Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Opět jeden recept z knížky Čínská domácí kuchyně paní Thang
Jűngling a Laděny Štíbrové, kterou vydalo v r. 1988 nakladatelství
Panorama.
Původní recept je koncert pro špagety, ale od té doby se zásobování
trochu změnilo, tak bych radila použít raději rýžové nudle - ale
záleží na vás.
Místo naťové cibulky lze, dle paní Jűngling, použít pórek nebo
pažitku.
Arašídy alias buráky si můžete vypěstovat nebo koupit - nepražené a
upražit, pražené neloupané a oloupat, nebo pražené, oloupané a ještě
solené.
Voda teče z kohoutku, ale zkuste přidat lžíci nebo dvě čistého
vlažného kuřecího vývaru.
Rozmixovaná arašídová kaše vydrží v lednici i několik dní.
Nudle uvaříme dle návodu na obalu, některé se jen vkládají do vařící vody a nevaří se. Mezitím rozmixujeme arašídy se zvolenou tekutinou do hladké, nepříliš husté kaše. Tekutinu přidáváme postupně - např. po lžících. Podle chuti přisolíme. Z cibulek odkrojíme pouze zelenou část, kterou nakrájíme na kolečka. kdo chce, pokrájí cibulky celé. Těstoviny scedíme a dobře okapané vložíme do talíře, nebo misky, posypeme natí (natí nešetříme, dodá chuť i vůni) a přidáme arašídovou kaši. Můžeme ozdobit např. ředkvičkami, ale není to nutné. Podáváme teplé i studené.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
čaj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nudle s arašídovou omáčkou
5068 příspěvků 21.2.14 18:39
Strasny..ahaaa…a bal si sa? moc?…
No to musí bejt strašný…
5068 příspěvků 16.2.14 17:03
Fotka moc pěkná, ale spíš bych doporučila burákovou kaši do misky, horké rýžové nudle hned zamíchat a přihodit lupení - já jsem dala na superjemno nakrájený pórek. Jako bonus trochu na oliváči opražených buráků navrch. K pošmournu venku, v křesle s od rána puštěným ČTsportem -
Jen bych specifikovala tu přílohu - ZELENÝ čaj!