Recept Obrácené řízky 3

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Po obou stranách osmažíme na oleji a proložíme plátky špeku.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 9879x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové plátky
  • sůl
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • 4 plátky špeku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Obrácené řízky 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Obrácené řízky 3

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Obrácené řízky

Děkuji, děkuji, děkujiiii!!!!!

petra1
86 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Obrácené řízky

mrazím hotové jídlo - zvlášť dám do alobalu ty řízky a zvlášť si uložím do krabičky šťávu.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Petro, (anebo i někdo jiný)

můžeš mi říct, zda mrazíš de facto polotovar nebo už hotové řízky?????
Díky

Eleeen
1127 příspěvků 13.8.04 14:43
Petro,
Labužník Petra
24 příspěvků 25.1.09 03:43
A já to znám ještě jinak

Já tenhle recept znám jako zatloukané roštěnky. Chce to skutečně pěknou roštěnou a zatloukané se jmenují proto, že když ji obalujete ve strouhance, tak tu strouhanku vklepáváme paličkou na maso. Jemně, samozřejmě, abychom neporušily to vlastní maso. A jinak je ten postup tak jak popsala zuzik, protože hovězí potřebuje přece jen delší postup úpravy, tak se nechá vajíčkový obal zatáhnout, naloží se do tlakáče, proloží slaninou a cibulí (obojí může být v nemalé míře). No a potom jenom dodělat šťávičku a s bramborou kaší a čerstvým zeleninovým salátem nemá tohle jídlo chybu. A navíc se dá připravit dopředu, dokonce ho vesele můžete uložit do mražáku a nic se tomu nestane (jak z vepřového, tak z hovězí - obojí mám odzkoušeno).

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky

jsem je sem chtěla napsat. Jenže dělám je trochu jinak. Řízky protažené vejcem na pánvi nechám jen zatáhnout, pak je skládám do pekáče a prokládám spoustou cibule nakrájené na kolečka, anglickou slaninou a špekem, nakrájeným na kostičky a vyškvařeným jen tak, aby pustil tuk. Nahoru nakladu zbytek cibule a zaleju tukem ze špeku. Podleju vodou, zakryju a dám péci do trouby, peču pomalu, až je maso měkké a pak se po tom jen zapráší. I když nejlepší jsou tyhle řízky až druhý den.
Když potřebuju udělat dobrý oběd pro víc lidí a nechci stát půl dne u plotny, tak tyto řízky jsou můj tip.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz