Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Olda02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapra filetujeme, filety nakrájíme na čtverečky 3x3 cm, osolíme, pocitronujeme, necháme odležet. V hrnci rozpálíme olej, opečeme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, posypeme dvěma lžícemi mouky a červenou paprikou, promícháme. Tuto paprikovou jíšku podlejeme vodou (můžeme použít rybí vývar), řádně provaříme, vlejeme smetanu, minutu promícháme, dochutíme, odstavíme. Kapří kostky obalíme ve směsi červené papriky a mouky, opečeme na pánvi skoro do křupava. Na talíř nalejeme omáčku, položíme kolečka prohřátého knedlíku a na omáčku vložíme několik kousků kapra. Dobrou chuť. Pozn.: vyzkoušejte i jiné ryby - treska, nebo směs ryb.
Recept je z kategorií: Ryby
houskový knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Oldův kapr na paprice
205 příspěvků 9.2.09 05:23
Oldo, zkusím to s treskou, kapra si raději vychutnám pečeného nebo smaženého i s kostičkami. Věřím, že omáčka s rybím masem a knedlíkem bude dobrá. Ostatně na tvoje karamelové zelí nedám dopustit a už jiné nedělám!