Recept Novoroční krevety

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Novoroční krevety

Postup

Vyloupejte krevety. Cibuli a petrzelku nakrájejte nadrobno, zampiony na plátky a paprikové lusky na kosticky. Na pánvi rozehrejte máslo, na nem restujte pár minut cibuli a paprikové lusky bez toho, aniz by dostaly barvu. Pridejte rozdrcenou kostku rybího vývaru. Zvyste teplotu, na pánev pridejte krevety a opékejte je jen nekolik vterin. Pánev odstrante ze sporáku (vypnete digestor), obsah pánve polejte konakem, zapalte jej a chvíli flambujte. Plameny uhaste prípadne poklickou. Budte opatrní - plameny jsou vysoké! Na pánev pridejte zampiony, rajcatové puré, rajce, petrzelku a prohrívejte ½ minuty. Ne víc, krevety by byly tuhé. Do smesi pridejte creme-fraiche, dochutte sherry, cayennským peprem a spetkou soli. Opet zahrejte a za stálého míchání pridejte máslo. Krevety rozdelte na nahráté talíre. Ozdobte okapaným chrestem a pridejte kopecek rýze. K temto krevetám je nejvhodnejsí ruzové sampanské nebo alespon alsaský ryzlink.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 21.12.07 vloženo
  • 8135x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 800 g velkých (tygrích) krevet s krunýrem
  • 2-3 PL másla
  • 2 salotky
  • 2-3 paprikové lusky ruzných barev
  • 1 kostka (9,5 g) rybího vývaru
  • 5 cl konaku
  • 150 g zampionu
  • 1 PL koncentrovaného rajcatového puré
  • 3 dl creme-fraiche 38%
  • 1 rajce
  • 1 svazek petrzelky
  • 1-2 PL sherry nebo vermutu
  • spetka cayennského pepre
  • 1-2 PL studeného másla
  • konzervovaný zelený chrest na ozdobu
  • varená rýze
  • sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Novoroční krevety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Novoroční krevety

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Novoroční krevety.

tak to bude dobrééééé;-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz