Recept Nugát nepečený Veg Bezlep

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nugát nepečený

Postup

Všechny suroviny kromě kakaa vypracujeme v hladké těsto . Rozpůlíme a do do jedné poloviny těsta zapracujeme kakao. Teď máme bílé a hnědé a každé ještě jednou rozpůlíme . Uděláme z nich 4 placičky asi 10×10 cm. Na rozříznutý igelitový sáček položíme hnědou placku a na ni položíme bílou. Překryjeme dalším igelitem a vyválíme placku asi 5 mm vysokou a svineme v roládu. Pak postup opakujeme ,ale dolů dáme bílou placku. Dáme vychladit , nejlépe do druhého dne a pak můžeme krájet na plátky .

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené Vánoční cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.12.10 vloženo
  • 25178x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 20 minut

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • 250 g sušeného mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 3/4 Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavelcivava 21.12.14 08:51

Vyzkoušel jsem tento recept. Pozměnil jsem trošku ingredienci. Začal jsem míchat změklé máslo nebo Heru s máslovou chutí s moučkovým cukrem a asi se třemi lžícemi rumu a trochu mandlového aroma pro chuť. Rumu se nemusíme bát čim vic rumu tím lépe :-) potom jsem postupně přimíchal 3 padesáti gramové balíčky Creme Olé od dr.Oetker s příchutí vanilky, je to taková náhražka pudinku,která se používá k přípravě dezertů za studena (škrob bobtnající za studena) je sice skoro třikrát dražší než běžný puding v prášku, ale je možno sehnat i levnější variantu polské výroby např. v Kauflandu. Použít běžný puding jsem neměl odvahu. Výsledna chuť není špatná, přirovnal bych to k falešnému marcipánu ze sušeného mléka, ale tato hmota je nadýchanejší a né tak sladká. Celou předepsanou gramáž sušeného mléka jsem tam nedal, už to prostě nešlo absorbovat, počítám že tak max.200 g. A kdo má rád sladkosti může přidat více cukru. Jinak při zpracování a balení rolády se mě ta hmota docela drolila.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Nugát nepečený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Pavelcivava
9 příspěvků 24.12.14 20:15
:-)
:lol: :mavam:
 
hadashka
19 příspěvků 23.12.14 22:51

Všem přeji hezké Vánoce a huse ať neskončí na pekáči. Čivavám pod stromeček teplé svetry a všem dobré zažívání. :o)

 
hadashka
19 příspěvků 23.12.14 22:47

Ejo, ten kdo drží bezlepkovou dietu už má své značky pezlepkových výrobků, tedy i pudingu…třeba AMYLON bezlepkový.

Příspěvek upraven 23.12.14 v 22:47

 
Eja
3787 příspěvků 21.12.14 18:52

@exczech přejeme Maxovi do Kansasu krásné Vánoce :mavam: Čiko teda moc ne :mrgreen:

 
exczech
297 příspěvků 21.12.14 18:20

@Eja To je asi fuk protoze Max je az v Topeka Kansas ;)

 
Eja
3787 příspěvků 21.12.14 16:10

@exczech Už jsem myslela podle fotky, že je to čivaví blondýna, a on Max je kluk. Tak to nic, můj dlouhosrstý čivaví kluk jiné kluky nerad :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 21.12.14 15:10

@Pavelcivava Tohle je nas mazlicek Max dlouhosrsta civava.
Ty rolady vypadaji dost dobre, jestli se ti drolili tak bych pridal trochu vice masla :)

Příspěvek upraven 21.12.14 v 15:15

 
Pavelcivava
9 příspěvků 21.12.14 10:16

:mavam: zdravíme všechny čivavy :potlesk: Čivavka je můj nejoblíbenější pejsek na mazlení :* :hug:

 
Eja
3787 příspěvků 21.12.14 09:19

@hadashka měla bych výhradu k tomu BEZLEP. Prošla jsem zásoby, na pudinkách( pudincích?) je všude upozornění, že může obsahovat stopy pšeničné mouky, a tedy i lepku.

 
Eja
3787 příspěvků 21.12.14 09:12

Pavelcivava - prosím dej foto až bude nakrájeno a poreferuj o výsledku :mavam:
Moje čivava Tě zdraví :mavam:

Příspěvek upraven 21.12.14 v 09:13

 
hadashka
19 příspěvků 17.12.14 22:09

Vlastně jsem chtěla přidat, že by to mohl být i z sunaru, takže mě to spíš překvapilo, že mi někdo čte myšlenky…asi nebudu při psaní myslet na hovadiny, protože jeden nikdy neví. o) ;

 
di
2451 příspěvků 17.12.14 19:41

@casino Co jsem zase probůh provedla? ;-)

 
casino
4463 příspěvků 17.12.14 13:56

@Eja
ba ne, nepředběhne :mavam:
V cukrařině se sice takřka výhradně používá mléko sušené, takže bych ho i mohl pytlíček koupit a zbytek zpracovat např. do marokánek (ty paní casinová tůůůze ráda) leč nekoupím a nepředběhnu… :D

@hadashka
Ten sunar, to byl jen chabý pokus o vtip… Omlouvám se :oops:
No, upřímně řečeno nevím ani, zda jaký rozdíl mezi zmíněnými prášky vůbec je. Ani jsem to negogglil… Snad by mohla pomoci kolegyně di :mavam: pokud tedy není od včerejška otrávená tou, jejíž jméno nevyslovovat :mavam: :P :mrgreen:

Edit.:
@Eja prosím jich, zkuste část těsta připravit bez pudinku. By mě zajímalo, zda bude poznat nějaký rozdíl…

Příspěvek upraven 17.12.14 v 14:09

 
Eja
3787 příspěvků 17.12.14 07:13

@hadashka já to asi ze zvědavosti vyzkouším, ale až po Vánocích, teď nestíhám. Ale milé Casino mne asi předběhne :mavam:

 
hadashka
19 příspěvků 17.12.14 01:54

Je škoda, že to nemůžete ochutnat z obrázku a pak se rozhodnout, ale tak je to se vším.

 
hadashka
19 příspěvků 17.12.14 01:41

V receptu není uveden Sunar ale sušené mléko. To se vyrábí tuším stále i když kdysi byl v prodeji i ve čtvrtkilovem balení takže to bylo jednodušší.
S máslem je ta hmota řídší ale to je podle chuti. A kde je psáno že se puding v prášku nemůže konzumovat jen tak.

 
casino
4463 příspěvků 17.12.14 00:35

Dokud nevyzkoušíme, tak nebudeme vědít jaký to je.
Ale prve jsem přehlíd ten sunar v surovinách a až dnes, když jsem se hotovil že smíchám pudink, Héru a cukr čučím jako čekanka na ten sunar a protože sunar už nevedeme, tak nevyzkouším.
Prve jsem myslel, že pudink je na zahuštění…, ale na co tam v NEPEČENÉM je, když je tam to vysušený mlíko? :nevim:
No leda žeby, když je vanilkový, tak že by místo vanilky? :mrgreen:

 
Eja
3787 příspěvků 15.12.14 15:55

@exczech To mne taky napadlo, ale kombinace Hery a pudinkového prášku je chuťově :think:

 
exczech
297 příspěvků 15.12.14 15:25

@Eja Ja mam dojem ze kvuli tuhnuti za studena :)

 
Eja
3787 příspěvků 15.12.14 09:35

@hadashka zajímalo by mne - ta Hera má nějaký zvláštní důvod? jaký? :think:

 
hadashka
19 příspěvků 14.12.14 20:39

Normální nugát nejím, tenhle název jsem získala s receptem…tak ho používám. nevařím pro francouzskou restauraci, ale pro potěšení. Je to jen něco jiného než bývá zvykem :o)) :D

 
hadashka
19 příspěvků 14.12.14 20:33

Recept na tenhle nugát jsem kdysi získala jako mnoho jiných a je jedním z mála který dělám dodnes. Cukroví moc nemusím, ale tenhle mi chutná pořád. Je zvláštní, že tam práškový puding není cítit. Taky jsem poprvé pochybovala. Jen ho po vytuhnutí v chladničce nesmím ochutnat… pak už nemá šanci se dostat na stůl.

 
exczech
297 příspěvků 07.09.14 16:44
nugat

Delal jsem troche research a nugat( nougat) je uplne neco jineho delane z bilku vyslehanych a s pridavkem orisku a kandovaneho ovoce. To co tady je na te fotce je nejspice cemu se rika „gijanduja“ coz je mix oriskove pasty a cokolady smichane dohromady a necha se to zestydnout a posleze formovat do te rolady jak je tady uvedeno, ovsem z daleko lepsi chuti :lol: nez neco s pudinkovym praskem. Mam s tim tak trochu zkusenost, nebot jsem pastry chef v penzi a take jsem tento desert jiz delal. V te fotce na levo je videt nugat jak jsme ho delali ve skole, jsou to ty bile kostky. A na pravo je videt Giandujja.

Příspěvek upraven 08.09.14 v 15:05

 
Pavelcivava
9 příspěvků 06.09.14 23:38

Vždyť je tam puding v sáčku v tom receptu musí být hrozně cítit škrob na chuti :roll: 8o

Příspěvek upraven 06.09.14 v 23:39

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz