Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tea63 Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Okurku oloupejte a nakrájejte na trojitá kolečka: dva řezy nedokrojte, třetím řezem dílek oddělte. Řezy veďte těsně vedle sebe, aby dílek, trojité kolečko, nebyl příliš silný. Nakrájenou okurku dejte do mísy, dost osolte, opatrně promíchejte a nechte chvíli odležet, aby pustila vodu. Pak vodu slejte a přímo do mísy na okurku přidejte cukr, kmín, ocet a olej. Opět lehce promíchejte a nechte v chladu odležet. Při podávání kolečka šindelovitě rozložte na plochý talíř. Neobávejte se, že oschnou a nebudou šťavnatá. Až je ochutnáte, poznáte pravý důvod dvou zářezů. Sladkokyselý nálev s olejem neulpěl jen na povrchu, ale prosákl dílek i uvnitř. A proč jsou okurky čínské? Před 20ti lety jsem recept objevila v čínské kuchařce - Domácí čínská kuchyně a od té doby u nás zdomácněl.
Recept je z kategorií: Zeleninové saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.10.16 14:21
Chvilku mi trvalo, než se mi dařily plátečky jemné (na fotce
„v řezu“ ještě první pokusy, kdy mi to moc nešlo
Ale vážně musím souhlasit s komentáři, že se ta piplačka vyplatí,
neboť okurky pak zmizely tak rychle, že jsem byla ráda, že na mě také pár
„tříkoleček“ zbylo…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Okurkový salát z čínské kuchyně
137 příspěvků 25.1.09 03:43
tak tu kucharku sice neznam, ale vzpomela jsem si na jeden kurs cinske kuchyne.
mohu zverejnit. kdyby nich jineho byl to
nefalsovany originalni recept.
vsichni jsme sedeli jak tvrdy y nad talirem sladke fazolove polevky (ustupek pro evropany byla ta vanilkova zmrzlina na polivce). narozdil od ostatnich receptu jsem to nikdy neopakovala, prestoze to lepe chutnalo jak vypadalo. v pripade zajmu
Tulinko, i já jsem se s kamarádkou svého času (na MD) pustila do výroby zakázaného moučníku z hrachového pyré. Výsledek byl sice dobrý, ale musím s Tebou souhlasit - již NIKDY. Je spousta stejně dobrých či lepších zákusků a dortíků.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
taky schovávám dlouhá léta tuto knížečku a asi tak před dvaceti lety jsem taky neodolala a pustila se do výroby hrachového dezertu. Pamatuju si dlouhé stání a míchání u plotny, docela dost surovin se smrsklo na cosi malého, sice dobré chuti, ale jediné, co si těch xlet pamatuju, je to, že jsem se zapřísahala, že už NIKDY…:o)
Srimpik, já ji měla taky, tedy tu kuchařku, ale nějak se mi zaběhla. Ten dezert z hrachu, resp. z hrachové pěny jsem jednou s kamárádkou opravdu udělala - pamatuji se, že výsledek byl sice skvost, ale bylo to dvoudenní dílo. Mimochodem, byl tam i návod na uzení na pilinách a to děláme do dneška.
Milane, díky za Tvé brouzdání - to je salát, nad kterým přemýšlím už dlouho, dělávala jsem ho, pak jsem na něj nějak pozapomněla a nemohla si vzpomenout, jak se vlastně dělá. Je výborný, troška (raději světlé) sojovky mu vůbec neuškodí.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Není nad to brouzdat náhodně „Labužníkem“; člověk objeví moc příjemné věci. Za toto děkuji! Já to znám od mých vietnamských kamarádek a kamarádů, ti ještě přidávají (podle oblasti) buď trochu sojovky nebo trochu magi.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
To je ono, taková malá, listy svázané kroužkovou spirálou. Ale jsou 3 díly a císařská pochoutka je v jiném než ten salát.:-)
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Mila Teo, nebyla ta cinska kucharka takova mala knizecka?? Mam ji zcela urcite v Cechach, byl tam recept i na desert cinskych cisaru - z hrachu?
Salat vyzkousim, diky.
Hezky den.
tenhle salát mám moc ráda, krájení plátků je sice trochu pracné, ale výsledek stojí za to