Recept Norský mořský guláš

Pepino Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na oleji s kostičkami slaniny osmažíme kolečka cibule, přidáme kousky ryb posypané moukou s kmínem, osmažíme, přidáme mletou papriku, zalijeme 4 dl vody, znovu osolíme a zvolna vaříme 15 minut. Přidáme kousky papriky a rajčat, zasypeme sýrem a necháme probublávat asi 5 minut. Podáváme s bílým pečivem a nejlépe chutná druhý den.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 18.02.02 vloženo
  • 6436x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g mořské štiky a sledě s kůží
  • 100 g slaniny
  • 100 g eidamu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 rajčata nebo protlak
  • kmín
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Norský mořský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Norský mořský guláš

tomas
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Norský mořský guláš

Ještě pro paní Nezvalovou.Pepíno neuváděl,že recept je prastarý,ještě od vikingů,kteří zřejmě papriku a rajčata neznali.Recept může být starý třeba jeden rok a tak proč né rajčata a papriky?Norsko je moderní a bohatá země a co se neurodí,to se doveze.(Kde by v Norsku vzali…)Rozhodně nám tady nedávají lední medvědi pac.Tenhle pokrm ale zcela jistě z Norska nepochází,jelikož mořská štika je tu pojem nic neříkající.Tomas.

tomas
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Norský mořský guláš

Pro paní Nezvalovou.1.velrybí guláš se v Norsku nevaří.2.na jihu,východě i západě Norska normálně rajčata i papriky dozrávají.3.Do dušených jídel sýr nepatří?!?!Sýrem se běžně zahušťují některé omáčky a asi jste nezkusila roštěnky dle Hany Hegerové.Výtečné!!!
S M.Aaby souhlasím.Žiji v Norsku téměř 22 let a tenhle pokrm z Norska nepochází.Tomas

Labužník sovička02
1 příspěvek 3.3.03 22:31
Norsky morsky gulas

Kde by v Norsku vzali rajcata a papriku (puvodne)? Take syr do tohoto receptu rozhodne nepatri. Pokud by snad pripravovali Norove gulas, byl by to patrne velrybi gulas.Rajcata a zelena paprika tam nemaji misto. Duvod je zrejmy, podnebi temto rostlinam nesvedci. Do gulase syr nepatri, ani do zadnych dusenych jidel. Recept neni spravny.

M.Aaby
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.11.02 18:43
Gulas a Norsko???

ziju v Norsku vic nez 10 let, ale mohu Vas ujistit, ze tenhle pokrm odsud nepochazi. Ale zajimavy je urcite, brzy jej vyzkousim…:-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz