Recept Odpalované věnečky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Odpalované věnečky

Postup

Vodu s tukem dáme vařit, osolíme a vmícháme mouku s PRDOPEČ. Stáheme s plotny a mícháme až se těsto nelepí na nádobu a je vystydlé. Potom vmícháme vejce jedno po druhém - vždy mícháme tak dlouho, až je těsto hladké. Těstem naplníme sáček s trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme věnečky. Pečeme při teplotě 170-180 stupních.

Recept je z kategorií: Cukroví stříkané

Nahlásit recept

  • 25.08.06 vloženo
  • 25258x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • 1/4 l vody
  • 1/8 hery, nebo másla
  • sůl
  • 12 dkg hladké mouky
  • 1 lžička PRDOPEČ
  • 4 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 29.09.10 12:35

Diskuse k receptu Odpalované věnečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 08.04.13 21:16

..kvoli trube.. 8) :mrgreen: :P

casino
4488 příspěvků 08.04.13 19:51
Správně upečené korpusy z odpalovaného...

… jsou (za horka) na dotek pevné a prořezávají se až po vychladnutí. Střídka má být vláčná, ale ne mazlavá! Lepší je spíše „usušit“ (časem a s náplní změkne), než nedopéci… :)
A dávat do těsta PRDOPEČ, jak uvedeno v receptu? PROČ??? :twisted:

gaburiatko
740 příspěvků 07.04.13 20:09
jolanka

Dakujem pekne :)

jolana
5066 příspěvků 06.04.13 01:11

Gaburiatko, u nas sa nerozkrajuje a najlepsie venceky su podla mna z muky polohrubej…v podstate dosusujem ako Danda..necham ich v rure vychladnut..mrkni tuna do komentov od Dandy, ta tam pekne opisuje ako na to..viem ze este dakde davno suprovo opisala ako odpaluje ceto ale nemozem najst…

http://www.labuznik.cz/…e-venecky-1/

gaburiatko
740 příspěvků 05.04.13 17:18
anickav

A ked ich rozkrajujes vlazne, su vo vnutri uplne suche? Alebo je tam aj trochu vlhkeho cesta?
Dakujem.

anickav
2904 příspěvků 03.04.13 15:59
Gabu

Ja to vlastne robím od oka - asi 10 minút 200 stupňov (vyskočia a chytia farbu), stlmím a dlhšie suším, nejakých 15 min. - 180 stupňov…rúru neotvárať! Rozkrojím vlažné.
Každá rúra má svoje muchy, ja mám dve (elektrické rúry, múch mám viac) a nepečú vôbec rovnako. Nie som veľký cukrár, určite niekto fundovanejší by ti viac poradil, že sami darí, môže byť šťastie v tomto smere… :mavam:

gaburiatko
740 příspěvků 03.04.13 15:22
rada

Kedze som tu nasla aj diskusiu pod receptom, tak sa spytam na pecenie. Robila som veterniky podla ineho receptu a piekla som aj podla neho na 220 stupnoch 25 minut. Boli krasne, nabehnute, ale hned po upeceni som ich rozkorila, lebo som to citala snad vsade, ze treba z nich po upeceni hned vypustuit paru. No a hned ako isli z rury, tak som ich rozrezala a boli vo vnutri vlhke, akoby nedopecene. Tak dalsi plech som podla ineho recdeptu pieklana 220 stupnoch 10 minut a potom dopekala na 180. Opat vlhke, dokonca aj viac. Takze som skusila zasa podla ineho receptu 220 stupnov na 7 minut a dopekala som na 165 stupnoch, takto boli vo vnutri najvlhkejsie. Inak pri vsetkych troch sposobch boli znovka krasne nabehnute :)
Ale uz som citala par receptov, kde sa vobec po upeceni nerozkrajuju. Ako to robievate vy. Anickav, ako pises, nemavas s odpalovanym problem, vies poradit? Dakujem.

Příspěvek upraven 03.04.13 v 15:22

anickav
2904 příspěvků 27.06.10 21:53
Re: Odpalované věnečky

Ja robím bez prášku do pečiva a je to divné, že sa mi od začiatku vždy daria. S odpaľovaným cestom som nikdy nebojovala.

jolana
5066 příspěvků 27.06.10 05:14
Re: Odpalované věnečky

Casino, ani ja. Ale skusila som a su naozaj naj co som doteraz upiekla. A ze ich urputne z casu na cas ( bo som tvrdohlava a zatata tak skusam) peciem, je naozaj fakt. Nie su mlandrave, drzia a su krasne „chrumkavo krehke“ a zvnutra je cesto leskle , porovite..jednoducho, je to ono. A ja som zvyknuta na domace, take echtovne..a tieto take su..:)..mozno je to tym praskom do peciva..ale radost z nich ze sa zadarilo mam preveliku ;) Dakujem :)

casino
4488 příspěvků 27.06.10 04:58
Re: Odpalované věnečky

Ta fotka je nádherná!!! Takto se mi věnečky podaří jen občas :-(
Ale to jsem dosud nepotkal; odpalované těsto s PRDOPEČ???

jolana
5066 příspěvků 27.06.10 04:03
Re: Odpalované věnečky

Mrak, dovolila som si pridat foto, ak sa nepaci kludne vynaz.. ;))
Su najlesie co som doteraz upiekla , bajecne… ale ako podotkla Helena, cesto som „sparila“ viac.

Vdaka za recept :)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Odpalované věnečky - Mrak,

možná by stálo za zmínku, že se po upečení musí do věnečků píchnout, nebo se rozžíznou aby z nich vyšla pára. Jinak se srazí.

HelenaL
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Odpalované věnečky

Tak toto ma naozaj zaujalo. Odpaľované venčeky robievam veľmi často, pretože je to hádam najobľúbenejší zákusok mojich detí, ale doteraz som bola presvedčená, že cesto treba miešať na ohni, a až keď sa spojí do gule a oddeľuje sa od nádoby, čo chvíľočku trvá, tak sa môže zložiť z ohňa. No a pokiaľ de o teplotu, pečim ich na 210 stupňov s ventilátorom, inak by mi poriadne nezdvihli, ale to môže byť dané aj rúrou.

mrak
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Odpalované věnečky

Mám, a hned ho dám k dobru. 0,5 l mléka
25 dkg cukru
2 vanilkové pudinky
vanilkový cukr
trochu rumu

25 dkg másla
2/3 mléka dáme vařit s cukrem a van.cukrem a 1/3 rozmícháme s pudinky. Do vařícího mléka nalijeme mléko s pudinkem a mícháme do zhoustnutí . Hmotu necháme vychladnout za občasného zamíchání, aby se neutvořil škraloup. Potom přidáme utřené máslo a rum.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Odpalované věnečky - Milko,

mám .

Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Odpalované věnečky

Hmm, to už jsem strašně dlouho nedělala. Máš i osvědčený krém na naplnění?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz