Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Hyenek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Olašský roastbeef
1 příspěvek 29.12.13 14:12
Nechápu. Nic méně mi to nepřekvapuje. Čekala jsem něco omračujícího a ono zas nic…:-D
74 příspěvků 19.12.09 20:57
ano, to je pravda, jenom se musí naředit vodou, aby se tím dalo to maso potírat. A také tomu trochu chybí vymacerované koření, aspoˇnějakýten pepř a libeček, ale to se dá dohnat i vitanou. Kulér se také nechá nahradit vepřovou krví, ale na to jsem si netroufal to sem psát
Kulér se dá udělat jednoduše i doma: je to stadium mezi karamelem a spáleným cukrem, blíže spíše k tomu spálenému cukru
)
74 příspěvků 19.12.09 19:50
Kulér se nechá sehnat v nejbližším masokombinátu (potírá se jím anglická slanina nebo rómská pečeně), nebo na internetu, například na www.kuler.cz. Případně se může použít hustá sójová omáčka.
Manana - to je pravda, záleží na velikosti a kvalitě masa, na době naložení, na výkonu trouby, proto jsem neuvedl dobu pečení. Musí se to zkusit. I to prvotní opečení je v pořádku. Já používám zubové pečení, nejprv na hodně, pak stáhnout a nakonec zase na hodně.
kde se dá sehnat kulér? Kamarád sice pracuje v pivovaru, ale je dost z ruky. Mohla by být místo kuléru třtinová melasa?
U roastbeefu je velice důležitý čas a teplota, které u receptu bohužel uvedeny nejsou, proto si dovolím doplnit. Pekl bych to 35 až 40 minut při 180°C. A předem bych maso po obou stranách prudce opekl na pánvi.
37 příspěvků 19.12.09 17:54
Opravdu doporučuji roštěnou . Málo kdo totiž ví co je falešná svíčková a hlavně jak vypadá / nepleťte si z válečkem s kýty / tomu 90% lidí říká právě falešná svíčková.