Recept Obelix gril

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do vepřové kýty, dobře prosolené, prošpikované a promnuté s výše uvedenou směsí koření (či vlastní variantou) uděláme hlubokou kapsu. Do této kapsy vložíme stejně ošetřené prso z krocana, v kterém ovšem předem uděláme opět kapsu a do té vložíme směs krůtích jater a slaniny.
Ze všeho uděláme roztomilý ranec (sešijeme kapsy potravinářskou nití), zatopíme v peci a vyrábíme žhavé uhlíky. Mezitím narazíme opatrně ranec na otočný rožeň, připravíme si mumlání z výše uvedeného koření s olejem a vínem či pivem (nejlépe černým či řezaným). Pokud někdo nevlastní uzavřené rožnící zařízení (pec, gril či podobně a bude chtít oslnit hosty pouze rožněm na otevřeném ohni, zabalí ranec pro první část grilování do alobalu. Nejméně na 3 hodiny.
Na rozdíl od selete moc neokrajujeme. Když je po několika hodinách hotovo (my měli po 4 hodinách), sejmeme z rožně a mačetou krájíme napříč tak, že od každého masa je kus - teprve to se porcuje.
Obvyklou nehodou, která se stává nedisciplinovaným hostům je, že játra vypadnou při ořezávání do ohně. Věřte mi, je to škoda.

Recept je z kategorií: Zábavné recepty

Nahlásit recept

  • 16.07.08 vloženo
  • 6362x zobrazeno

Čas přípravy

  • tÄ›ĹÄ

Ingredience

  • 1 vykostěná vepřová kýta (celá)
  • 1 očištěné krůtí prso (z krocana o živé váze aspoň 18 kg)
  • slanina, krůtí játra
  • kořenící směs:
  • pepř, paprika, chilli sweet sauce, česnek, med, zázvor, sůl, červené víno nebo pivo, olivový olej

Doporučená příloha

  • cokoli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Obelix gril

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
martinsog
103 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril

Mňam! Naša partia žrútov sa už teší!!!

 
myska2
144 příspěvků 18.07.08 04:55
Re: Obelix gril, Manku,

zkus ogrilovat plejtvaka a ogriluji si te ekosilenci k veceri ;))).

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril - mysko,

myslím, že ten plejtvák a kosatka jsou tuční až dost! Jenom nevím, jak dlouho by se to točilo, asi by i ten King-Kong toho měl plné adidasky! :-D

Jandule, něco se určitě zase najde, neboj!

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril - jandule

Včera jsme grilovali steaky ze žraloka, které jsem předem na 4 hodiny naložila do směsi z olivového oleje, bílého vína a klasického grilovacího koření - a byla to opravdová mňamka!!!!!

 
svato
1418 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril - myska2,

máš úplnú pravdu, taká celkom čerstvá ryba je super, nemusí to byť ani pri mori.
Taký práve vytiahnutý kaprík alebo šťučka s patričnou prílohou zabalený a vložený do pahreby (žeravých uhlíkov) tiež nie je márny.

 
myska2
144 příspěvků 17.07.08 19:29
Re: Obelix gril

Jandule, na grilovani jsou dobre tucnejsi ryby - losos, tunak, kapr ap. Kdyz mas velky gril, muzes je grilovat i cele, ale musi se do neceho zabalit, aby se nespalily zvenku, dokud jsou uvnitr jeste syrove. I ty morske jsou dobre nalozene v oleji a cernem pivu.
Ale nejlepsi ryby jsem jedla na plazi, cerstve vylovenene makrely, jen se soli, zabalene v chluhach a hozene na rozpalene kameny v ohnisti. Jedli jsme to jen tak rukama a byl to labuznicky sen.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril

Mánku, jací bychom to potom byli hostitelé? Nechtěl bys Labužníkům poradit nějakou rybí grilovačku?
Třeba do plejtváka obrovského vložíme kosatku, do kosatky žraloka, do žraloka tuňáka ...... a končíme ančovičkou. Najmeme si King Konga na obsluhu rožně, který dáme zhotovit v Poldi Kladno na míru, najmeme Strahovský stadion a oslava může začít, ne?

 
svato
1418 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril

Na tento variant nemám dosť ľudí, ale pokúsim sa o miniaturizáciu. Nebude to už tá sranda, ale nemusí to byť ani zlé.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Obelix gril

Hezké!

Malá rada:
Pokud nedisciplinované hosty odháníme velkou vidličkou a hrozíme jim přitom dranžírákem, potom k vypadnutí a zpopelnění jatýrek nemůže dojít! :-D

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz