Recept Ohnivé koleno

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ohnivé koleno

Postup

Vepřová kolena očistíme, opereme a po celém obvodu nařízneme kůži na kostičky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Podlijeme vodou, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme hodinu v mírně vyhřáté troubě. Potom kolena v pekáči otočíme a opět potřeme kořením. Po hodině je odklopíme a potřeme připravenou omáčkou smíchanou z uvedených ingrediencí. Dále pečeme již odkryté opět hodinu. Po hodině tento postup zopakujeme a necháme péct další hodinu. Při pečení kolena poléváme výpekem. Při servírování kolena opět potřeme omáčkou a ozdobíme křenem. *Nic se nemá uspěchat, výsledný efekt za to stojí. Nemáte-li čas na přípravu, přijďte pobejt k nám*, říká Josef Tomčal, šéf hotelu. Recept pochází z "hotelu":http://www.hotel-javor.com/ Javor v Dolní Malé Úpě.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 14.05.04 vloženo
  • 10530x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 - 5 hodin

Ingredience

  • 2 zadní vepřová kolena
  • 3 PL soli
  • pepř
  • kmín
  • 3 celé paličky česneku
  • grilovací koření
  • strouhaný křen
  • *Omáčka:*
  • 2 kečupy
  • 1,5 palice česneku
  • chilli koření

Doporučená příloha

  • chléb, chlazená dvanáctka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ohnivé koleno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ohnivé koleno

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

… taky jsem četla ;o)

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Mohou se grilovat i nožičky ? Někde jsem slyšel nebo četl že ano.

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Vladka, vďaka za dobrý typ na prázdninový výlet. To by mohlo byť fajn. Machnacanka, dík za radu. Tak nejak som si to predstavovala.

Machnacanka
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Pri 150°C uplne kľudne. Ja pečiem bôčik, ktorý predtým dám na 20 minut do vriacej vody, potom ho vrazím do studenej, nakrájam kožu na kocky, prešpikujem cesnakom posolím, pokorením a pokmínujem. Dám prikryté do pekáčku trocha podliate tou vodou v ktorej sa varil a tie 3,5 hodiny ho nechám určite a potom ešte naprudko opečiem kvôli chrumkavej kožke.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Fabujane(ko), koleno jsem nedělala, ale spolu s vali jsme se shodly na teplotě cca 150 °C. Ale klidně si napiš přímo do hotelu Javor, myslím si, že Ti ochotně poradí anebo si udělejte prázdninový výlet a zajeďte si na kolínko přímo ke zdroji … ;o)

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Skoro bych řekla, že by bylo lepší kolena kapánek předvařit a pak je dát péct… zdá se mi, že po 5 hodinách pečení by bylo maso vysušené…

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ohnivé koleno

Vladka, čo je podľa teba mierna teplota? Vyzerá to moc lákavo, vyskúšam to, len ma brzdí tá teplota, aby som niečo nepokazila.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ohnivé koleno - přidán obrázek

díky Pendo :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz