Recept Normandská omeleta

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Normandská omeleta

Postup

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme,vyřízneme jádřinec, nakrájíme na plátky a polijeme 4 lžícemi calvadosu. Šunku nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme polovinu másla, kostičky šunky na něm opečeme, vyjmeme a udržujeme v teple. Vejce ušleháme se solí, pepřem a smetanou. K horkému omastku přidáme zbývající máslo a zalijeme vejci. Na ně rozložíme plátky jablek a kostičky šunky. Hmotu promícháme vidličkou až začne tuhnout ( omeleta musí být na povrchu ještě trochu tekutá ) Na omeletu rozdělíme kysanou smetanu. Poté ji přeložíme napůl a necháme sklouznout na předehřátou mísu, podle chuti přilijeme 2 - 3 lžíce calvadosu a zapálíme. Bon apéttit :-) Dr. Oetker - Francouzská kuchyně

Recept je z kategorií: Omelety

Nahlásit recept

  • 12.07.06 vloženo
  • 6224x zobrazeno

Čas přípravy

  • 0,5 h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g jablek
  • 4 lžíce calvadosu
  • 50 g šunky
  • 60 g másla
  • 8 vajec
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 - 3 lžíce calvadosu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 12.7.06 00:00

Omelette surprise á la normande

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Normandská omeleta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz