Recept Nudle s brynzou Pra

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nudle s brynzou

Postup

Z hrubé mouky, vejce a vody připravíme obyčejné nudlové těsto, ze kterého nakrájíme tlustší nudle. Uvaříme je ve slané vodě a prolijeme studenou vodou, necháme okapat. Jednu velkou cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na drobně nakrájené slanině. Přidáme k tomu procezené uvařené nudle, promícháme a do horkého přidáme ihned brynzu a znovu promícháme. Zdroj: Kuchařka z počátku minulého století.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 12.04.07 vloženo
  • 8868x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 PL vody.
  • 1 cibule
  • 80 g slaniny
  • 150 g brynzy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nudle s brynzou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nudle s brynzou

Labužník Emila02
9 příspěvků 9.4.08 16:20
Re: Nudle s brynzou (PRA)

moja mamina doteraz robieva vsetky cestoviny rucne- od halusiek, cez pirohy vsetkych druhov /pochadzam z kraja na vychode slovenska/, kde su pirohy dennym chlebom a ma v tom taku zrucnost, ze jej pirohy su ako cez pravitko. aby som bola uprimna, ja som sa pokusala robit pirohy jeden krat a trvala mi to pol dna, cela kuchyna bola od muky a nakoniec sa vsetky v horucej vode rozlepili, takze, odvtedy- cestoviny len kupovane/kvoli mojej lenivosti/ a pirohy len na navsteve u maminy.
pekny den

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nudle s brynzou (PRA)

Emilko máš pravdu, v dnešní době se kupované nudle již dají pozřít. V minulosti tomu tak nebylo. Ale protože je nemusím v tomto případě moc vyvalovat, zatím si je dělám podomácku. A když jsou domácí vajíčka … je to ňamka.

Labužník Emila02
9 příspěvků 8.4.08 22:41
Re: Nudle s brynzou (PRA)

vynikajuce, u nas tento recept vznikol spontanne ako variacia brandzovych (zemiakovych) halusiek, ktore sa mi nie vzdy chcelo robit.
cestoviny pouzivam hotove, po uvareni pridam bryndzu, oprazenu slaninku a este jednu kyslu smotanu, vsetko zmiesam a ide sa k stolu - su vyborne.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz