Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
ale frajda, sem se vyblbnul…
Hrubou mouku prosijeme přes síto – nikoliv cedník – mouka se musí
provzdušnit. Maminka na to mívala takové krásné dřevěné kulaté…
Uprostřed přesáté mouky nožem vytvoříme sopečný jícen a doň vrazíme
vejce. Mnoho-li? Jedno nebo dvě… Nožem přihrabujeme mouku do centrální
nížiny a obratně zaháníme prchající bílek zpět. Takto si počínáme
až do doby než se nám podaří vytvořit kompaktní těsto, jeví- li se
suché přidáme lžíci studené vody. A Pracujeme dále rukama, až
vypracujeme krásné vláčné těsto. Pak ho strčíme na chvíli pod misku,
necháme odpočinout rukám i těstu. Po krátkém odpočinku a načerpání
sil rozdělíme těsto na 3 stejné části. V tomto případě dělíme
volně – od oka. Posypeme vál moukou, vyndáme váleček a povoláme
svalovce, nechť neutrácí za fitko a zkusí si domovej roboty. Za trvalého
dozoru nad svalovcem se pokoušíme vyválet placku na stéblo hrubou,
použijeme travní stéblo (stébla obilovin jsou naprosto nevhodná). Po
několika minutách marné snahy zaženeme svalovce a vyválíme placku sami,
necháme oschnout na vzorně ustlané peřině (Přes háčkovaný přehoz na
peřině roztáhneme lněné utěrky a na ně teprve delikátně rozprostřeme
placku lehce přehozenou přes levé zápěstí. Po oschnutí krájíme ostrým
nožem na výše uvedený rozměr. Vhodíme do vroucí osolené vody a
uvaříme, jak jsme zvyklí.
Další variantou je, že si těstoviny zakoupíme v obchodě, nebo si je
uvaříme podle svého, co nám má do toho kdo co kafrat.
Mladou cibulku zkrátíme o zelenou část, zalijeme vroucím vývarem a cca
10 minut vaříme, poté prudce ochladíme, několik cibulek si odložíme na
zdobení, ostatní posekáme na kousky, vložíme na pánev s rozpuštěným
máslem, jen lehce orestujeme a dále držíme v teple.
Vařené nudle ocedíme, vložíme do mísy, promícháme s cibulkou na másle,
strouhaným parmezánem a koprem, okořeníme. Toto vše se děje rychlostí
blesku, nudle musí být horké.
Servírujeme střelhbitě, v půlmiskách udekorovaných cibulkou, koprem a
završených kaviárem.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Jednotlivé chody Ostatní recepty na těstoviny Redukční dieta Snídaně Těstoviny
k nudlim? Vždy šampaňské
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Resp. pěkně napsaný…

tak evidentně ujíždí na receptech s KAVIÁREM
a je jedno, který z nich je ujetější… 
Tedy až na tu první větu (…mouka se musí provzdušnit)
Pokud není gmp jen sjetý
Pokud náhodou zbyde - což je nepravděpodobné, ale stát se to může ( já neznám u těstovin míru a vždy vařím kotel), tak lze oživit ve skvělý salát přistrouhnutím trocha salátové okurky a ředkviček, přikápnutím olivového oleje a lehkým dosolením/dopepřením.
to by mohla být taky lahůdka,
viď 
Miloši, vyzkouším příště verzi s mladýmí špenátovými lístky místo kopru
Ach jo, fakt je moc horko…Milošu, promiň
byla jsem v pokušení přistrouhnout trochu
citronové kúry, na druhé nandání na talíř jsem strouhla. Není to
špatné, ale některé recepty je lépe nechat tak jak jsou. První porce
byla lepší.
Ale - uvařeno, snědeno, bez kaviáru..máslem nešetřeno, prostě kus másla..