Recept Nočky s vajíčkem

(Hodnoceno 1x) Labužník Zuzik Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Nočky s vajíčkem

Postup

Dáme vařit do většího kastrólu osolenou vodu. V míse vymícháme z mouky, vajec, soli a mléka tuhé těsto (o něco tužší než na buchty) - nemusí se dlouho zpracovávat. Podle potřeby je možné přidat mléko nebo mouku. Necháme chvíli stát. Mezitím uděláme vě větším rendlíku řidší míchaná vejce buď na sádle a rozšvařené slanině nebo na oleji (veg.). Do vroucí vody nahážeme polévkouvou lžící větší kousky těsta a promíchneme je vařečkou, aby se odlepily ode dna. Poté, co vyplavou na povrch je necháme ještě 2-3 min. vařit. Zcezené nočky zamíchame do míchaných vajíček a podáváme nejlépe s klasicky upraveným hlávkovým salátem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.08.02 vloženo
  • 52412x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1-2 vejce
  • 1/4 l mléka
  • sůl
  • Míchaná vejce
  • 5 vajec
  • sádlo, slanina nebo olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.6.13 17:31

Pořád říkám, že v jednoduchosti je krása… a tady to platí dokonale ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Nočky s vajíčkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nočky s vajíčkem

Zuzka1973
2375 příspěvků 19.6.13 19:30
birkana
1739 příspěvků 19.6.13 18:56

Pivo taky nakypří těsto - tedy pivo „nezabité“ pasterizací, to kalné, kvasnicové :lol: :lol: :lol:

Zuzka1973
2375 příspěvků 19.6.13 18:39

@birkana Tu terminologii o „kozenčím“ mléku má na svědomí jedna ze sousedovic vnuček, když byla malá, každému na potkání hlásila, že děda s babi mají „kozenčí mlíko a kozenčí sejra“ :D
„Kozenkové“ se začalo používat spontánně po premiéře filmu „Kurva, hoši, gutentag“, kdy jsme si ze souseda začali dělat legraci, že jestli se mu nevěší kozenka, když je v chlívku podezřele ticho… :D
A tak to zůstalo… jak Nikolčino „kozenčí“, tak Bohušovo „kozenkové“ 8)

Je fakt, že jsem od tetky sousedojc měla už na košt ledacos s kozenčím mlíkem… a všechno vždycky na veliku pochvalu :palec:
Jen ten pudink si taky neumím nějak dobře představit :lol:

Ptala jsem se, jak jsem slíbila, je to asi deset minut, co jsme plkaly přes plot… tak noky teta ještě nezkoušela, ale do knedlí ho prý cmrndne… Prý to baští i jejich mladej, kterej jedinej u nich běžně kozenčí neee… on tak kdyby to šlo zadělat „plzeňským“ :D

birkana
1739 příspěvků 19.6.13 18:17

To kozí mléko (jak ty krásně píšeš „kozenkové“ a „kozenčí“ - hned to zní melodičtěji :potlesk: ) jsem jako malá dostávala snad ve všem, kde to bylo možné :twisted: Jen když mi z něho uvařili puding (obyčejný socialistický Amylon), tak to bylo brrrrrrrrrrrrr :evil:

Babička s ním, zkyslým, zadělávala na lívance. To bylo mňamymňam :srdce: :srdce: :srdce:

Zuzka1973
2375 příspěvků 19.6.13 17:34

@birkana Páni… skvěle podaný raport :palec:
Tvůj masožravec se shodnul s mým - bylo mi doporučeno nešetřit a zkusit použít aspoň anglickou :D

Vidíš… to jsem úplně zapomněla zmínit: že se dost navaří :)

Kozenkové mléko… :think: soused kozenky má… sem tam mi i trochu mlíčka či sýru dá… Je fakt, že teta (jako sousedka) kozenčím mlíkem lecos zadělává… ale spíš těsto na pečení či smažení, noky a knedle netuším… Ale poptám se :)
:kytka:

birkana
1739 příspěvků 19.6.13 17:15

Tak já jsem dopadla takto:

  • těsto zůstalo stejně tuhé po hodině ležení jako před tím :(
  • nočky jsem oddělovala z těsta mocca-mini-lžičkou
  • udělala jsem dobře, dost se navářely :palec:
  • „oslintané“ byly zhruba stejně jako chlupaté knedlíky
  • byly o trochu tužší, než bramborové gnocchi (prý pravé italské), které také dělám s hladkou moukou 8o
  • s vejci byly dobré, avšak masožravec měl výhrady - rychle na tu invektivu reagujíc jsem jej ujistila, že se jedná o předkrm ;)
  • vzhledem k tomu, že jsem simultánně vařila čočkovou polévku (jemu s opečenou uzeninou), tomu uvěřil :*
  • podobné nočky vařila moje teta a podávala je ke slepici na paprice
  • nefotila jsem, tvářily se stejně, jako ty tvoje a to by bylo nošení dříví do lesa :D
  • podle mě ten pokrm špatný není, pokud máme nosnice v kurníku a dojnici v chlévě, pak i úsporný :hug:
  • mám naivní nápad - jak by asi chutnaly zadělané kozím mlékem? :jazyk:

Tolik moje zpráva o stavu (zadrž, ne Unie) mých dojmů :mavam: :mavam: :mavam:

Zuzka1973
2375 příspěvků 19.6.13 14:18

@birkana Je fakt, že mouka umí udělat někdy dost velký rozdíl, ale až tak velký… to se mi nezdá :think:
Nechám se překvapit, jak dopadneš ty…

birkana
1739 příspěvků 19.6.13 14:04

Já mám tu Volbu akční - v naší vesničce střediskové rušili krámek a vyprodávali vše za 50% :jazyk: :jazyk: :jazyk:

P. S. Zatím je těsto dost tuhé :think: A s těma houbama a cibulí - dobrý nápad :idea:

Zuzka1973
2375 příspěvků 19.6.13 13:44

@birkana Tak jsem zvědavá, jak dopadneš ty… Babiččinu volbu nepoužívám, je na mně dost drahá a nejlepší zkušenosti a výsledky mám s tou obyčejnou z Penny, za necelých třináct korun za kilo…
Na začátku se těsto tvářilo tuhé… ale pak jsem odešla kafrat s tou kámoškou a vrátila se po víc jak hodině… Těsto bylo rozcáputé a musela jsem ho trochu omoučit, aby se s ním pak dalo pracovat… Bylo tvárné, tvárnější, než bývá klasika z hrubé mouky…
Příště chci přidat do tý míchanice trošku cibule… klidně by šly i houby nebo česnek…

Příspěvek upraven 19.06.13 v 13:45

birkana
1739 příspěvků 19.6.13 13:35

Jak jsem roztržitá - ten počet vajec :zed: :zed: :zed:, hlavně, že jsem si říkala: „No, dohromady 7 vajec, slepice, hněte sebou :lol: “

A těstíčko jsem udělala, zatím je dost tuhé 8o Je to moukou - já dala tu Bábinu volbu. Uvidíme, co to udělá za chvíli, teď odpočívá v pokoji :andel: :andel: :andel:

Zuzka1973
2375 příspěvků 19.6.13 13:12

@birkana Myslela jsem tím, že bylo „řidší“, než to, co dělám běžně z hrubé mouky… To „řidší“ je v uvozovkác, protože to není úplně přesně v tom slova smyslu… nevím, jak to jiak napsat :think:
Asi tak: to z hrubé mouky položím na talíř a ono vzorně čeká a nepohne se… to z hladké mouky se asi nudilo.. tož se jakoby rozcáplo, bylo poddajnější…
Kde jsi vzala těch pět vajec? 8o :mrgreen:
Do těsta jen 1 - 2 (já dala dvě menší). Těch pět kousků je na tu míchanici :mrgreen:
Fakt nevím, v čem je ten fígl… my měli nočky z hladké mouky - nelepivé, neoslizlé, na skus akorátní… :palec:
Ještě si spolužrouti libovali, že jsou nějak lepší, jemněší, než jindy :nevim:
I mně chutnaly… :mavam:

birkana
1739 příspěvků 19.6.13 11:00

Ty jsi měla těsto „řidší“ - v receptu je tužší. Tak nevím :think:

Příspěvek upraven 19.06.13 v 11:08

birkana
1739 příspěvků 19.6.13 11:00

Ano, ano, já ti tedy věřím :lol: Možná to ta vejce (5 kousků na půl kg mouky) stačí nakypřit natolik, že z toho není olepený „golfový míček“ :think:

Zuzka1973
2375 příspěvků 19.6.13 09:05

Děvčata, ale ty nočky vůbec nebyly tuhé 8o A už vůbec se na nic nelepily, natož na zuby 8o
Tak nevím… sice jindy je dělám taky z hrubé, ale včera prvně dle receptu z hladké a výsledek byl hodně dobrý… :nevim:
Těsto je takové „řidší“, nechala jsem ho rozležet (neplánovaně) možná přes hodinu :mrgreen: (jsem se zakecala s kámoškou u vrat :oops: )
Tak jestli to bylo tím :think:
Ale přísahám, že tuhé ani lepivé NEBYLY!!! :cert: :mavam:

Příspěvek upraven 19.06.13 v 09:37

birkana
1739 příspěvků 19.6.13 06:51

Ano, hladká mouka na pečení, hrubá na vaření - to je poučka od mojí babičky. Také jsem zkoušela, cože je na tom pravdy, výsledek takový, jak píše @tlustá bába. Škoda práce a mouky :,(

tlustá bába
1212 příspěvků 19.6.13 06:43

Ani to nezkoušej. Jsou tuhé, na zuby se lepící. Jedna, velmi dávná zkušenost mi stačila. Škoda práce. :mavam:

M.Suskova
206 příspěvků 19.6.13 01:09

Já dělám nočky z hrubé mouky, maximálnš z polohrubé. Z hladké jsem je ještě nezkusila.Jako mladá jsem je taky vykrajovala lžící. Dnes je dělám přez nokový cedník, a to je aspoň rychlovka. Z půl kila mouky natřikrát do hrnce a za chvíli je hotovo.

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
...

to by ses nastrouhala z půl kila mouky. Jednou manžel navrhl, ať tyhle nočky s vajíčkem udělam malé, jako do polévky - ale není to ono - musí být opravdu velké.

Pampeliska191
1075 příspěvků 8.8.02 13:24
Nocky

Receptik je jednoduchy, rychly a urcite dobry. Chci jen prozradit, jak ja delam rychle nocky. Muzou byt i treba k tomuto receptu, nebo taky i misto nudli do polivek.
Vyklepnu si do hrnicka jedno cele vajicko,prliju asi lzici vody a pridam mouku dle potreby hustoty testa. Pak si veznu gumovou sterku a hrube struhadlo. Struhadlo dam primo na hrnec s varici polivkou, nebo vodou a tou sterkou naberu hmotu z hrnicku a premaznu mirnym tlakem hmotu do polivky, kterou jeste necham asi 5 minut varit. Nocky jsou stejne a uhledne, ale nesmi byt testo priliz ridke ani tuhe. Je dobre taky nocky promichat,aby se k sobe neprilepily.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz