Recept Novoroční uzené

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzené povaříme a připravíme omáčku: švestky rozvaříme ve troše vody se slivovicí nebo vínem. Do měkkých švestek přidáme citronovou kůru a koření. Osolíme, přidáme povidla, zahustíme solamylem a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme uzené maso. Čerpáno z časopisu RECEPTÁŘ

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 22.12.06 vloženo
  • 5916x zobrazeno

Ingredience

  • 4-6 kousků dobrého uzeného masa
  • 300 g vypeckovaných a pokrájených sušených švestek
  • trochu slivovičky nebo červeného vína
  • solamyl
  • citronová kůra, mletý pepř, drcený hřebíček
  • špetka mleté skořice, případně lžice povidel
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Bramborové knedlíky nebo krokety.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Novoroční uzené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz