Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z hrubé mouky, vejce a vody připravíme obyčejné nudlové těsto, ze kterého nakrájíme tlustší nudle. Uvaříme je ve slané vodě a prolijeme studenou vodou, necháme okapat. Jednu velkou cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na drobně nakrájené slanině. Přidáme k tomu procezené uvařené nudle, promícháme a do horkého přidáme ihned brynzu a znovu promícháme. Zdroj: Kuchařka z počátku minulého století.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nudle s brynzou
9 příspěvků 9.4.08 16:20
moja mamina doteraz robieva vsetky cestoviny rucne- od halusiek, cez pirohy vsetkych druhov /pochadzam z kraja na vychode slovenska/, kde su pirohy dennym chlebom a ma v tom taku zrucnost, ze jej pirohy su ako cez pravitko. aby som bola uprimna, ja som sa pokusala robit pirohy jeden krat a trvala mi to pol dna, cela kuchyna bola od muky a nakoniec sa vsetky v horucej vode rozlepili, takze, odvtedy- cestoviny len kupovane/kvoli mojej lenivosti/ a pirohy len na navsteve u maminy.
pekny den
Emilko máš pravdu, v dnešní době se kupované nudle již dají pozřít. V minulosti tomu tak nebylo. Ale protože je nemusím v tomto případě moc vyvalovat, zatím si je dělám podomácku. A když jsou domácí vajíčka … je to ňamka.
9 příspěvků 8.4.08 22:41
vynikajuce, u nas tento recept vznikol spontanne ako variacia brandzovych (zemiakovych) halusiek, ktore sa mi nie vzdy chcelo robit.
cestoviny pouzivam hotove, po uvareni pridam bryndzu, oprazenu slaninku a este jednu kyslu smotanu, vsetko zmiesam a ide sa k stolu - su vyborne.