Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
hadashka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Všechny suroviny kromě kakaa vypracujeme v hladké těsto . Rozpůlíme a do do jedné poloviny těsta zapracujeme kakao. Teď máme bílé a hnědé a každé ještě jednou rozpůlíme . Uděláme z nich 4 placičky asi 10 x 10 cm. Na rozříznutý igelitový sáček položíme hnědou placku a na ni položíme bílou. Překryjeme dalším igelitem a vyválíme placku asi 5 mm vysokou a svineme v roládu. Pak postup opakujeme ,ale dolů dáme bílou placku. Dáme vychladit , nejlépe do druhého dne a pak můžeme krájet na plátky .
Recept je z kategorií: Cukroví nepečené Vánoční cukroví
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.12.14 08:51
Vyzkoušel jsem tento recept. Pozměnil jsem trošku ingredienci. Začal jsem
míchat změklé máslo nebo Heru s máslovou chutí s moučkovým cukrem a
asi se třemi lžícemi rumu a trochu mandlového aroma pro chuť. Rumu se
nemusíme bát čim vic rumu tím lépe potom jsem postupně přimíchal 3 padesáti
gramové balíčky Creme Olé od dr.Oetker s příchutí vanilky, je to taková
náhražka pudinku,která se používá k přípravě dezertů za studena
(škrob bobtnající za studena) je sice skoro třikrát dražší než běžný
puding v prášku, ale je možno sehnat i levnější variantu polské výroby
např. v Kauflandu. Použít běžný puding jsem neměl odvahu. Výsledna
chuť není špatná, přirovnal bych to k falešnému marcipánu ze sušeného
mléka, ale tato hmota je nadýchanejší a né tak sladká. Celou předepsanou
gramáž sušeného mléka jsem tam nedal, už to prostě nešlo absorbovat,
počítám že tak max.200 g. A kdo má rád sladkosti může přidat více
cukru. Jinak při zpracování a balení rolády se mě ta hmota docela
drolila.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nugát nepečený
Všem přeji hezké Vánoce a huse ať neskončí na pekáči. Čivavám pod stromeček teplé svetry a všem dobré zažívání.
)
Ejo, ten kdo drží bezlepkovou dietu už má své značky pezlepkových výrobků, tedy i pudingu…třeba AMYLON bezlepkový.
Příspěvek upraven 23.12.14 v 22:47
@exczech přejeme Maxovi do Kansasu krásné Vánoce
Čiko teda moc ne 
@Eja To je asi fuk protoze Max je az v Topeka Kansas
@exczech Už jsem myslela podle fotky, že je to čivaví blondýna, a on Max je kluk. Tak to nic, můj dlouhosrstý čivaví kluk jiné kluky nerad
@Pavelcivava Tohle je nas mazlicek Max dlouhosrsta civava.
Ty rolady vypadaji dost dobre, jestli se ti drolili tak bych pridal trochu vice masla
Příspěvek upraven 21.12.14 v 15:15
@hadashka měla bych výhradu k tomu BEZLEP. Prošla jsem zásoby, na pudinkách( pudincích?) je všude upozornění, že může obsahovat stopy pšeničné mouky, a tedy i lepku.
Pavelcivava - prosím dej foto až bude nakrájeno a poreferuj o výsledku

Moje čivava Tě zdraví
Příspěvek upraven 21.12.14 v 09:13
Vlastně jsem chtěla přidat, že by to mohl být i z sunaru, takže mě to spíš překvapilo, že mi někdo čte myšlenky…asi nebudu při psaní myslet na hovadiny, protože jeden nikdy neví. o) ;
2452 příspěvků 17.12.14 19:41
@casino Co jsem zase probůh provedla?
@Eja

ba ne, nepředběhne
V cukrařině se sice takřka výhradně používá mléko sušené, takže bych ho i mohl pytlíček koupit a zbytek zpracovat např. do marokánek (ty paní casinová tůůůze ráda) leč nekoupím a nepředběhnu…
@hadashka
pokud tedy není od včerejška otrávená tou,
jejíž jméno nevyslovovat

Ten sunar, to byl jen chabý pokus o vtip… Omlouvám se
No, upřímně řečeno nevím ani, zda jaký rozdíl mezi zmíněnými prášky vůbec je. Ani jsem to negogglil… Snad by mohla pomoci kolegyně di
Edit.:
@Eja prosím jich, zkuste část těsta připravit bez pudinku. By mě zajímalo, zda bude poznat nějaký rozdíl…
Příspěvek upraven 17.12.14 v 14:09
@hadashka já to asi ze zvědavosti vyzkouším, ale až po Vánocích, teď nestíhám. Ale milé Casino mne asi předběhne
Je škoda, že to nemůžete ochutnat z obrázku a pak se rozhodnout, ale tak je to se vším.
V receptu není uveden Sunar ale sušené mléko. To se vyrábí tuším stále i když kdysi byl v prodeji i ve čtvrtkilovem balení takže to bylo jednodušší.
S máslem je ta hmota řídší ale to je podle chuti. A kde je psáno že se puding v prášku nemůže konzumovat jen tak.
Dokud nevyzkoušíme, tak nebudeme vědít jaký to je.

Ale prve jsem přehlíd ten sunar v surovinách a až dnes, když jsem se hotovil že smíchám pudink, Héru a cukr čučím jako čekanka na ten sunar a protože sunar už nevedeme, tak nevyzkouším.
Prve jsem myslel, že pudink je na zahuštění…, ale na co tam v NEPEČENÉM je, když je tam to vysušený mlíko?
No leda žeby, když je vanilkový, tak že by místo vanilky?
@exczech To mne taky napadlo, ale kombinace Hery a pudinkového prášku je chuťově
@Eja Ja mam dojem ze kvuli tuhnuti za studena
@hadashka zajímalo by mne - ta Hera má nějaký zvláštní důvod? jaký?
Normální nugát nejím, tenhle název jsem získala s receptem…tak ho používám. nevařím pro francouzskou restauraci, ale pro potěšení. Je to jen něco jiného než bývá zvykem
)) 
Recept na tenhle nugát jsem kdysi získala jako mnoho jiných a je jedním z mála který dělám dodnes. Cukroví moc nemusím, ale tenhle mi chutná pořád. Je zvláštní, že tam práškový puding není cítit. Taky jsem poprvé pochybovala. Jen ho po vytuhnutí v chladničce nesmím ochutnat… pak už nemá šanci se dostat na stůl.
Delal jsem troche research a nugat( nougat) je uplne neco jineho delane z bilku vyslehanych a s pridavkem orisku a kandovaneho ovoce. To co tady je na te fotce je nejspice cemu se rika „gijanduja“ coz je mix oriskove pasty a cokolady smichane dohromady a necha se to zestydnout a posleze formovat do te rolady jak je tady uvedeno, ovsem z daleko lepsi chuti
nez neco s pudinkovym praskem. Mam s tim tak
trochu zkusenost, nebot jsem pastry chef v penzi a take jsem tento desert jiz
delal. V te fotce na levo je videt nugat jak jsme ho delali ve skole, jsou to
ty bile kostky. A na pravo je videt Giandujja.
Příspěvek upraven 08.09.14 v 15:05
Vždyť je tam puding v sáčku v tom receptu musí být hrozně cítit škrob na chuti

Příspěvek upraven 06.09.14 v 23:39