Recept Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, osolíme a opepříme. Brambory nastrouháme na plátky. Žloutek vmícháme do mouky se solí, pepřem a tymiánem a vmícháme do brambor. 2. Rybí úlety obložíme polovinou brambor a na oleji opečeme dozlatova. Rybu obložíme zbylými bramborami, obrátíme a rovněž opečeme. 3. Šalotku nadrobno pokrájíme. Limety vymačkáme. Šalotku zesklovatíme, vaříme na másle, přelijeme limetovou šťávou a opepříme. Porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou, jadérky granátových jablek, plátky limety a listovým špenátem.
Recept je z kategorií: Ryby
- 11.02.04 vloženo
- 7898x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 690 kcal, 2880 kJ, 32 g bílkovin, 48 g tuků, 33 g sacharidů
- 4 filety z okouna (po 160 g)
- sůl
- pepř
- 4 moučnaté brambory
- 1 žloutek
- 2 lžičky mouky
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 8 lžic oleje
- 2 šalotky
- 2 limety
- 125 g másla
- 2 lžíce jadérek granátového jablka
- listový špenát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou
už to píšu
, možná na sobotu 
Okoun nebyl, byl panganus, recept je krásně nedělní, rychlý, velice chutný
Dandi, ještě jsem našla kuře na granátovém jablku - rozporcovat kuře, obalit v mouce a dobře opéci po všech stranách na másle (klidně na té Tvojí stařičké pánvi … ;o))))))) ) - mezitím necháme zezlátnout jednu velkou cibuli na rozpáleném oleji, přidáme hrst nastrouhaných vlašských ořechů a osmahneme. Přilijeme šálek horké vody, šťávu ze dvou pomerančů a propasírovanou šťávu ze 4 granátových jablíček. Ochutíme solí, mletou skořicí, troškou kurkumy, cukrem a krátce povaříme. Do omáčky vložíme opečené porce kuřete a pod pokličkou dusíme doměkka (podléváme vodou nebo vývarem, pokud je potřeba). Jako přílohu volíme opečené brambory.
tcccccccccc … ty si je teda ale rozmazluješ … ;o)))
Tohle, to vypadá, že bude zítra k večeři, dík za mohutný výběr
a Valentina mají kluci 365 x v roce 