Recept Nudle s brynzou Pra

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nudle s brynzou

Postup

Z hrubé mouky, vejce a vody připravíme obyčejné nudlové těsto, ze kterého nakrájíme tlustší nudle. Uvaříme je ve slané vodě a prolijeme studenou vodou, necháme okapat.

Jednu velkou cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na drobně nakrájené slanině. Přidáme k tomu procezené uvařené nudle, promícháme a do horkého přidáme ihned brynzu a znovu promícháme.

Zdroj: Kuchařka z počátku minulého století.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.04.07 vloženo
  • 7380x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 PL vody.
  • 1 cibule
  • 80 g slaniny
  • 150 g brynzy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nudle s brynzou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Emila02
9 příspěvků 09.04.08 16:20
Re: Nudle s brynzou (PRA)

moja mamina doteraz robieva vsetky cestoviny rucne- od halusiek, cez pirohy vsetkych druhov /pochadzam z kraja na vychode slovenska/, kde su pirohy dennym chlebom a ma v tom taku zrucnost, ze jej pirohy su ako cez pravitko. aby som bola uprimna, ja som sa pokusala robit pirohy jeden krat a trvala mi to pol dna, cela kuchyna bola od muky a nakoniec sa vsetky v horucej vode rozlepili, takze, odvtedy- cestoviny len kupovane/kvoli mojej lenivosti/ a pirohy len na navsteve u maminy.
pekny den

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Nudle s brynzou (PRA)

Emilko máš pravdu, v dnešní době se kupované nudle již dají pozřít. V minulosti tomu tak nebylo. Ale protože je nemusím v tomto případě moc vyvalovat, zatím si je dělám podomácku. A když jsou domácí vajíčka … je to ňamka.

 
Labužník Emila02
9 příspěvků 08.04.08 22:41
Re: Nudle s brynzou (PRA)

vynikajuce, u nas tento recept vznikol spontanne ako variacia brandzovych (zemiakovych) halusiek, ktore sa mi nie vzdy chcelo robit.
cestoviny pouzivam hotove, po uvareni pridam bryndzu, oprazenu slaninku a este jednu kyslu smotanu, vsetko zmiesam a ide sa k stolu - su vyborne.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pikantní buřtový salát


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz