Recept Okouní pánev

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ideální pro dva, romantika, lahev vína, tichá hudba, svíčky.... A ne jak my - s výskajícíma neteřema, které mi sežraly rybu :-) Brambůrky umyjeme a dáme vařit v osolené vodě do téměř hotova. Filátka pokapeme citronem, velmi jemně vmasírujeme olej s najemno nakrájenýma bylinkama a necháme chvilku ležet. Mezitím umícháme tvaroh s nakrájenýma bylinkama a jemně posekanou šalotkou, přisolíme, přidáme kari (podle chuti - každé kari je jiné, já mám jedno s vyšším obsahem koriandru a s dost chilli), naškrábeme trochu kůry z citronu a podle potřeby rozředíme mlékem či smetanou. Měla by to bý taková hustší majda. Dáme chladit. Na velké pánvi dáme rozehřát máslo a olivový olej (stačí málo), brambůrky rozpůlíme, česnek rozplácnem a nakrájíme na větší kousky, šalvěj na proužky, půl citronu i s kůrou (omytou) taky na kousky, všechno to dáme na jednu stranu pánve a lehce smažíme. Zároveň dáme na druhou stranu pánve opéct rybu, stačí málo - lze přikrýt alobalem pro rychlejší prohřátí. Brambůrkama občas zahýbáme. A je hotovo, ryba by měla zůstat velmi šťavnatá (hned jak přestane být růžová uvnitř), lehce to celé osolíme a opepříme a podáváme rovnou z pánve s tvarohovou kari majdou. K tomu vychlazené bílé víno.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 29.06.06 vloženo
  • 4569x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • filet z okouna (větší a vyšší) - nebo jiná bílá ryba dle chuti
  • nové malé branory
  • čerstvé bylinky (šalvěj, oregano, majorána...)
  • citron
  • česnek 2 stroužky
  • máslo
  • olivový olej
  • tvaroh
  • šalotka
  • kari
  • pepř&sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okouní pánev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz