Recept Novoroční zlaté rybky

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Novoroční zlaté rybky

Postup

Plech vymažeme máslem. Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a přimícháme trochu cukru, mléka a mouky a necháme přikryté asi 15 minut kynout. Do vykynutého kvásku přidáme zbylý cukr, mléko, rozpuštěné máslo, vejce, sůl a citronovou kůru. Vypracované těsto necháme zase 30 minut kynout. Těsto rozdělíme na 100 g dily a vytvarujeme rybky. Hubičku vyrobíme ze dvou malých kuliček, které žloutkem přilepíme k hlavě. Tělo rybky několikrát nastříhneme nůžkami, čímž jsme vyrobili šupinky. Rybky narovnáme na plech a necháme dalších 15 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 220°C. Rybky potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 20 minut na druhé příčce odspodu. Z práškového cukru a citronové šťávy utřeme polevu. Z polevy a hrozinek vyrobíme rybí oči.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 13.11.03 vloženo
  • 3116x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny na 8 rybek:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 60 g cukru
  • 1/4 l vlažného mléka
  • 60 g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 žloutek
  • několik hrozinek
  • 2 PL práškového cukru
  • 2 – 3 PL citronové šťávy
  • máslo na vymazání plechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Novoroční zlaté rybky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz