Recept Nugátový likér

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nugátový likér

Postup

Nugát nakrájejte nadrobno. Dejte jej do mixeru spolu se zloutky a cukrem a mixujte az vznikne krémová hmota. Za stálého mixování nalévejte do mixeru tenkým praménkem smetanu (stejne jako pri príprave majonézy). Nakonec pridejte rum. Naplnte do láhve nebo do ozdobné karafy a do likéru pridejte nakrájený vanilkový lusk. Nechte stát 1-2 dny. Po této dobe je likér k pouzití. Vanilkový lusk není treba odstranovat, likér není urcen k zalezení ale k rychlé spotrebe. Uchovávejte v chladu a pred pouzitím protreste.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 02.12.09 vloženo
  • 5491x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut+2 dny

Ingredience

  • 150 g nugátu
  • 6 pasteurizovaných vajecných zloutku
  • 50 g cukru
  • 150 g smetany
  • 350 ml rumu 40%
  • ½ vanilkového lusku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nugátový likér

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
martin_etzl
280 příspěvků 04.12.09 20:06
Re: Nugátový likér.

Pasteurizované žloutky jsou žloutky uvařené na hniličku. Tam teplota dosáhne 70°C, což je teplota, při které salmonela hyne.

Medjo
145 příspěvků 04.12.09 19:55
Re: Nugátový likér.

Pasterizované žloutky mělo, tuším, Makro.

spiser
717 příspěvků 03.12.09 16:04
Re: Nugátový likér. Nantaali.

Pasteurisované zloutky jsou obycejné vajecné zloutky tepelne osetrené takze s jistotou neobsahují salmonelu. Po pasteurisaci jsou zloutky jeste 4 dny v karanténe zatímco se kontrolují v laboratori. Po této dobe jdou na trh.
V Dánsku se dostanou koupit skoro v kazdém supermarketu. Krome zloutku se prodávají i pasteurisované bílky a celá, rozslehaná vejce.

nantaali
18 příspěvků 03.12.09 14:02
Re: Nugátový likér.

co jsou a kde se dostanou koupit pasterizovane zloutky?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz