Recept Nudlový nákyp s vepřovým ragú

(Hodnoceno 1x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nudlový nákyp s vepřovým ragú

Postup

Maso nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, maso orestujeme a vytáhneme. Rajčata blanžírujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. V rozpeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky, hořčici, oregano a rajčata. Nakonec vmícháme maso a vaříme na malém ohni tak dlouho, až je maso měkké. Odstavíme a necháme vychladnout.
Troubu rozehřejeme na 190°C.
Nudle uvaříme podle návodu al dente, slijeme. Žloutky ušleháme s měkkým máslem do pěny. Přidáme sůl, pepř a za stálého míchání smetanu nebo creme fraiche. Vmícháme do vychladlých nudlí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a také vmícháme.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhánkou. Polovinu nudlové směsi nasypeme do zapékací mísy. Na nudle rozetřeme vepřové ragú. Zasypeme druhou polovinou nudlové směsi, posypeme parmezánem a vložíme do rozehřáté trouby.
Pečeme při 190°C asi 35-40 minut. Před podáváním necháme asi 15 minut odstát.

Místo čerstvých rajčat můžeme použít oloupaná rajčata v konzervě asi 400 g, místo parmezánu nastrouhaný sýr.

Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.04.09 vloženo
  • 2854x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 400 g vepřového plecka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 3 větší rajčata
  • 1 čl hořčice, estragon
  • špetka oregana
  • 1-2 PL oleje
  • 400 g nudlí, rigatoni nebo podobné
  • 80 g másla
  • 3 vejce
  • sůl, pepř
  • 250 g smetany nebo creme fraiche
  • 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • máslo na vymazání, strouhanka na vysypání

Doporučená příloha

  • salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nudlový nákyp s vepřovým ragú

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1416 příspěvků 16.04.09 16:23
Re: Nudlový nákyp s vepřovým ragú

Veľmi podobný recept mám s použitím širokých zelených rezancov, mäso jahňacie, okrem uvedených ingrediencií aj červené víno a smotana (sladká).

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 16.04.09 05:27
Re: Nudlový nákyp s vepřovým ragú

To se mi líbí, v nejbližší době vyzkouším a přidám foto. Masíčko nakrájím na kousky, ale použiju kýtu- navadí to?

 
anickav
2904 příspěvků 16.04.09 05:14
Re: Nudlový nákyp s vepřovým ragú

Mne v takýchto veciach viac chutí mäsko pokrájané. Odskúšala som to pri lasagnach, rovnaký postup (až na to mletie mäsa), rovnaké suroviny, napriek tomu výsledok rôzny. Ale možno je to subjektívny dojem…
Pekný večer!

 
lydia
1227 příspěvků 16.04.09 04:51
Re: Nudlový nákyp s vepřovým ragú

Aleno, určitě můžeš, ale potom to není s ragú ale s hašé:-). Ty kousky masa jsou dobré, je to trochu něco jiného.

 
alena45
588 příspěvků 16.04.09 02:23
Re: Nudlový nákyp s vepřovým ragú

A môžem to mäso pomlieť ?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz