Recept Obrácené řízky 3

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Po obou stranách osmažíme na oleji a proložíme plátky špeku.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 9706x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové plátky
  • sůl
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • 4 plátky špeku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Obrácené řízky 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obrácené řízky

Děkuji, děkuji, děkujiiii!!!!!

petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obrácené řízky

mrazím hotové jídlo - zvlášť dám do alobalu ty řízky a zvlášť si uložím do krabičky šťávu.

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Petro, (anebo i někdo jiný)

můžeš mi říct, zda mrazíš de facto polotovar nebo už hotové řízky?????
 Díky

Eleeen
1127 příspěvků 13.08.04 14:43
Petro,
Labužník Petra
24 příspěvků 25.01.09 03:43
A já to znám ještě jinak

Já tenhle recept znám jako zatloukané roštěnky. Chce to skutečně pěknou roštěnou a zatloukané se jmenují proto, že když ji obalujete ve strouhance, tak tu strouhanku vklepáváme paličkou na maso. Jemně, samozřejmě, abychom neporušily to vlastní maso. A jinak je ten postup tak jak popsala zuzik, protože hovězí potřebuje přece jen delší postup úpravy, tak se nechá vajíčkový obal zatáhnout, naloží se do tlakáče, proloží slaninou a cibulí (obojí může být v nemalé míře). No a potom jenom dodělat šťávičku a s bramborou kaší a čerstvým zeleninovým salátem nemá tohle jídlo chybu. A navíc se dá připravit dopředu, dokonce ho vesele můžete uložit do mražáku a nic se tomu nestane (jak z vepřového, tak z hovězí - obojí mám odzkoušeno).

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Taky

jsem je sem chtěla napsat. Jenže dělám je trochu jinak. Řízky protažené vejcem na pánvi nechám jen zatáhnout, pak je skládám do pekáče a prokládám spoustou cibule nakrájené na kolečka, anglickou slaninou a špekem, nakrájeným na kostičky a vyškvařeným jen tak, aby pustil tuk. Nahoru nakladu zbytek cibule a zaleju tukem ze špeku. Podleju vodou, zakryju a dám péci do trouby, peču pomalu, až je maso měkké a pak se po tom jen zapráší. I když nejlepší jsou tyhle řízky až druhý den.
Když potřebuju udělat dobrý oběd pro víc lidí a nechci stát půl dne u plotny, tak tyto řízky jsou můj tip.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz