Recept Novoroční Čína z buřtů

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Novoroční Čína z buřtů

Úvod

Je Cinsky novy rok a v tomto case su popularne ich buřty „Lap chong“ aj s kombinaciu s lotusom - korenom lekna - je to novorocny symbol rodiny: voda, zem, vzduch. Nepridavam mnozstva, toto je len vzor lebo daktore suroviny ako bambusove vyhonky sa daju asi tazko zohnat v Europe.

Postup

1-Shitaky hriby som dal namocit podla navodu. V tomto recepte som pouzil secuanske susene chilly ktore som dal „napucat“ do vlaznej vody. Koren lotosu som nakrajal na tenke platky. Bambusove vyhonky mlade som dal predvarit. Zazvor nakrajal na drobno tak isto cesnak. Cinsku kapustu som tak isto nakrajal na drobno.

2-Chinsku klobasu (Lap chong) bud date uvarit cca 15 minut alebo ako som spravil nakrajal a dal oprazit a odlozil. Vypek som pouzil dalej a pridal donho napucane susene chilly, cesnak a zazvor a oprazil.

3-Zvysil teplotu a zacal pridavat suroviny - lotosove korene, bambusove vyhonky cinsku kapustu, podlial vinom a oyster omackou a „stir fry“ alebo ako sa hvori slangovo wogoval. Nakonie com pridal oprazene klobasy, jarnu cibulku a certstvy koriander. Do vodu, kde som mal namacane shitaky, som rozrobil malu lyzicu kukuricnej muky a zahustil a ochutil.

4-Podavali sme s s plochymi ryzovymi slizami uvarenymi podla navodu cca 6 minut.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.01.11 vloženo
  • 6586x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • cinske klobasy Lap Chong
  • lotusovy koren
  • bambusové výhonky
  • cinska kapusta
  • shi-take hríby (namočené)
  • jarna cibulka
  • cesnak
  • zazvor nakrajany nadrobno
  • susene chilly papricky (alebo susene feferonky)
  • koriander čerstvý lístky
  • cinske vino sanghai 1939
  • maizena

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Novoroční Čína z buřtů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 31.01.11 19:58

Jandule 02, lotosu je plno v Prahe (po navstevnych hodinach do botanickej zahrady :lol:)
ale vazne, ked maju bambusove klicky, budu mat aj lotos. Bud je v mrazaku ako mrazena zelenina alebo vedla shitaki ako susena. Je pomerne lacny. Na klobasy sa treba opytat, je ich viac druhov a su mimo Aziu vakuovo balene.

http://en.wikipedia.org/…nese_sausage

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 31.01.11 16:57

S bambusovými výhonky není problém, ale s klobáskami ano. Docela ráda bych vyzkoušela, ale může mi někdo poradit, kde sehnat ty klobásky? No a lotosový kořen jsem taky nikde neviděla.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz