Recept Nugát nepečený Veg Bezlep

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nugát nepečený

Postup

Všechny suroviny kromě kakaa vypracujeme v hladké těsto . Rozpůlíme a do do jedné poloviny těsta zapracujeme kakao. Teď máme bílé a hnědé a každé ještě jednou rozpůlíme . Uděláme z nich 4 placičky asi 10×10 cm. Na rozříznutý igelitový sáček položíme hnědou placku a na ni položíme bílou. Překryjeme dalším igelitem a vyválíme placku asi 5 mm vysokou a svineme v roládu. Pak postup opakujeme ,ale dolů dáme bílou placku. Dáme vychladit , nejlépe do druhého dne a pak můžeme krájet na plátky .

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené Vánoční cukroví

Nahlásit recept

  • 19.12.10 vloženo
  • 25621x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 20 minut

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • 250 g sušeného mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 3/4 Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavelcivava 21.12.14 08:51

Vyzkoušel jsem tento recept. Pozměnil jsem trošku ingredienci. Začal jsem míchat změklé máslo nebo Heru s máslovou chutí s moučkovým cukrem a asi se třemi lžícemi rumu a trochu mandlového aroma pro chuť. Rumu se nemusíme bát čim vic rumu tím lépe :-) potom jsem postupně přimíchal 3 padesáti gramové balíčky Creme Olé od dr.Oetker s příchutí vanilky, je to taková náhražka pudinku,která se používá k přípravě dezertů za studena (škrob bobtnající za studena) je sice skoro třikrát dražší než běžný puding v prášku, ale je možno sehnat i levnější variantu polské výroby např. v Kauflandu. Použít běžný puding jsem neměl odvahu. Výsledna chuť není špatná, přirovnal bych to k falešnému marcipánu ze sušeného mléka, ale tato hmota je nadýchanejší a né tak sladká. Celou předepsanou gramáž sušeného mléka jsem tam nedal, už to prostě nešlo absorbovat, počítám že tak max.200 g. A kdo má rád sladkosti může přidat více cukru. Jinak při zpracování a balení rolády se mě ta hmota docela drolila.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Nugát nepečený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Pavelcivava
9 příspěvků 24.12.14 20:15
:-)
:lol: :mavam:
 
hadashka
19 příspěvků 23.12.14 22:51

Všem přeji hezké Vánoce a huse ať neskončí na pekáči. Čivavám pod stromeček teplé svetry a všem dobré zažívání. :o)

 
hadashka
19 příspěvků 23.12.14 22:47

Ejo, ten kdo drží bezlepkovou dietu už má své značky pezlepkových výrobků, tedy i pudingu…třeba AMYLON bezlepkový.

Příspěvek upraven 23.12.14 v 22:47

 
Eja
3831 příspěvků 21.12.14 18:52

@exczech přejeme Maxovi do Kansasu krásné Vánoce :mavam: Čiko teda moc ne :mrgreen:

 
exczech
297 příspěvků 21.12.14 18:20

@Eja To je asi fuk protoze Max je az v Topeka Kansas ;)

 
Eja
3831 příspěvků 21.12.14 16:10

@exczech Už jsem myslela podle fotky, že je to čivaví blondýna, a on Max je kluk. Tak to nic, můj dlouhosrstý čivaví kluk jiné kluky nerad :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 21.12.14 15:10

@Pavelcivava Tohle je nas mazlicek Max dlouhosrsta civava.
Ty rolady vypadaji dost dobre, jestli se ti drolili tak bych pridal trochu vice masla :)

Příspěvek upraven 21.12.14 v 15:15

 
Pavelcivava
9 příspěvků 21.12.14 10:16

:mavam: zdravíme všechny čivavy :potlesk: Čivavka je můj nejoblíbenější pejsek na mazlení :* :hug:

 
Eja
3831 příspěvků 21.12.14 09:19

@hadashka měla bych výhradu k tomu BEZLEP. Prošla jsem zásoby, na pudinkách( pudincích?) je všude upozornění, že může obsahovat stopy pšeničné mouky, a tedy i lepku.

 
Eja
3831 příspěvků 21.12.14 09:12

Pavelcivava - prosím dej foto až bude nakrájeno a poreferuj o výsledku :mavam:
Moje čivava Tě zdraví :mavam:

Příspěvek upraven 21.12.14 v 09:13

 
hadashka
19 příspěvků 17.12.14 22:09

Vlastně jsem chtěla přidat, že by to mohl být i z sunaru, takže mě to spíš překvapilo, že mi někdo čte myšlenky…asi nebudu při psaní myslet na hovadiny, protože jeden nikdy neví. o) ;

 
di
2451 příspěvků 17.12.14 19:41

@casino Co jsem zase probůh provedla? ;-)

 
casino
4479 příspěvků 17.12.14 13:56

@Eja
ba ne, nepředběhne :mavam:
V cukrařině se sice takřka výhradně používá mléko sušené, takže bych ho i mohl pytlíček koupit a zbytek zpracovat např. do marokánek (ty paní casinová tůůůze ráda) leč nekoupím a nepředběhnu… :D

@hadashka
Ten sunar, to byl jen chabý pokus o vtip… Omlouvám se :oops:
No, upřímně řečeno nevím ani, zda jaký rozdíl mezi zmíněnými prášky vůbec je. Ani jsem to negogglil… Snad by mohla pomoci kolegyně di :mavam: pokud tedy není od včerejška otrávená tou, jejíž jméno nevyslovovat :mavam: :P :mrgreen:

Edit.:
@Eja prosím jich, zkuste část těsta připravit bez pudinku. By mě zajímalo, zda bude poznat nějaký rozdíl…

Příspěvek upraven 17.12.14 v 14:09

 
Eja
3831 příspěvků 17.12.14 07:13

@hadashka já to asi ze zvědavosti vyzkouším, ale až po Vánocích, teď nestíhám. Ale milé Casino mne asi předběhne :mavam:

 
hadashka
19 příspěvků 17.12.14 01:54

Je škoda, že to nemůžete ochutnat z obrázku a pak se rozhodnout, ale tak je to se vším.

 
hadashka
19 příspěvků 17.12.14 01:41

V receptu není uveden Sunar ale sušené mléko. To se vyrábí tuším stále i když kdysi byl v prodeji i ve čtvrtkilovem balení takže to bylo jednodušší.
S máslem je ta hmota řídší ale to je podle chuti. A kde je psáno že se puding v prášku nemůže konzumovat jen tak.

 
casino
4479 příspěvků 17.12.14 00:35

Dokud nevyzkoušíme, tak nebudeme vědít jaký to je.
Ale prve jsem přehlíd ten sunar v surovinách a až dnes, když jsem se hotovil že smíchám pudink, Héru a cukr čučím jako čekanka na ten sunar a protože sunar už nevedeme, tak nevyzkouším.
Prve jsem myslel, že pudink je na zahuštění…, ale na co tam v NEPEČENÉM je, když je tam to vysušený mlíko? :nevim:
No leda žeby, když je vanilkový, tak že by místo vanilky? :mrgreen:

 
Eja
3831 příspěvků 15.12.14 15:55

@exczech To mne taky napadlo, ale kombinace Hery a pudinkového prášku je chuťově :think:

 
exczech
297 příspěvků 15.12.14 15:25

@Eja Ja mam dojem ze kvuli tuhnuti za studena :)

 
Eja
3831 příspěvků 15.12.14 09:35

@hadashka zajímalo by mne - ta Hera má nějaký zvláštní důvod? jaký? :think:

 
hadashka
19 příspěvků 14.12.14 20:39

Normální nugát nejím, tenhle název jsem získala s receptem…tak ho používám. nevařím pro francouzskou restauraci, ale pro potěšení. Je to jen něco jiného než bývá zvykem :o)) :D

 
hadashka
19 příspěvků 14.12.14 20:33

Recept na tenhle nugát jsem kdysi získala jako mnoho jiných a je jedním z mála který dělám dodnes. Cukroví moc nemusím, ale tenhle mi chutná pořád. Je zvláštní, že tam práškový puding není cítit. Taky jsem poprvé pochybovala. Jen ho po vytuhnutí v chladničce nesmím ochutnat… pak už nemá šanci se dostat na stůl.

 
exczech
297 příspěvků 07.09.14 16:44
nugat

Delal jsem troche research a nugat( nougat) je uplne neco jineho delane z bilku vyslehanych a s pridavkem orisku a kandovaneho ovoce. To co tady je na te fotce je nejspice cemu se rika „gijanduja“ coz je mix oriskove pasty a cokolady smichane dohromady a necha se to zestydnout a posleze formovat do te rolady jak je tady uvedeno, ovsem z daleko lepsi chuti :lol: nez neco s pudinkovym praskem. Mam s tim tak trochu zkusenost, nebot jsem pastry chef v penzi a take jsem tento desert jiz delal. V te fotce na levo je videt nugat jak jsme ho delali ve skole, jsou to ty bile kostky. A na pravo je videt Giandujja.

Příspěvek upraven 08.09.14 v 15:05

 
Pavelcivava
9 příspěvků 06.09.14 23:38

Vždyť je tam puding v sáčku v tom receptu musí být hrozně cítit škrob na chuti :roll: 8o

Příspěvek upraven 06.09.14 v 23:39

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz