Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vyloupejte krevety. Cibuli a petrzelku nakrájejte nadrobno, zampiony na plátky a paprikové lusky na kosticky. Na pánvi rozehrejte máslo, na nem restujte pár minut cibuli a paprikové lusky bez toho, aniz by dostaly barvu. Pridejte rozdrcenou kostku rybího vývaru. Zvyste teplotu, na pánev pridejte krevety a opékejte je jen nekolik vterin. Pánev odstrante ze sporáku (vypnete digestor), obsah pánve polejte konakem, zapalte jej a chvíli flambujte. Plameny uhaste prípadne poklickou. Budte opatrní - plameny jsou vysoké! Na pánev pridejte zampiony, rajcatové puré, rajce, petrzelku a prohrívejte ½ minuty. Ne víc, krevety by byly tuhé. Do smesi pridejte creme-fraiche, dochutte sherry, cayennským peprem a spetkou soli. Opet zahrejte a za stálého míchání pridejte máslo. Krevety rozdelte na nahráté talíre. Ozdobte okapaným chrestem a pridejte kopecek rýze. K temto krevetám je nejvhodnejsí ruzové sampanské nebo alespon alsaský ryzlink.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Novoroční krevety
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to bude dobrééééé;-)