Recept Olašský roastbeef

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Ať je klid.

Postup

-

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 18.12.09 vloženo
  • 5240x zobrazeno

Ingredience

  • -

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Olašský roastbeef

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Madlenka.Springs
1 příspěvek 29.12.13 14:12

Nechápu. Nic méně mi to nepřekvapuje. Čekala jsem něco omračujícího a ono zas nic…:-D

 
Hyenek
74 příspěvků 19.12.09 20:57
Re: Olašský roastbeef (casino)

ano, to je pravda, jenom se musí naředit vodou, aby se tím dalo to maso potírat. A také tomu trochu chybí vymacerované koření, aspoˇnějakýten pepř a libeček, ale to se dá dohnat i vitanou. Kulér se také nechá nahradit vepřovou krví, ale na to jsem si netroufal to sem psát

 
casino
4480 příspěvků 19.12.09 20:32
Re: Olašský roastbeef

Kulér se dá udělat jednoduše i doma: je to stadium mezi karamelem a spáleným cukrem, blíže spíše k tomu spálenému cukru :o)

 
Hyenek
74 příspěvků 19.12.09 19:50
Re: Olašský roastbeef

Kulér se nechá sehnat v nejbližším masokombinátu (potírá se jím anglická slanina nebo rómská pečeně), nebo na internetu, například na www.kuler.cz. Případně se může použít hustá sójová omáčka.
Manana - to je pravda, záleží na velikosti a kvalitě masa, na době naložení, na výkonu trouby, proto jsem neuvedl dobu pečení. Musí se to zkusit. I to prvotní opečení je v pořádku. Já používám zubové pečení, nejprv na hodně, pak stáhnout a nakonec zase na hodně.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.12.09 18:44
Re: Olašský roastbeef

kde se dá sehnat kulér? Kamarád sice pracuje v pivovaru, ale je dost z ruky. Mohla by být místo kuléru třtinová melasa?

 
Manana
1515 příspěvků 19.12.09 18:40
Re: Olašský roastbeef

U roastbeefu je velice důležitý čas a teplota, které u receptu bohužel uvedeny nejsou, proto si dovolím doplnit. Pekl bych to 35 až 40 minut při 180°C. A předem bych maso po obou stranách prudce opekl na pánvi.

 
jan.alois
37 příspěvků 19.12.09 17:54
Re: Olašský roastbeef

Opravdu doporučuji roštěnou . Málo kdo totiž ví co je falešná svíčková a hlavně jak vypadá / nepleťte si z válečkem s kýty / tomu 90% lidí říká právě falešná svíčková.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz