Recept Ohnivé koleno

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ohnivé koleno

Postup

Vepřová kolena očistíme, opereme a po celém obvodu nařízneme kůži na kostičky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Podlijeme vodou, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme hodinu v mírně vyhřáté troubě. Potom kolena v pekáči otočíme a opět potřeme kořením. Po hodině je odklopíme a potřeme připravenou omáčkou smíchanou z uvedených ingrediencí. Dále pečeme již odkryté opět hodinu. Po hodině tento postup zopakujeme a necháme péct další hodinu. Při pečení kolena poléváme výpekem. Při servírování kolena opět potřeme omáčkou a ozdobíme křenem. *Nic se nemá uspěchat, výsledný efekt za to stojí. Nemáte-li čas na přípravu, přijďte pobejt k nám*, říká Josef Tomčal, šéf hotelu. Recept pochází z "hotelu":http://www.hotel-javor.com/ Javor v Dolní Malé Úpě.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 14.05.04 vloženo
  • 9809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 - 5 hodin

Ingredience

  • 2 zadní vepřová kolena
  • 3 PL soli
  • pepř
  • kmín
  • 3 celé paličky česneku
  • grilovací koření
  • strouhaný křen
  • *Omáčka:*
  • 2 kečupy
  • 1,5 palice česneku
  • chilli koření

Doporučená příloha

  • chléb, chlazená dvanáctka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ohnivé koleno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

… taky jsem četla ;o)

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Mohou se grilovat i nožičky ? Někde jsem slyšel nebo četl že ano.

Fabujan
150 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Vladka, vďaka za dobrý typ na prázdninový výlet. To by mohlo byť fajn. Machnacanka, dík za radu. Tak nejak som si to predstavovala.

Machnacanka
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Pri 150°C uplne kľudne. Ja pečiem bôčik, ktorý predtým dám na 20 minut do vriacej vody, potom ho vrazím do studenej, nakrájam kožu na kocky, prešpikujem cesnakom posolím, pokorením a pokmínujem. Dám prikryté do pekáčku trocha podliate tou vodou v ktorej sa varil a tie 3,5 hodiny ho nechám určite a potom ešte naprudko opečiem kvôli chrumkavej kožke.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Fabujane(ko), koleno jsem nedělala, ale spolu s vali jsme se shodly na teplotě cca 150 °C. Ale klidně si napiš přímo do hotelu Javor, myslím si, že Ti ochotně poradí anebo si udělejte prázdninový výlet a zajeďte si na kolínko přímo ke zdroji … ;o)

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Skoro bych řekla, že by bylo lepší kolena kapánek předvařit a pak je dát péct… zdá se mi, že po 5 hodinách pečení by bylo maso vysušené…

Fabujan
150 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Vladka, čo je podľa teba mierna teplota? Vyzerá to moc lákavo, vyskúšam to, len ma brzdí tá teplota, aby som niečo nepokazila.

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ohnivé koleno - přidán obrázek

díky Pendo :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz