Recept Normandské jelítko Pra

parles Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Normandské jelítko

Úvod

Tradiční vánoční pokrm z Normandie, kde se přidávají jablka, nebo jablečný mošt a Calvados v pro nás nečekaných a neobvyklých kombinacích.
Je však naprosto nutné sehnat žemlová jelita, z kroupových to nejde, neboť ta se roztečou.

Postup

Jelítko nakrájet na špalíky asi 2 - 3 cm silné. Jablko oloupat, vykrojit ohryzek a nakrájet na kostičky 1 / 1 cm. V pánvi rozpálit sádlo a vložit špalíky řeznou plochou do omastku a opéct do křupava. Potom jelítka otočit, přidat jablka a stále prudce smažit, asi tak 3 minuty. Doba smažení je závislá na druhu jablka a na tom, jestli chceme mít jablko ještě trochu pevné, nebo rozvařené. Já preferuji pevnější.

Nahlásit recept

  • 06.12.19 vloženo
  • 1412x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 ks jelítko žemlové
  • 1 ks jablko
  • sádlo vyškvařené

Doporučená příloha

  • Opečené brambory, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 6.12.19 14:55

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Normandské jelítko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz