Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nugát nakrájejte nadrobno. Dejte jej do mixeru spolu se zloutky a cukrem a mixujte az vznikne krémová hmota. Za stálého mixování nalévejte do mixeru tenkým praménkem smetanu (stejne jako pri príprave majonézy). Nakonec pridejte rum. Naplnte do láhve nebo do ozdobné karafy a do likéru pridejte nakrájený vanilkový lusk. Nechte stát 1-2 dny. Po této dobe je likér k pouzití. Vanilkový lusk není treba odstranovat, likér není urcen k zalezení ale k rychlé spotrebe. Uchovávejte v chladu a pred pouzitím protreste.
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nugátový likér
Pasteurizované žloutky jsou žloutky uvařené na hniličku. Tam teplota dosáhne 70°C, což je teplota, při které salmonela hyne.
145 příspěvků 4.12.09 19:55
Pasterizované žloutky mělo, tuším, Makro.
717 příspěvků 3.12.09 16:04
Pasteurisované zloutky jsou obycejné vajecné zloutky tepelne osetrené takze s jistotou neobsahují salmonelu. Po pasteurisaci jsou zloutky jeste 4 dny v karanténe zatímco se kontrolují v laboratori. Po této dobe jdou na trh.
V Dánsku se dostanou koupit skoro v kazdém supermarketu. Krome zloutku se prodávají i pasteurisované bílky a celá, rozslehaná vejce.
18 příspěvků 3.12.09 14:02
co jsou a kde se dostanou koupit pasterizovane zloutky?