Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do vepřové kýty, dobře prosolené, prošpikované a promnuté s výše uvedenou směsí koření (či vlastní variantou) uděláme hlubokou kapsu. Do této kapsy vložíme stejně ošetřené prso z krocana, v kterém ovšem předem uděláme opět kapsu a do té vložíme směs krůtích jater a slaniny. Ze všeho uděláme roztomilý ranec (sešijeme kapsy potravinářskou nití), zatopíme v peci a vyrábíme žhavé uhlíky. Mezitím narazíme opatrně ranec na otočný rožeň, připravíme si mumlání z výše uvedeného koření s olejem a vínem či pivem (nejlépe černým či řezaným). Pokud někdo nevlastní uzavřené rožnící zařízení (pec, gril či podobně a bude chtít oslnit hosty pouze rožněm na otevřeném ohni, zabalí ranec pro první část grilování do alobalu. Nejméně na 3 hodiny. Na rozdíl od selete moc neokrajujeme. Když je po několika hodinách hotovo (my měli po 4 hodinách), sejmeme z rožně a mačetou krájíme napříč tak, že od každého masa je kus - teprve to se porcuje. Obvyklou nehodou, která se stává nedisciplinovaným hostům je, že játra vypadnou při ořezávání do ohně. Věřte mi, je to škoda.
Recept je z kategorií: Zábavné recepty
cokoli
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Obelix gril
Mňam! Naša partia žrútov sa už teší!!!
144 příspěvků 18.7.08 04:55
zkus ogrilovat plejtvaka a ogriluji si te ekosilenci k veceri
.
myslím, že ten plejtvák a kosatka jsou tuční až dost! Jenom nevím, jak dlouho by se to točilo, asi by i ten King-Kong toho měl plné adidasky!
Jandule, něco se určitě zase najde, neboj!
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsme grilovali steaky ze žraloka, které jsem předem na 4 hodiny naložila do směsi z olivového oleje, bílého vína a klasického grilovacího koření - a byla to opravdová mňamka!!!!!
1440 příspěvků 25.1.09 03:43
máš úplnú pravdu, taká celkom čerstvá ryba je super, nemusí to byť ani pri mori.
Taký práve vytiahnutý kaprík alebo šťučka s patričnou prílohou zabalený a vložený do pahreby (žeravých uhlíkov) tiež nie je márny.
144 příspěvků 17.7.08 19:29
Jandule, na grilovani jsou dobre tucnejsi ryby - losos, tunak, kapr ap. Kdyz mas velky gril, muzes je grilovat i cele, ale musi se do neceho zabalit, aby se nespalily zvenku, dokud jsou uvnitr jeste syrove. I ty morske jsou dobre nalozene v oleji a cernem pivu.
Ale nejlepsi ryby jsem jedla na plazi, cerstve vylovenene makrely, jen se soli, zabalene v chluhach a hozene na rozpalene kameny v ohnisti. Jedli jsme to jen tak rukama a byl to labuznicky sen.
Mánku, jací bychom to potom byli hostitelé? Nechtěl bys Labužníkům poradit nějakou rybí grilovačku?
Třeba do plejtváka obrovského vložíme kosatku, do kosatky žraloka, do žraloka tuňáka ...... a končíme ančovičkou. Najmeme si King Konga na obsluhu rožně, který dáme zhotovit v Poldi Kladno na míru, najmeme Strahovský stadion a oslava může začít, ne?
1440 příspěvků 25.1.09 03:43
Na tento variant nemám dosť ľudí, ale pokúsim sa o miniaturizáciu. Nebude to už tá sranda, ale nemusí to byť ani zlé.
Hezké!
Malá rada:
Pokud nedisciplinované hosty odháníme velkou vidličkou a hrozíme jim přitom dranžírákem, potom k vypadnutí a zpopelnění jatýrek nemůže dojít!