Recept Oldovo karamelové zelí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpálíme hrnec na plotýnce, nasypeme cukr krystal, zkarmelizujeme do medové barvy, přidáme olej a na jemno nakrájenou cibuli, za stálého míchání smažíme cca 5 minut. Otevřeme sklenici se zelím, zelí promyjeme vložímě na karamelovou cibulku, podlejeme, přidáme masox, dusíme cca 15 minut, jemně zaprášíme moukou, podusíme.
Podáváme k pečené kachně, kuřeti na černém pivě, pečenému kolenu.
Vařím dva dny dopředu, nejlepší je zaleželé a prořívané.
Poměry surovin lze měnit podle chuti.
Jednoduché, ale skvělé.

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 16.12.07 vloženo
  • 8883x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • kysané zelí sterilované 0,7 l
  • 2 cibule
  • 2 PL cukru krystal
  • olej 0,5 dcl
  • masox 1 kostka
  • 2 PL hladké mouky
  • voda na podlití
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oldovo karamelové zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí- marci2,

souhlasím s Tebou! Dnes jsem ho dělala k pečenému uzenému a chlupatým knedlíkům. Zelí to bezvadně ozvláštnilo chuťově- výborné. T.

 
marci2
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Vyzkoušeno - perfektní. Přidávám mezi oblíbené.

 
parles
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Vyzkoušel jsem to z kysaného zelí ze sáčku a bylo to opět výborné! Postup úplně stejný, jen to potřebuje asi o 20 minut déle dusit, aby zelí změklo.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí v Pomalém hrnci

asi jsem stvořila nový recept, to posuďte sami…
Na karamel jsem místo oleje dala Gazdovskou slaninku na kostičky pokrájenou a cibuli. Po zhnědnutí jsem obsah pánvičky přesunula na čerstvé bílé zelí pokrájené na nudličky, osolila, tochu opepřila, zakápla moc dobrým Veltlínem a nechala „pomalit“. Jak jsem tak chodila kontrolovat, tu jsem přilila Veltlínu (jednou sobě, jednou zelíčku), tu jsem zakápla Balsamikovým octem. Před spaním jsem hrnec vypla a naprogramovala zapnutí na ráno. Po dvou hodinách jsem dochutila solí a vinným octem a nechala dojít. K obědu jsem měla toto zelí a přílohu br.knedlík a kousek pečené krkovice…

 
Podskalacka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Přidávám se ke chvále - červené nebo bílé, obojí zelí mi takto připravené chutná. Díky, Oldo, kuchti dál a poděl se o inspiraci.

 
maladama
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

myslíte že by šlo i ze sladkého?

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Moc dobré zelí… Já nevím, co ještě dodat. Chi chi

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí, Bono

Bono, mám ho v plánu na středu. A kačenku taky. Taky pečenou 4 hodinky.
Přeju Vám krásné Vánoce a také podařený zítřejší oběd.
 Sylvie

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí-Oldo,

zelíčko je fantastické, moc děkuji. Dělávám také dobré zelí (z kysaného, zahuštěné cibulovou jíškou, doslazené), ale tohle je o stupeň jinde!
Bude zítra (držím se Tvé rady, že je lepší rozleželé) ke kachně a bramborovým knedlíkům.
Už se těším na chválu, která přijde na sto procent, takže Ti ji dopředu přeposílám…:-) Bona

 
srimpik
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí - Olda

Tak tohle zeli, pecene masicko, bramborovy knedlicek - je fajn, ze se vanocni kalorie nepocitaji…
Oldo diky a pohodove vanoce!

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Také děkui Oldovi. Bude brzy kačenka a tohle se mi zrovna hodí.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

To je hezký… Příště bude zelí přesně takhle, díky.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Oldovo karamelové zelí

Oldo, takovýmto způsobem, jen bez toho masoxu vařila zelí moje teta. Moc nám chutnalo k pečenému vepřovému, bez knedlíků, ale s bramborem. Díky za připomenutí. Vyzkouším i s masoxem, to bude pěkně tmavý zelí?

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz