. Je možné také péci jako Italové - placku asi 4cm vysokou.

Recept je z kategorií: Domácí chléb


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.04.08 vloženo
  • 7398x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 500g špaldové mouky
  • 2 lžičky sušeného nebo necelé 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 7 PL kaše z rozmixovaných černých oliv
  • 250 - 300ml vlažné vody
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Olivový chléb II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mrtvola
1394 příspěvků 21.03.09 00:38
Re: Olivový chléb II.

Soňko, moc děkuju za vysvětlení. A ozvu se.
sigrid (= mrtvola)

 
Alis
2617 příspěvků 20.03.09 23:08
Re: Olivový chléb II, Zlato...

omlouám se, nevšimla jsem si tvého dotazu, klidně mě cituj, kdykoli a kdekoli :-)) Hezký den
 Alis

 
noskovice
1323 příspěvků 20.03.09 01:06
Re: Olivový chléb II. - sigrid,

oliva macinata, je mleta oliva. Drcena oliva je oliva pestata. To jen tak pro upresneni. Jinak si nechte chutnat!
Ahoj, Sona.

 
Lucisek01
6 příspěvků 19.03.09 23:08
Re: Olivový chléb II.

Měla jsem doma v temném koutě spíže už poměrně dlouho malou skleničku pasty z řeckých oliv a nevěděla jsem, co s ní podniknout. Tak jsem ji vrazila do tohoto chleba a teď můžu jen litovat, že těch skleniček nemám vícero. Bylo to mňam!!! Díky.

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Já také děkuji Zlato. Vyzkouším.
Dorou noc, L.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II

není zač. Z.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Díky za radu, zlatko, a hezký večer.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II... Lydinko, sigrid

v pekárně můžete upéct vlastně cokoliv, jen na to množství mouky… my dáváme 380 ml vlažné vody, 2 lžíce octa a 2 -3 lžíce oleje. Těsto je trochu řidší než při klasickém pečení v troubě. Ale nakonec i v chlebících je to tak, jak to každému chutná a vyhovuje. Hezký den.
Alis škoda, že se u nás olivový moc neujal, hezký nápad. Smíme Tě citovat?
I Tobě přeju hezký den. Zdraví Vás všechny Zlata

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Sigrid, díky, já to zkusím. Když nemám olivovou pastu, připravím si pastu z dýňových semínek :-)
Pěkný večer, L.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Lydinko, nemám s pekárnou žádnou zkušenost. Určitě by se dal zadělat, protože čím lépe je vypracovaný, tím je chutnější, ale co se pečení týče, poradila by Ti spíš asi zlata. Pa s

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Sigrid, myslíš, že by se dal péct v pekárně? Nebo snad jenom zadělat. Já miluji olivy. Pastu si dovážím z Řecka, z černých i zelených oliv, mažu na chleba .Teď už ale žádnou nemám :-( Ale snad si letos zase nějakou dovezu. Recept tisknu, díky.

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Můžeš sehnat jak čisté, tak i s olejem. Já znám tapenádu ještě s dalšími věcmi (ančovičky ap.), ty olivy, co kupuju já, mají na láhvi většinou napsáno „oliva macinata“, což je snad drcená.

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Začínám chápat, Sigrid, autenticita a nostalgie, viď? Věřím, že to pak má úplně jinou příchuť :-) Sigrid, když mluvíš o mixovaných olivách, myslíš tím něco jako tapenádu? Jsou mixované s olejem nebo jen čisté? Díky za odpověď a hezký den!

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II. - alis

Když my máme rádi právě ten tmavý, alis. Připomíná mi to Sicílii, kde jsem se tím půl roku cpala ke každému jídlu. Kvůli tomu si i vozím už mixované olivy z Itálie ve velkém. Ta voda z oliv je dobrý nápad, ale když koupíš sklenici kašovitých, žádná tam není.

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Olivový chléb II.

Sigrid, dělávám olivový chléb také, možná s jiným těstem, ale to není podstatné. Jen přidám malý postřeh: když olivy nerozmixuješ na kaši, ale nadrobno nakrájíš, není těsto pak takové tmavé, naopak olivy tvoří krásnou mozaiku. A když část vody nahradíš lákem z oliv, je chléb ještě olivověji voňavější :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz