Recept Něžné kuře s kaší Bezlep

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Něžné kuře s kaší

Postup

Kuře připravím o hrudník, část křidýlek, klouby z nohou, vyberu zbytečný tuk, naporcuji a vložím do marinády z medu, oleje, sojové omáčky + koření.
Doplním vývarem, /vše potopeno/, uložím k odpočinku do chladu.
Když si vzpomenu, průběžně promíchám.
Za den či dva uberu část marinády, přiklopím vlním 12 min.
přimelu trochu barevného pepře, bez přikrytí dovlním /stačilo 6 min/.

Na kaši uvařím oloupané, pokrájené brambory ve vývaru, sliji část vývaru, ve zbylém ušťouchám, přidám šlehačku, když je třeba i trochu mléka, přistrouhám syrovou mrkev, našlehám, nechám odpočinout, připravím okurkový salát a mohu podávat.

Chuť opravdu něžná když se koření vzájemně shodne, nemá se přebíjet…
Lze připravit v klasické troubě když není okradeno o třetinu váhy…


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.10.10 vloženo
  • 4563x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min. bez doby naložení

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Recept mám od kamaráda, na dotaz proč něžné odpověděl - "počkej, po jídle, budeš vědět"... už vím a ráda se k receptu vracím.
  • 1 kuře - bylo menší - 1.20 kg
  • tři lžíce medu
  • tři lžíce oleje - použit slunečnicový
  • tři lžíce sojové omáčky
  • sůl, bílý + berevný pepř /ne moc/
  • libeček - sušený nebo čerstvý
  • vývar

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Frantiska 27.10.10 20:27

moc dobre

Diskuse k receptu Něžné kuře s kaší

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 17.11.10 05:23

Esmeraldo čas jsem udávála u té okradené chudinky, bez hrudníku, kloubů a všeho zbytečného. Vlním přikryté, důkladně přiléhajícím poklopem /létající talíř/, mám co dělat, abych sundala když chci pomazat:) Vše musím měkké, až moc, prý se lépe polyká, ale to bys koukala jak funguje kousaní když jde o mlsání nebo kostičky :mrgreen:
Díky za pochvalu :wink: a přeji, ať příští kuře si vychutnáš měkké, dloubni vidličkou, poznáš kolik ještě třeba :palec:

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.11.10 08:20

I kuře vyzkoušeno. Chválím, moc jsme si pochutnali, ještě se mi leskne brada.

Jako příloha byly bramborové noky. Ani rýže by nebyla špatná.

Příště ho nechám na kolotoči o trochu déle. Bylo asi o kousek větší než doporučuje recept.
Kvůli kráse jsem to ještě posypala sezamovými semínky a na jemné plátky nakrájenou jarní cibulkou. :palec:

 
2905
753 příspěvků 10.11.10 19:59

Esmeradlo mám radost že přicházíš na chuť bramborám, kaše lze ještě vylepšit, strouhanou mrkev na lžíci másla trochu osmahnu, pustí barvu a kaše vypadá zas jinak, mrkve může být víc. Také celer jsem zkoušela, trochu předvařený a přistrouhat sýr. S bramborama lze skoro čarovat, u nás patří k oblíbené přiloze. :wink:

 
esmeralda
4813 příspěvků 09.11.10 22:58

2905 - kuře jsem stále ještě nezkusila, ale slavnostně slibuji před svými druhy že ho dnes naložím…
Zaujala mě ale v receptu bramborová kaše s mrkví. (Brambory totiž nemám ráda a udělám cokoliv aby se to bramborám nepodobalo.)
Postupovala jsem podle tvého návodu. Pěkně elektrickým šlehačem našlehala a přidala najemno nastrouhanou mrkev. Výborné. Snad mně začnou na stará kolena brambory chutnat. Dííík.

 
esmeralda
4813 příspěvků 08.11.10 07:18

2905 - já jsem to taky tak myslela…to bývalo.
Teď to jsou obři. Malá kuřátka jsou stále ještě k dostání, ale mám pocit že už o ně tady málokdo stojí.

 
2905
753 příspěvků 08.11.10 04:51

Esmeradlo kuře 1200gr považuji za malé a mám radost když seženu. Navštěvuji obchody v dosahu, Alberta, Billu, Penny, ostatní jen zřídka, mám z ruky. Nakupuji k večeru a sleduji co v chlaďáku a mrazáku zbývá - 1500gr a víc, ti malí „nejedlíci“ už jsou fuč, teda když jsou…
U mražených lze část váhy odpočítat, je jim dopřána po popravě dokonalá vodní lázeň. Jo, Chemie se drůbeži nevyhla, vlastně se tomu řílá moderní způsob chovu…

 
esmeralda
4813 příspěvků 07.11.10 07:46

Ještě jsem se k tomu nedostala ale určitě dostanu.
V receptu je menší kuře 1200 gr.
Já pamatuji časy kdy se tomu říkalo větší kuře.
Normální kuře (když bylo k mání) vážilo pod kilo.
Jímá mě hrůza když pomyslím že se dnes podaří vypěstovat dvoukilové kuře z vajíčka za třicet dní. 8-o

 
2905
753 příspěvků 07.11.10 05:42

Františko děkuji, vzdálenost je větší, ale není podstatné, vím kde. Hned vedle drogerie a byl tam k mání občas dobrý sýr. Malý obchůdek, byla to původně „včela“. Tato ulice je plná malých krámků a také hodně zajímavostí k focení, od pomníku v parku až po Domikánský dvůr. Klidné místo, původní duch zatím přežívá, i když ne snadno. Proti vojákům je mini krámek „mimona“, ulička sotva na projití, ale mají tam skoro vše. Když nikde nebudou adventí svíčky, tam je dostaneš. Klíč za dvacku za chvilku vysoustružen a ještě přibalí úsměv, místním ještě info co kde jak:) Ráda jsem tyto končiny navštěvovala.
Tak byla kůrčička, v tomto případě je menší trouba lepší. Kdybych dala tu okradenou pipinku o hrudník do velké trouby, tak tam zabloudí :-)

 
Frantiska
927 příspěvků 04.11.10 10:27

Ahoj ne jsou vedle Branickeho divadla (asi 10-20m … vzdalenosti nejsou moje silna stranka … kdyz k nemu stojis celem, tak na pravo a zrovna v pondeli kachni jatra meli :)

Delala jsem to v normalni troube (jen ja mam takovou miniaturni ze je snad mensi nez mikrovlnka :))) Zbylou stavu jsem pak pouzila na radoby rizoto.

 
2905
753 příspěvků 04.11.10 04:30

Františko mám radost že chutnalo, prozradíš v jaké troubě jsi pekla? Dopřála sis poctivou kůžičku? Pokud jsou jen dvě porce, lze podusit i ve woku, na chuti se nic nezmění.
A mám ještě dotaz - lahůdky ve starém Braníku, jsou proti parku u nádraží? Vyslala bych posly pro čerstvá kachní játra. Díky :-)

 
2905
753 příspěvků 04.11.10 04:21

Esmeraldo koukla jsem na recept, sezamový olej vyzkouším na maso, jestli ho potkám při nákupech, /pokoušela jsem hledat kde mají, nic moc nenašla/ Prozradíš proč vlníš odkryté? Já používám na maso běžný kryt s otvory, ušetřím znečištění. Ne že bych byla líná vytřít, jen mi ty tučné prskance zaneřádily strop mikrovlnky, je děrovaný a nelze vytřít, při dalším použití trouby se line „vůně“ připravovaného + spáleného tuku. Nevíš jak tomu zabránit?
Pokud nespěchám, volím na plátek masa pánev, tyto „cákance“ se nemají kde schovat.
Mikrovlnka mi ušetří hodně času při menším množství, ano, jsem příznivec vlnění:)

 
2905
753 příspěvků 04.11.10 03:26

Midlo ano, fakt jen v mikrovlnce, kůžička není křupavá jako z trouby klasické bez přidání funkce pečení nebo grilu, med se sojovkou pomůže oklamat zrakové vjemy :wink:

 
Frantiska
927 příspěvků 27.10.10 20:27

moc dobre

 
Frantiska
927 příspěvků 27.10.10 20:19

dnes jsem nam to udelala k veceri :) a jednim slovem vyborne … urcite budu opakovat

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.10.10 22:39

Jsem ráda že tu máme dalšího příznivce mikrovlnky.
Přidala bych ještě lžičku sezamového oleje a máme tady nádech Asie.

Mildo, to kuře je takto obarveno sojovou omáčkou. V mikrovknce připravuji i steak http://www.labuznik.com/recipe.php?…
a nikdo nepozná že není z pánve nebo grilu.

 
midla
266 příspěvků 26.10.10 09:49

Poslyš, to kuře na obrázku je opravdu jen uvlněné? Se mi zdá, že má pěknou kůrčičku…

 
2905
753 příspěvků 26.10.10 02:26

Postup zde - http://podruhe.mujblog.centrum.cz/…e-67434.aspx

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz