Recept Obelix gril

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do vepřové kýty, dobře prosolené, prošpikované a promnuté s výše uvedenou směsí koření (či vlastní variantou) uděláme hlubokou kapsu. Do této kapsy vložíme stejně ošetřené prso z krocana, v kterém ovšem předem uděláme opět kapsu a do té vložíme směs krůtích jater a slaniny.
Ze všeho uděláme roztomilý ranec (sešijeme kapsy potravinářskou nití), zatopíme v peci a vyrábíme žhavé uhlíky. Mezitím narazíme opatrně ranec na otočný rožeň, připravíme si mumlání z výše uvedeného koření s olejem a vínem či pivem (nejlépe černým či řezaným). Pokud někdo nevlastní uzavřené rožnící zařízení (pec, gril či podobně a bude chtít oslnit hosty pouze rožněm na otevřeném ohni, zabalí ranec pro první část grilování do alobalu. Nejméně na 3 hodiny.
Na rozdíl od selete moc neokrajujeme. Když je po několika hodinách hotovo (my měli po 4 hodinách), sejmeme z rožně a mačetou krájíme napříč tak, že od každého masa je kus - teprve to se porcuje.
Obvyklou nehodou, která se stává nedisciplinovaným hostům je, že játra vypadnou při ořezávání do ohně. Věřte mi, je to škoda.

Recept je z kategorií: Zábavné recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.07.08 vloženo
  • 6217x zobrazeno

Čas přípravy

  • tÄ›ĹÄ

Ingredience

  • 1 vykostěná vepřová kýta (celá)
  • 1 očištěné krůtí prso (z krocana o živé váze aspoň 18 kg)
  • slanina, krůtí játra
  • kořenící směs:
  • pepř, paprika, chilli sweet sauce, česnek, med, zázvor, sůl, červené víno nebo pivo, olivový olej

Doporučená příloha

  • cokoli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Obelix gril

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
martinsog
103 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril

Mňam! Naša partia žrútov sa už teší!!!

 
myska2
144 příspěvků 18.07.08 04:55
Re: Obelix gril, Manku,

zkus ogrilovat plejtvaka a ogriluji si te ekosilenci k veceri ;))).

 
manek  25.01.09 03:43
Re: Obelix gril - mysko,

myslím, že ten plejtvák a kosatka jsou tuční až dost! Jenom nevím, jak dlouho by se to točilo, asi by i ten King-Kong toho měl plné adidasky! :-D

Jandule, něco se určitě zase najde, neboj!

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril - jandule

Včera jsme grilovali steaky ze žraloka, které jsem předem na 4 hodiny naložila do směsi z olivového oleje, bílého vína a klasického grilovacího koření - a byla to opravdová mňamka!!!!!

 
svato
1415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril - myska2,

máš úplnú pravdu, taká celkom čerstvá ryba je super, nemusí to byť ani pri mori.
Taký práve vytiahnutý kaprík alebo šťučka s patričnou prílohou zabalený a vložený do pahreby (žeravých uhlíkov) tiež nie je márny.

 
myska2
144 příspěvků 17.07.08 19:29
Re: Obelix gril

Jandule, na grilovani jsou dobre tucnejsi ryby - losos, tunak, kapr ap. Kdyz mas velky gril, muzes je grilovat i cele, ale musi se do neceho zabalit, aby se nespalily zvenku, dokud jsou uvnitr jeste syrove. I ty morske jsou dobre nalozene v oleji a cernem pivu.
Ale nejlepsi ryby jsem jedla na plazi, cerstve vylovenene makrely, jen se soli, zabalene v chluhach a hozene na rozpalene kameny v ohnisti. Jedli jsme to jen tak rukama a byl to labuznicky sen.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril

Mánku, jací bychom to potom byli hostitelé? Nechtěl bys Labužníkům poradit nějakou rybí grilovačku?
Třeba do plejtváka obrovského vložíme kosatku, do kosatky žraloka, do žraloka tuňáka ...... a končíme ančovičkou. Najmeme si King Konga na obsluhu rožně, který dáme zhotovit v Poldi Kladno na míru, najmeme Strahovský stadion a oslava může začít, ne?

 
svato
1415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril

Na tento variant nemám dosť ľudí, ale pokúsim sa o miniaturizáciu. Nebude to už tá sranda, ale nemusí to byť ani zlé.

 
manek  25.01.09 03:43
Re: Obelix gril

Hezké!

Malá rada:
Pokud nedisciplinované hosty odháníme velkou vidličkou a hrozíme jim přitom dranžírákem, potom k vypadnutí a zpopelnění jatýrek nemůže dojít! :-D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz