Recept Novoroční uzené

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uzené povaříme a připravíme omáčku: švestky rozvaříme ve troše vody se slivovicí nebo vínem. Do měkkých švestek přidáme citronovou kůru a koření. Osolíme, přidáme povidla, zahustíme solamylem a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme uzené maso. Čerpáno z časopisu RECEPTÁŘ

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 22.12.06 vloženo
  • 6070x zobrazeno

Ingredience

  • 4-6 kousků dobrého uzeného masa
  • 300 g vypeckovaných a pokrájených sušených švestek
  • trochu slivovičky nebo červeného vína
  • solamyl
  • citronová kůra, mletý pepř, drcený hřebíček
  • špetka mleté skořice, případně lžice povidel
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Bramborové knedlíky nebo krokety.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Novoroční uzené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz