Recept Obrácené řízky 3
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Po obou stranách osmažíme na oleji a proložíme plátky špeku.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 11879x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 vepřové plátky
- sůl
- strouhanka
- 1 vejce
- olej na smažení
- 4 plátky špeku
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Obrácené řízky 3
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Obrácené řízky 3
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji, děkuji, děkujiiii!!!!!
86 příspěvků 25.1.09 03:43
mrazím hotové jídlo - zvlášť dám do alobalu ty řízky a zvlášť si uložím do krabičky šťávu.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
můžeš mi říct, zda mrazíš de facto polotovar nebo už hotové řízky?????
Díky
1127 příspěvků 13.8.04 14:43
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Já tenhle recept znám jako zatloukané roštěnky. Chce to skutečně pěknou roštěnou a zatloukané se jmenují proto, že když ji obalujete ve strouhance, tak tu strouhanku vklepáváme paličkou na maso. Jemně, samozřejmě, abychom neporušily to vlastní maso. A jinak je ten postup tak jak popsala zuzik, protože hovězí potřebuje přece jen delší postup úpravy, tak se nechá vajíčkový obal zatáhnout, naloží se do tlakáče, proloží slaninou a cibulí (obojí může být v nemalé míře). No a potom jenom dodělat šťávičku a s bramborou kaší a čerstvým zeleninovým salátem nemá tohle jídlo chybu. A navíc se dá připravit dopředu, dokonce ho vesele můžete uložit do mražáku a nic se tomu nestane (jak z vepřového, tak z hovězí - obojí mám odzkoušeno).
286 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem je sem chtěla napsat. Jenže dělám je trochu jinak. Řízky protažené vejcem na pánvi nechám jen zatáhnout, pak je skládám do pekáče a prokládám spoustou cibule nakrájené na kolečka, anglickou slaninou a špekem, nakrájeným na kostičky a vyškvařeným jen tak, aby pustil tuk. Nahoru nakladu zbytek cibule a zaleju tukem ze špeku. Podleju vodou, zakryju a dám péci do trouby, peču pomalu, až je maso měkké a pak se po tom jen zapráší. I když nejlepší jsou tyhle řízky až druhý den.
Když potřebuju udělat dobrý oběd pro víc lidí a nechci stát půl dne u plotny, tak tyto řízky jsou můj tip.