Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omáčka na potírání kolen: dva kečupy smícháme s větší paličkou česneku a s kořením chilli. Vepřová kolena očistíme, opereme a cele po obvodu nařízneme kůži na kostičky. Vložíme do pekáče, hodně osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Podlejeme vodou, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme první hodinu příprava bude tentokrát trochu déle / v mírně vyhřáté troubě. Potom kolena v pekáči otočíme a opět potřeme kořením. Po té pečeme v mírně vyhřáté troubě opět hodinu. Po hodině pekáč odklopíme a kolena potřeme připravenou omáčkou. Dále již pečeme odkryté v teplejší trobě zese hodinu. Při pečení kolena poléváme výpekem. Při servírování je potřeme omáčkou a zdobíme křenem a podle vlastní fantazie. Doba přípravy je 4 - 5 hodin, nemá se nic uspěchávat, výsledný efekt stojí za to.
Recept je z kategorií: Vepřové pečeně
pivo jako křen
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ohnivé vepřové koleno
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Jojo, je už tady od Vladky: Ohnivé koleno ..s obrázkem (voní to až sem).:-D
75 příspěvků 25.1.09 03:43
To už tady jednou je. Pod názvem „Ohnivé koleno“, recept č 13715.