Recept Ohnivé koleno
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vepřová kolena očistíme, opereme a po celém obvodu nařízneme kůži na kostičky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Podlijeme vodou, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme hodinu v mírně vyhřáté troubě. Potom kolena v pekáči otočíme a opět potřeme kořením. Po hodině je odklopíme a potřeme připravenou omáčkou smíchanou z uvedených ingrediencí. Dále pečeme již odkryté opět hodinu. Po hodině tento postup zopakujeme a necháme péct další hodinu. Při pečení kolena poléváme výpekem. Při servírování kolena opět potřeme omáčkou a ozdobíme křenem. *Nic se nemá uspěchat, výsledný efekt za to stojí. Nemáte-li čas na přípravu, přijďte pobejt k nám*, říká Josef Tomčal, šéf hotelu. Recept pochází z "hotelu":http://www.hotel-javor.com/ Javor v Dolní Malé Úpě.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 14.05.04 vloženo
- 11719x zobrazeno
Čas přípravy
- 4 - 5 hodin
Ingredience
- 2 zadní vepřová kolena
- 3 PL soli
- pepř
- kmín
- 3 celé paličky česneku
- grilovací koření
- strouhaný křen
- *Omáčka:*
- 2 kečupy
- 1,5 palice česneku
- chilli koření
Doporučená příloha
chléb, chlazená dvanáctka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ohnivé koleno
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ohnivé koleno
… taky jsem četla ;o)
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Mohou se grilovat i nožičky ? Někde jsem slyšel nebo četl že ano.
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Vladka, vďaka za dobrý typ na prázdninový výlet. To by mohlo byť fajn. Machnacanka, dík za radu. Tak nejak som si to predstavovala.
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Pri 150°C uplne kľudne. Ja pečiem bôčik, ktorý predtým dám na 20 minut do vriacej vody, potom ho vrazím do studenej, nakrájam kožu na kocky, prešpikujem cesnakom posolím, pokorením a pokmínujem. Dám prikryté do pekáčku trocha podliate tou vodou v ktorej sa varil a tie 3,5 hodiny ho nechám určite a potom ešte naprudko opečiem kvôli chrumkavej kožke.
Fabujane(ko), koleno jsem nedělala, ale spolu s vali jsme se shodly na teplotě cca 150 °C. Ale klidně si napiš přímo do hotelu Javor, myslím si, že Ti ochotně poradí anebo si udělejte prázdninový výlet a zajeďte si na kolínko přímo ke zdroji … ;o)
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Skoro bych řekla, že by bylo lepší kolena kapánek předvařit a pak je dát péct… zdá se mi, že po 5 hodinách pečení by bylo maso vysušené…
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Vladka, čo je podľa teba mierna teplota? Vyzerá to moc lákavo, vyskúšam to, len ma brzdí tá teplota, aby som niečo nepokazila.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
díky Pendo