Recept Oldovo karamelové zelí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpálíme hrnec na plotýnce, nasypeme cukr krystal, zkarmelizujeme do medové barvy, přidáme olej a na jemno nakrájenou cibuli, za stálého míchání smažíme cca 5 minut. Otevřeme sklenici se zelím, zelí promyjeme vložímě na karamelovou cibulku, podlejeme, přidáme masox, dusíme cca 15 minut, jemně zaprášíme moukou, podusíme.
Podáváme k pečené kachně, kuřeti na černém pivě, pečenému kolenu.
Vařím dva dny dopředu, nejlepší je zaleželé a prořívané.
Poměry surovin lze měnit podle chuti.
Jednoduché, ale skvělé.

Recept je z kategorií: Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.12.07 vloženo
  • 8734x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • kysané zelí sterilované 0,7 l
  • 2 cibule
  • 2 PL cukru krystal
  • olej 0,5 dcl
  • masox 1 kostka
  • 2 PL hladké mouky
  • voda na podlití
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oldovo karamelové zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí- marci2,

souhlasím s Tebou! Dnes jsem ho dělala k pečenému uzenému a chlupatým knedlíkům. Zelí to bezvadně ozvláštnilo chuťově- výborné. T.

 
marci2
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Vyzkoušeno - perfektní. Přidávám mezi oblíbené.

 
parles
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Vyzkoušel jsem to z kysaného zelí ze sáčku a bylo to opět výborné! Postup úplně stejný, jen to potřebuje asi o 20 minut déle dusit, aby zelí změklo.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí v Pomalém hrnci

asi jsem stvořila nový recept, to posuďte sami…
Na karamel jsem místo oleje dala Gazdovskou slaninku na kostičky pokrájenou a cibuli. Po zhnědnutí jsem obsah pánvičky přesunula na čerstvé bílé zelí pokrájené na nudličky, osolila, tochu opepřila, zakápla moc dobrým Veltlínem a nechala „pomalit“. Jak jsem tak chodila kontrolovat, tu jsem přilila Veltlínu (jednou sobě, jednou zelíčku), tu jsem zakápla Balsamikovým octem. Před spaním jsem hrnec vypla a naprogramovala zapnutí na ráno. Po dvou hodinách jsem dochutila solí a vinným octem a nechala dojít. K obědu jsem měla toto zelí a přílohu br.knedlík a kousek pečené krkovice…

 
Podskalacka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Přidávám se ke chvále - červené nebo bílé, obojí zelí mi takto připravené chutná. Díky, Oldo, kuchti dál a poděl se o inspiraci.

 
maladama
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

myslíte že by šlo i ze sladkého?

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Moc dobré zelí… Já nevím, co ještě dodat. Chi chi

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí, Bono

Bono, mám ho v plánu na středu. A kačenku taky. Taky pečenou 4 hodinky.
Přeju Vám krásné Vánoce a také podařený zítřejší oběd.
 Sylvie

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí-Oldo,

zelíčko je fantastické, moc děkuji. Dělávám také dobré zelí (z kysaného, zahuštěné cibulovou jíškou, doslazené), ale tohle je o stupeň jinde!
Bude zítra (držím se Tvé rady, že je lepší rozleželé) ke kachně a bramborovým knedlíkům.
Už se těším na chválu, která přijde na sto procent, takže Ti ji dopředu přeposílám…:-) Bona

 
srimpik
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí - Olda

Tak tohle zeli, pecene masicko, bramborovy knedlicek - je fajn, ze se vanocni kalorie nepocitaji…
Oldo diky a pohodove vanoce!

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Také děkui Oldovi. Bude brzy kačenka a tohle se mi zrovna hodí.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

To je hezký… Příště bude zelí přesně takhle, díky.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Oldo, takovýmto způsobem, jen bez toho masoxu vařila zelí moje teta. Moc nám chutnalo k pečenému vepřovému, bez knedlíků, ale s bramborem. Díky za připomenutí. Vyzkouším i s masoxem, to bude pěkně tmavý zelí?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz