Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Joris Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Foto zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…-panna-cotta
Sice už je po sezoně (i když jahody se nechají sehnat po celý rok, dneska
ráno jsem je viděl i v tom nejzapadlejším supermarketu), uveřejňuji tuto
variantu receptu na panna cottu, protože si myslím, že by se nechalo použít
i jiné ovoce.
Rozkrájené jahody jsem naskládal do nakloněné skleničky, zalil želatinou a nechal zatuhnout. Potom jsem doplnil panna cottou.
Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě.
Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.
Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň šest hodin vychladit a ztuhnout.
Recept je z kategorií: Moučníky Nepečené moučníky Ovocné moučníky Poháry
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Jorisi, to je klasická ukázka, že stačí málo a výsledek je úžasný - esteticky je to dokonalé. Já bych asi teď už hyper/super jahody vynechala, ale dovedu si představit třeba želé s mangem a zrníčky granátového jablka ( z této kombinace se mi chladí v lednici jednoduché pohárky - jogurt se ztužovačem a toto vrstvené ovoce).