Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na oleji s kostičkami slaniny osmažíme kolečka cibule, přidáme kousky ryb posypané moukou s kmínem, osmažíme, přidáme mletou papriku, zalijeme 4 dl vody, znovu osolíme a zvolna vaříme 15 minut. Přidáme kousky papriky a rajčat, zasypeme sýrem a necháme probublávat asi 5 minut. Podáváme s bílým pečivem a nejlépe chutná druhý den.
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Norský mořský guláš
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Ještě pro paní Nezvalovou.Pepíno neuváděl,že recept je prastarý,ještě od vikingů,kteří zřejmě papriku a rajčata neznali.Recept může být starý třeba jeden rok a tak proč né rajčata a papriky?Norsko je moderní a bohatá země a co se neurodí,to se doveze.(Kde by v Norsku vzali…)Rozhodně nám tady nedávají lední medvědi pac.Tenhle pokrm ale zcela jistě z Norska nepochází,jelikož mořská štika je tu pojem nic neříkající.Tomas.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Pro paní Nezvalovou.1.velrybí guláš se v Norsku nevaří.2.na jihu,východě i západě Norska normálně rajčata i papriky dozrávají.3.Do dušených jídel sýr nepatří?!?!Sýrem se běžně zahušťují některé omáčky a asi jste nezkusila roštěnky dle Hany Hegerové.Výtečné!!!
S M.Aaby souhlasím.Žiji v Norsku téměř 22 let a tenhle pokrm z Norska nepochází.Tomas
1 příspěvek 3.3.03 22:31
Kde by v Norsku vzali rajcata a papriku (puvodne)? Take syr do tohoto receptu rozhodne nepatri. Pokud by snad pripravovali Norove gulas, byl by to patrne velrybi gulas.Rajcata a zelena paprika tam nemaji misto. Duvod je zrejmy, podnebi temto rostlinam nesvedci. Do gulase syr nepatri, ani do zadnych dusenych jidel. Recept neni spravny.
ziju v Norsku vic nez 10 let, ale mohu Vas ujistit, ze tenhle pokrm odsud nepochazi. Ale zajimavy je urcite, brzy jej vyzkousim…:-)