Recept Ogrilovaný uhoř s tatarskou omáčkou

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Stočit uhoře dokolečka a svázat kuchyňským motouzkem. Rozehřát vodu, sůl a pepř, kytičku bylinek a ocet. Přidat uhoře a pomalu vařit po 15 min. Vyjmout uhoře a nechat okapat. Obalit v mouce. Našlehat vejce s olejem a osolit a opepřit. Ponořit uhoře do vaječné směsi a potom do strouhanky. Nechat zhnědnout pod grilem v troubě. Podávat s tatarskou omáčkou (majonéza, na jemno posekaná petrželka, posekané okurky, kapary, a posekané na tvrdo uvařené vejce, s trochou hořtice), ozdobené zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.06.02 vloženo
  • 6197x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 uhoř asi 1.2kg, bez kůže a vykuchaný
  • voda
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 kytička bylinek (bobkový list, tymián, zelená petrželka vše svázané kuchyňským motouzkem)
  • 1 lžíce octa z červeného vína
  • 2 lžíce mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • strouhanka
  • zelená petrželka na ozdobu
  • 4 lžíce tatarské omáčky

Doporučená příloha

  • Bagetka nebo jiné křupavé pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ogrilovaný uhoř s tatarskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz