Recept Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

Postup

1. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, osolíme a opepříme. Brambory nastrouháme na plátky. Žloutek vmícháme do mouky se solí, pepřem a tymiánem a vmícháme do brambor. 2. Rybí úlety obložíme polovinou bram­bor a na oleji opečeme dozlatova. Rybu obložíme zbylými bramborami, obrátíme a rovněž opečeme. 3. Šalotku nadrobno pokrájíme. Limety vymačkáme. Šalotku zesklovatíme, vaříme na másle, přelijeme limetovou šťávou a opepříme. Porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou, jadérky gra­nátových jablek, plátky limety a listovým špenátem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 7476x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 690 kcal, 2880 kJ, 32 g bílkovin, 48 g tuků, 33 g sacharidů
  • 4 filety z okouna (po 160 g)
  • sůl
  • pepř
  • 4 moučnaté brambory
  • 1 žloutek
  • 2 lžičky mouky
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 8 lžic oleje
  • 2 šalotky
  • 2 limety
  • 125 g másla
  • 2 lžíce jadérek granátového jablka
  • listový špenát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou Vladko :-)

už to píšu :-), možná na sobotu :-)

Okoun nebyl, byl panganus, recept je krásně nedělní, rychlý, velice chutný :-)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

Dandi, ještě jsem našla kuře na granátovém jablku - rozporcovat kuře, obalit v mouce a dobře opéci po všech stranách na másle (klidně na té Tvojí stařičké pánvi … ;o))))))) ) - mezitím necháme zezlátnout jednu velkou cibuli na rozpáleném oleji, přidáme hrst nastrouhaných vlašských ořechů a osmahneme. Přilijeme šálek horké vody, šťávu ze dvou pomerančů a propasírovanou šťávu ze 4 granátových jablíček. Ochutíme solí, mletou skořicí, troškou kurkumy, cukrem a krátce povaříme. Do omáčky vložíme opečené porce kuřete a pod pokličkou dusíme doměkka (podléváme vodou nebo vývarem, pokud je potřeba). Jako přílohu volíme opečené brambory.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou

tcccccccccc … ty si je teda ale rozmazluješ … ;o)))

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Okoun s bramborovou tymiánovou kůrkou Vladko :-)

Tohle, to vypadá, že bude zítra k večeři, dík za mohutný výběr :-) a Valentina mají kluci 365 x v roce :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz