Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
parles Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tradiční vánoční pokrm z Normandie, kde se přidávají jablka, nebo
jablečný mošt a Calvados v pro nás nečekaných a neobvyklých
kombinacích.
Je však naprosto nutné sehnat žemlová jelita, z kroupových to nejde,
neboť ta se roztečou.
Jelítko nakrájet na špalíky asi 2 - 3 cm silné. Jablko oloupat, vykrojit ohryzek a nakrájet na kostičky 1 / 1 cm. V pánvi rozpálit sádlo a vložit špalíky řeznou plochou do omastku a opéct do křupava. Potom jelítka otočit, přidat jablka a stále prudce smažit, asi tak 3 minuty. Doba smažení je závislá na druhu jablka a na tom, jestli chceme mít jablko ještě trochu pevné, nebo rozvařené. Já preferuji pevnější.
Opečené brambory, bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Normandské jelítko