Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
glama Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tato roláda mě zaujala na první pohled.
Kdyby tu náhodou už byla, klidně ji vymažu…
Doporučuji jen nerozvalovat na tak velký plát jako já a udělat ji méně
zatočenou a raději asi silnější.
Sušenky rozdrtit, či rozmixovat. Přisypat ostatní přísady, přidat silnou kávu a vypracovat měkké těsto. Těsto musí být opravdu měkké, aby se dalo rozválet. Ze začátku jsem pochybovala, že ta káva bude stačit, ale stačila by...Přesto doporučuju dát více a těsto udělat co nejměkčí, mně se roláda při vinutí trhala a lámala. Proto má tak nevábný vzhled, ale...je to jen kraj, ještě ji zformuji :-) Rozválet těsto na alobalu - já válela na šířku alobalu a vinula z delší strany. Potřít připraveným krémem, zavinout. Pozor, těsto se opravdu docela trhá... Zavinutou vychladit a posléze krájet na plátky. Chutná jemně po kávě a chutná opravdu výborně!!! Mé tradičně příšerné obrázky jsou důkaz, že jsem ji opravdu dělala. Seřízla jsem jen konec rolády, abych viděla, jak se zarolovala. Ať se vám povede krásnější než mně, protože chutnat vám bude stoprocentně! :-D
Recept je z kategorií: Cukroví nepečené
Vánoce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nikolina nepečená kávová roláda z Apetitu 12/2011
1227 příspěvků 22.12.11 15:26
Glamo, včera jsem udělala. Měla jsem doma různé druhy sušenek, skořicové, karamelové a zbytek jsem dala oreo sušenky. Nejdéle trvalo rozdrcení sušenek, jinak je roláda za chvíli hotová. Do kávy jsem přidala trochu rumu. S těstem se velmi dobře pracovalo. Navlhčila jsem pečící papír a položila na pracovní desku a těsto navlhčenýma rukama rozmačkala asi na 1 cm silný plát. Mascarpone jsem rozšlehala s tvarohem a natřela na těsto. Zamotala s pečícím papírem a dala do lednice. Právě jsem si uvařila kávu a snědla už 3 kousek. Roláda je opravdu moc dobrá. Manželovi taky chutná, takže dlouho nevydrží.
Děkuji za recept, určitě budu opakovat.
Goralko, ten kokos dám příště, a sušenky se nemusí až tak na jemno rozdrtit, zůstanou-li nějaké menší kousky, nasáknou se přes noc a roláda je perfektní.
273 příspěvků 19.12.11 02:34
Daj a veľa! A do krému aspoň 5 Dg kokosovej múčky, nič nepokazíš, naozaj.
1227 příspěvků 18.12.11 21:01
Glamo, já chci k přímé konzumaci
Letos jsem moc nepekla, od bratra jsem dostala
velmi dobré cukroví, které bude jíst manžel, já upeču jenom nějaký
koláč a udělám určitě tuto roládu. Ten rum můžu dát do těsta ne? 
Přeji krásné vánoce.
Musím sama sebe naprášit, že od chvíle, kdy jsem udělala tuhle roládu a následně po jejím ztuhnutí, jsem už na ní několikrát byla a podle Ivina vzoru si ukrajovala „pláteček“.
Kdo máte rádi nepečené cukroví typu cukr-káva-čokoláda-čaj vynechán-rum (bum), neváhejte…je vážně neskutečně dobrá !
Lydie, s mascarpone bude vynikající. Ale spíš asi k přímé konzumaci. U vánočního cukroví, které má vydržet pár týdnů, je, myslím si, vhodnější ten máslový krém. (Taky se tam pak víc hodí ten rum! ):wink:

1227 příspěvků 16.12.11 13:59
Glamo, roláda je zajímavá, mám ráda kávu a čokoládu, tak určitě vyzkouším, jenom změním krém, nemáme moc rádi máslový, zkusím možná s ganache, nebo s mascarpone. Já dělám štolu z oplatků http://www.labuznik.com/recipe.php?….
740 příspěvků 14.12.11 20:56
Fuha, ja som raz robila nejaku roladu, kde islo len maslo, rum a cukor a pre mna teda to nebol krem
Asi som zvyknuta na pudingove, ale v tomto
pripade by mi to mozno ani nevadilo.
Tuhle roládu dělávala mamka, pokaždé se u ní vztekala
, v průměru asi 7cm a dlouhou 25cm, protože
jde opravdu špatně balit, ale chuť vynahradí útrapy 
Vyválené roládky potřela náplní a dala na chvíli ztuhnout, šlo to o fous líp balit.
Příspěvek upraven 14.12.11 v 20:12
Jolano, ve válení právě problém nebyl

Tahle je přes dizajn chuťově luxusní.

Válelo se to tak krásně, že jsem to rozválela až moc. Měla jsem nechat silnější.
Co dělalo potíž, je zavinování. Přestože jsem si pomáhala tím alobalem, tmavé těsto se lámalo. Příště už to určitě budu mít v paži, ale nová roláda se mi ted dělat nechce
Shrnout nešlo, protože by se mi nepodařilo kvalitně oškrábat krém.. To pro poprvé oželím vzhled.. Taky bych ted mohla z rolády nadělat třeba nějaké koule..otom by se dalo uvažovat..oválet třeba v kokosz nebo ořeších.. ale asi to nechám tak.
Každopádně, kdo chce vidět tuto roládu opravdu krásnou, ať se podívá do časopisu..
Mé fotky jsou tu jen jako doklad, že recept není podle okopírován, ale opravdu osobně vyzkoušen..
5068 příspěvků 14.12.11 16:13
Casino, ty si asi ozaj bol cukrar..:)
alebo odkrojit kraje a nakrajat na pasy a boli
by roladiek viac..to len tak, pre tych neskusenejsich, ktorym sa nebude
darit…a dat medzi dve folie a vyvalat..myslim mikrotenove ..a pre tych co
nevedia valat , tak ak maju pekacik, vystelu ho pec. papierom , cesto potom
staci aj rukami utlapkat, vyklopit na druhy papier, zarovnat tlapkanice valeckem
a tak dalej…toto som minule ucila nase slecny,bo kazda sa ma k valecku ako
keby to bol martan..
..
Glamo, stacilo zhrnut a skusit druhykrat
Jj..je to vanilkový cukr
Rozválená je pěkně,… já jak měla radost, jak to pěkně jde, válela jsem jako divá…

Ale je to rozválené moc. Chce být co nejměkší a silnější
Ale ráno jsem kousek uřízla a požila… je luxusní!!! (chuťově
)
mozkové závity mám silně zahřáté, jak jsem usilovně přemýšlela, cože je to VC.
Nebudu uvádět, co mne postupně napadlo, ale
vydedukovala jsem správně, že je to Vanilkový Cukr ?
Koukám, že to těsto máte krásně rozválené
Škoda, že tu není obrázek hotové
rolády…; na tácu do bude asi černo-bílá krasavice…
