Recept Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

Postup

1. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, osolíme a opepříme. Brambory nastrouháme na plátky. Žloutek vmícháme do mouky se solí, pepřem a tymiánem a vmícháme do brambor. 2. Rybí úlety obložíme polovinou bram­bor a na oleji opečeme dozlatova. Rybu obložíme zbylými bramborami, obrátíme a rovněž opečeme. 3. Šalotku nadrobno pokrájíme. Limety vymačkáme. Šalotku zesklovatíme, vaříme na másle, přelijeme limetovou šťávou a opepříme. Porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou, jadérky gra­nátových jablek, plátky limety a listovým špenátem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 7898x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 690 kcal, 2880 kJ, 32 g bílkovin, 48 g tuků, 33 g sacharidů
  • 4 filety z okouna (po 160 g)
  • sůl
  • pepř
  • 4 moučnaté brambory
  • 1 žloutek
  • 2 lžičky mouky
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 8 lžic oleje
  • 2 šalotky
  • 2 limety
  • 125 g másla
  • 2 lžíce jadérek granátového jablka
  • listový špenát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou Vladko :-)

už to píšu :-), možná na sobotu :-)

Okoun nebyl, byl panganus, recept je krásně nedělní, rychlý, velice chutný :-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

Dandi, ještě jsem našla kuře na granátovém jablku - rozporcovat kuře, obalit v mouce a dobře opéci po všech stranách na másle (klidně na té Tvojí stařičké pánvi … ;o))))))) ) - mezitím necháme zezlátnout jednu velkou cibuli na rozpáleném oleji, přidáme hrst nastrouhaných vlašských ořechů a osmahneme. Přilijeme šálek horké vody, šťávu ze dvou pomerančů a propasírovanou šťávu ze 4 granátových jablíček. Ochutíme solí, mletou skořicí, troškou kurkumy, cukrem a krátce povaříme. Do omáčky vložíme opečené porce kuřete a pod pokličkou dusíme doměkka (podléváme vodou nebo vývarem, pokud je potřeba). Jako přílohu volíme opečené brambory.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

tcccccccccc … ty si je teda ale rozmazluješ … ;o)))

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou Vladko :-)

Tohle, to vypadá, že bude zítra k večeři, dík za mohutný výběr :-) a Valentina mají kluci 365 x v roce :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz