Recept Novoroční krevety

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Novoroční krevety

Postup

Vyloupejte krevety. Cibuli a petrzelku nakrájejte nadrobno, zampiony na plátky a paprikové lusky na kosticky.
Na pánvi rozehrejte máslo, na nem restujte pár minut cibuli a paprikové lusky bez toho, aniz by dostaly barvu. Pridejte rozdrcenou kostku rybího vývaru.
Zvyste teplotu, na pánev pridejte krevety a opékejte je jen nekolik vterin. Pánev odstrante ze sporáku (vypnete digestor), obsah pánve polejte konakem, zapalte jej a chvíli flambujte. Plameny uhaste prípadne poklickou. Budte opatrní - plameny jsou vysoké!
Na pánev pridejte zampiony, rajcatové puré, rajce, petrzelku a prohrívejte ½ minuty. Ne víc, krevety by byly tuhé.
Do smesi pridejte creme-fraiche, dochutte sherry, cayennským peprem a spetkou soli. Opet zahrejte a za stálého míchání pridejte máslo.
Krevety rozdelte na nahráté talíre. Ozdobte okapaným chrestem a pridejte kopecek rýze.

K temto krevetám je nejvhodnejsí ruzové sampanské nebo alespon alsaský ryzlink.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.12.07 vloženo
  • 7010x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 800 g velkých (tygrích) krevet s krunýrem
  • 2-3 PL másla
  • 2 salotky
  • 2-3 paprikové lusky ruzných barev
  • 1 kostka (9,5 g) rybího vývaru
  • 5 cl konaku
  • 150 g zampionu
  • 1 PL koncentrovaného rajcatového puré
  • 3 dl creme-fraiche 38%
  • 1 rajce
  • 1 svazek petrzelky
  • 1-2 PL sherry nebo vermutu
  • spetka cayennského pepre
  • 1-2 PL studeného másla
  • konzervovaný zelený chrest na ozdobu
  • varená rýze
  • sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Novoroční krevety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Novoroční krevety.

tak to bude dobrééééé;-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz