Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Do umíchaného másla se solí a žloutky zamícháme nastrouhaný tvaroh a přisypeme prosátou mouku, přilejeme podle potřeby mléka a dobře vypracujeme těsto. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na 1 1/2cm silný plást a ten nakrájíme na čtverečky, naplníme je povidlovou nádivkou a upravíme z nich taštičky. Dáme je vařit do vařící osolené vody na 5min. (+ - podle velikosti) Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na mísu, posypeme smaženou strouhankou smíchanou s cukrem, nebo strouhaným tvarohem, mletým mákem, nebo strouhaným perníkem. Dobře pokapeme máslem a podáváme. Povidlová nádivka: Hustá povidla zředíme vlažnou vodou, přidáme cukr, rum, skořici, kůru a dobře umícháme. Nýdivka musí být dosti hustá.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Obyčejné starodávné taštičky s povidlovou náplní
Mám dojem, že tady babi něco špatně opsala… Nebo se zde najde někdo, kdo dělá taštičky z plá(s)tu tlustého 15 mm? Možná knedlíky.
Ke knedlíkům (ovocným) jedna ze života.
Italský synovec přijel s kamarády zapít svobodu do vlasti své matky. Na obědě u jedné z tet dostali knedlíky sypané cukrem. Jeden host se ptá synovce: „Co to je?“
„Gnocchi“
„Nevím proč bych měl jíst sladké gnocchi!!!“ … a nejedl. No, každý jsme nějaký